mam za dużo kasy i chcę się jej koniecznie pozbyć
Moderator: Jerry
Re: mam za dużo kasy i chcę się jej koniecznie pozbyć
u mnie ironmany hd klaply po 8mc uzytkowania. klaply tak ze auto stoi nizej niz przed wymiana. firma factory4x4 przestala odpisywac na maile po zgloszeniu reklamacji. nie polecam ani sprezyn ani tej firmy 

nie, no przody są bardzo OK - tylko ten tył ... kurna 

Wszystko co naprawdę lubię jest niemoralne, nielegalne lub tuczące
Disco 2 V8 4,6, Xsara 1,6
Zamień tył z przodem, będzie okemkg pisze:nie, no przody są bardzo OK - tylko ten tył ... kurna

albo parkuj na pochyłościach

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
ja obastaiwam, że są zamienione tyły z przodami 

#noichuj
się śmiejczesław&jarząbek pisze:ja obastaiwam, że są zamienione tyły z przodami

te, co mnie się zostały mają namalowany numerek - 011B - czyli tez tył, ino 0 - 300 kg.
kurde, doktorat z tych numerków juz prawie zrobiłem

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
kupujecie jakiś chłam a potem jesteście zdziwieni...
mam jedne tyły terrafirmy co miały być hardmadafaka ultra hiper heavy duty zylion cali liftu...na trzech autach testowałem...standardowego, lekkiego wozu nie potrafią ogarnąć...nówki karwa...
mam jedne tyły terrafirmy co miały być hardmadafaka ultra hiper heavy duty zylion cali liftu...na trzech autach testowałem...standardowego, lekkiego wozu nie potrafią ogarnąć...nówki karwa...
#noichuj
czesław&jarząbek pisze:kupujecie jakiś chłam a potem jesteście zdziwieni...
to nie nasza wina ze sprzedawcy robia nas w chooya.

u mnie hard madafak terrafirma robi. na pusto trochę twardoczesław&jarząbek pisze:kupujecie jakiś chłam a potem jesteście zdziwieni...
dobra, kuna, ale w końcu to ironman to jest firma czy chłamczesław&jarząbek pisze:kupujecie jakiś chłam a potem jesteście zdziwieni...

teoretycznie nie siadły, tylko nie podniosły tyle, ile trzeba - albo dam dystanse albo zmienię na - no właśnie - na co Czesiu

co kurde wsadzić w ten tył, żeby nie klapnął znów ? ma być wyprawowo - czyli duże obciążenie tyłu ...
ja chyba wsadza takie gumy miedzy zwoje sprezyny. na wykrzyzu juz mi nie zalezy 

cos z kraju kangurówemkg pisze:co kurde wsadzić w ten tył, żeby nie klapnął znów ? ma być wyprawowo - czyli duże obciążenie tyłu ...
D2 TD5 Było
a ironman to od eskimosów możeherflikd pisze:cos z kraju kangurówemkg pisze:co kurde wsadzić w ten tył, żeby nie klapnął znów ? ma być wyprawowo - czyli duże obciążenie tyłu ...

pytanie : kto to ma z tyłu poduchy ze sprężynami połączone ? moze w tym kierunku pójść

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- Damian
-
- Kontaktowanie:
marka australijska, jakościowo na pewno lepsze niż terrafirmaemkg pisze:dobra, kuna, ale w końcu to ironman to jest firma czy chłamczesław&jarząbek pisze:kupujecie jakiś chłam a potem jesteście zdziwieni...
mam jedne tyły terrafirmy co miały być hardmadafaka ultra hiper heavy duty zylion cali liftu...na trzech autach testowałem...standardowego, lekkiego wozu nie potrafią ogarnąć...nówki karwa...![]()
sprężyny robią na miejscu w aus, amortyzatory zamawiają podobno obecnie w chinach
a np. OME w Brazylii (biorą od Cofap'a)
ja na sprężyny irona nie narzekałem
po 2 latach klapły z przodu tak samo jak OME, za to jazda była przyjemniejsza (amory OME)
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
o
a ponieważ albowiem - więcej komentarza ? znaczy pytam, bo mam dość experymentów - w sumie, jakbym uzupełnił obecne springi poduchami, mogłoby być nieźle - spotkałem kiedyś szczęśliwego usera takiego rozwiązania - tylko nie wiem, czy motał, czy miał handlowe - zachwalał sobie możliwość regulacji wysokości od minimum dawanego przez springi, do maxa dawanego przez sumę ...
Wszakże kompresor mam na pokładzie, pociągnąć tekalany na tył to żadna sprawa, pytanie czy to ma w ogóle sens ? jako do jazdy, mniej do upalania wokół komina.
Jakoś bardziej to do mnie przemawia, niż kupno trzeciej pary sprężyn w ciągu pół roku
edit : Damianu, na przód też nie narzekam - tylko tył mnie wkur...

a ponieważ albowiem - więcej komentarza ? znaczy pytam, bo mam dość experymentów - w sumie, jakbym uzupełnił obecne springi poduchami, mogłoby być nieźle - spotkałem kiedyś szczęśliwego usera takiego rozwiązania - tylko nie wiem, czy motał, czy miał handlowe - zachwalał sobie możliwość regulacji wysokości od minimum dawanego przez springi, do maxa dawanego przez sumę ...
Wszakże kompresor mam na pokładzie, pociągnąć tekalany na tył to żadna sprawa, pytanie czy to ma w ogóle sens ? jako do jazdy, mniej do upalania wokół komina.
Jakoś bardziej to do mnie przemawia, niż kupno trzeciej pary sprężyn w ciągu pół roku

edit : Damianu, na przód też nie narzekam - tylko tył mnie wkur...
- Damian
-
- Kontaktowanie:
Witek ma u siebie zmotane air springi. Działa.
LR
LR
bo nie komplikuje się prostych rozwiązań..
właściwa spreżyna, właściwy amor i ma być git. Jak nie jeździsz z kosmicznymi ładunkami to nie potrzebujesz HD +300 bo to bzdura jest. Chyba, ze nie terenówka a ciężarówka ma być...
miękka sprężyna, mocny amor i żadnych luzów w zawiasie - i wtedy auto jedzie.
właściwa spreżyna, właściwy amor i ma być git. Jak nie jeździsz z kosmicznymi ładunkami to nie potrzebujesz HD +300 bo to bzdura jest. Chyba, ze nie terenówka a ciężarówka ma być...
miękka sprężyna, mocny amor i żadnych luzów w zawiasie - i wtedy auto jedzie.
- Damian
-
- Kontaktowanie:
też jestem tego zdania.
LR
LR
a może i Witek ? na fristajlu był ...Damian pisze:Witek ma u siebie zmotane air springi. Działa.
ale motał czy coś handlowego ?
Mroczny - wszystko cacy - ale dlaczego siedzi nisko

a cieżarówka ? zbiornik z gazem = +100 na dzień dobry
inny szpej - skrzynka, hilift - następne 30 - 50 \
zderzak stalowy dojdzie ? większe koło na zapasie ? 200 spoko się nazbiera

a zresztą - będzie zderzak, zobaczę jaki ma wpływ na zawiechę - wtedy się będę martwił ..
tylko dlaczego auto na sprezynie Ironman HD +200kg +2" stoi tak jak na fabrycznych nowych springach?
odpowiedz: bo to GÓWNO.
chwala sie ze sprezyna ma 18mm, czyli 2mm grubiej niz fabryka. tylko zapomnieli dodac ze farba ma MILIMETR grubosci, co widac ladnie po 2 miesiacach bo zaczyna odchodzic

odpowiedz: bo to GÓWNO.
chwala sie ze sprezyna ma 18mm, czyli 2mm grubiej niz fabryka. tylko zapomnieli dodac ze farba ma MILIMETR grubosci, co widac ladnie po 2 miesiacach bo zaczyna odchodzic

nie, no przód jest wyliftowany w kosmos - mimo zderzaka, windy. tu - nie narzekam 

- Damian
-
- Kontaktowanie:
Motał. Stwierdził, że będzie mógł poziomować auto do spania w namiocie dachowym. No cóż...
Klapło bo masz wadliwe sprężyny. Po prostu. Być może już nie klapnie bardziej. W opcji taniość, jak reklamacji nie przyjmą, można posiłkować się kompensacją za pomocą podkładek.

Klapło bo masz wadliwe sprężyny. Po prostu. Być może już nie klapnie bardziej. W opcji taniość, jak reklamacji nie przyjmą, można posiłkować się kompensacją za pomocą podkładek.
LR
LR
bo jak się ma nietyp to się nie kupuje zdalnie tylko jedzie do warsztatu i artykułuje potrzebę.. przymierzą kilka i dobiorą jak ma być. Może i będzie pozornie parę zeta drożej (nikt za frajer nie będzie zestawów przerzucał) ale przynajmniej zadziała..
poza tym - za twardy zawias to nie tylko brak komfortu - to brak bezpieczeństwa, brak trakcji w terenie i szybki pad auta (tuleje, mocowania itd)
poza tym - za twardy zawias to nie tylko brak komfortu - to brak bezpieczeństwa, brak trakcji w terenie i szybki pad auta (tuleje, mocowania itd)
no to spróbuję reklamować ...
edit : jeszcze może być tak, że przód jest za sztywny a tył OK
? choć dla przodu były tylko 2 opcje - +50 mm oraz +50 mm dla zderzaka z windą ... może zderzak mam za lekki

edit : jeszcze może być tak, że przód jest za sztywny a tył OK