Jak kupować Disco
Moderator: Jerry
Re: Jak kupować Disco
Myślę, że gdyby kręcącym pierdalnięto po 2 lata, z możliwych, 8 do odsiadki, to sytuacja by się odmieniła.
Sprzedawałem kiedyś handlarzom ze stolycy accorda, to zażyczyli sobie wykreślenia z faktury przebiegu i faktu przekazania książki serwisowej. Auto było kupione w RP jako nófka.
Powiedziałem, że albo są zapisy, albo wy...
Stanęło na moim.
Sprzedawałem kiedyś handlarzom ze stolycy accorda, to zażyczyli sobie wykreślenia z faktury przebiegu i faktu przekazania książki serwisowej. Auto było kupione w RP jako nófka.
Stanęło na moim.
SALLAAA
- janusz k160
-
Myślę i wiem, że nie zależy rzondzoncym na tego typu facecjachFUX pisze:Myślę, że gdyby kręcącym pierdalnięto po 2 lata, z możliwych, 8 do odsiadki, to sytuacja by się odmieniła.
Stanęło na moim.

Paranoja to znajomość wszystkich faktów.William S.Borroughs
k1603.3TD,Y612.8TDIC,Qashqai+2 1.6dci
k1603.3TD,Y612.8TDIC,Qashqai+2 1.6dci
Rządzącym, róznego szczebla, to ostatnio na niczym nie zależy, oprócz przyzwoitego wypadnięcia przed mediami.... 

SALLAAA
Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
no dobra.... muszę skorygować mój algorytm wyszukiwania samochodów 
na pewno nikt mi nie uwierzy, że mam punciaka II FL z 2004 z przebiegiem 50tysi
i jak ja sprzedam taki samochód... chyba tylko rodzinie...

na pewno nikt mi nie uwierzy, że mam punciaka II FL z 2004 z przebiegiem 50tysi

i jak ja sprzedam taki samochód... chyba tylko rodzinie...
Vitarka 1.6 JLX cabrio --> Land Rover Discovery II, 2.5 TD5
- pamejudd
-
Adamek pisze:galahad, pamietaj o obawiazkowej lekturze.
http://www.youtube.com/watch?v=uveaiKmI ... e=youtu.be
O to, to.
Problem w tym, ze na nastepnej stronie watku znowu wyplynie "sprzedawca marzen".
130 300Tdi '97, Ghost RS 5700 '05
wolvesahead.org
wolvesahead.org
Tak lekko liczac, to prawie kazde kupione auto uzywane pewnie ma spokojnie nalatane kolo 250-300 tysi realnie, a i tak wiekszosc jest zadowolona i jezdzi jeszcze dlugo przewaznie bezawaryjnie. 

ale czym innym jest 300tys po dobrych drogach, z dobrym serwisem na dobrych częsciach a 300 tys po wyjebach, serwisowane na częsciach-zamiennikach i tylko po kompletnym wyeksploatowaniu podzespołu. W kraju przeglądów za flaszkę i kulturze serwisowej rodem z 3 świata jestem bardzo silnie sceptyczny do używanych aut.
Odszczurzenie jest niekiedy - zwyczajnie niemożliwe
Odszczurzenie jest niekiedy - zwyczajnie niemożliwe
Mialem na mysli auta serwisowane zgodnie ze sztuka, np z niemiec. 

mój brat hienuje rzęchami z niemiec - kupuje na zadupiach, tylko ważne badania. Nawet nie jeździ oglądać tylko śle transport. Poza niemożebnym zasyfieniem zawsze mechanicznie utrzymane. U nas dokładnie odwrotnie
aczkolwiek - i tam sie syf robi
to co tam ma do opchnięcia z Disco II ?Mroczny pisze:mój brat hienuje rzęchami z niemiec - kupuje na zadupiach, tylko ważne badania. Nawet nie jeździ oglądać tylko śle transport. Poza niemożebnym zasyfieniem zawsze mechanicznie utrzymane. U nas dokładnie odwrotnie
Mroku. No i o to mnie idzie, ze kupienie auta z przebiegiem faktycznym 300 tys. sprowadzonego, czy kupionego u Helmuta w niemcach to nic strasznego, no moze po za wyczyszczeniem, bo mechanika bedzie ok. 

galahad - nie miewa takich..
tak myślę.Adamek pisze:Mroku. No i o to mnie idzie, ze kupienie auta z przebiegiem faktycznym 300 tys. sprowadzonego, czy kupionego u Helmuta w niemcach to nic strasznego, no moze po za wyczyszczeniem, bo mechanika bedzie ok.
@Mroczny, myślałem przez chwilę że może defender.... ale te ceny....
galahad , a nie chcesz sam czegos sprowadzic ? Odpal jakas stronke z ogloszeniami, na ten przyklad http://www.pl.mobile.eu/?lang=pl i szukaj. Przy okazji zobaczysz z jakimi przebiegami auta sa sprzedawane za granicami polski. 

tam myślę zrobić.Adamek pisze:galahad , a nie chcesz sam czegos sprowadzic ? Odpal jakas stronke z ogloszeniami, na ten przyklad http://www.pl.mobile.eu/?lang=pl i szukaj. Przy okazji zobaczysz z jakimi przebiegami auta sa sprzedawane za granicami polski.
Od kilku dni sobie zerkam na mobile.de i widzę jakie są przebiegi i jakie ceny tam a jakie tu.
Generalnie myślałem do Disco II, z jakąś blokadą, klimą która by cabrio zastąpiła

Trochę martwi mnie nadmiar elektroniki, jak to sobie w błotku poradzi - bo przychamowywanie koła, które straci przyczepność ... hm.... jest to jakiś zamysł konstruktora, ale...

Patrz na roczniki od 1999 do 2001 a pozniej od 2004 (tyle, ze 2004 to cena kosmos). 02-03 omijaj, bo one nie maja diff locka wogole. W 99-01 roku trzeba wymienic wajche z linka (koszt "cdl" 200f w uk) i masz difflocka, w 2004 juz byly montowane seryjnie. 

thx za cenne radyAdamek pisze:Patrz na roczniki od 1999 do 2001 a pozniej od 2004 (tyle, ze 2004 to cena kosmos). 02-03 omijaj, bo one nie maja diff locka wogole. W 99-01 roku trzeba wymienic wajche z linka (koszt "cdl" 200f w uk) i masz difflocka, w 2004 juz byly montowane seryjnie.

ja bym jeszcze doradził wersję bez poduch i szyberdachu, z tradycyjnymi stabilizatorami
tak też słyszałem, że poduchy często nadają się do wywalenia.
W D2 bedzie ciezko.Mroczny pisze:ja bym jeszcze doradził wersję bez poduch i szyberdachu, z tradycyjnymi stabilizatorami

A to dlaczego ?galahad pisze:tak też słyszałem, że poduchy często nadają się do wywalenia.
- brodafidela
-
Powiadają, że lubią nawalić w najmniej oczekiwanym momencie...Adamek pisze:A to dlaczego ?galahad pisze:tak też słyszałem, że poduchy często nadają się do wywalenia.

II TD5, LK (10,2): „Tak więc ten, któremu się wydaje, że stoi, niech uważa, aby nie upadł”.
Masz na mysli czolowki z innymi puszkami ? Jak tak, to jeszcze pikus, bo jak wylatuja na progach spowalniajacych, to juz bieda wielka