No właśnie.TRAWOLT pisze:tak, tak na pewno jutroGAZFAN pisze:Jak zawsze na odległość i przy użyciu klawiatury.... Eh.
Ziew.
Disco3 w terenie ?
Moderator: Jerry
-
-
- Kontaktowanie:
Re: Disco3 w terenie ?
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 

no właśnie, nie ma to jak dyskusja na poziomie ... depresjiGAZFAN pisze: No właśnie.
a żebyś mógł ogarnąć to sobie zacytuję:
Żenua... ziew.
LR Rendzi stajla 

-
-
- Kontaktowanie:
Określenie żenua było oceną treści, zawartości merytorycznej i logiki postów. Więc ogarniam, na prawdę nie martw się.
Niemniej doskonale Cię rozumiem, skoro sam podkreślasz wielokroć że się nie znasz.
EOT *
* mam nadzieję, że rozumiesz iż jest to zamknięcie dyskusji w tym temacie z mojej strony. Dlatego też dalsze kierowanie postów w moja stronę, urągałoby Twojej inteligencji dlatego też proszę powstrzymaj się. W imię dobrze rozumianego Twojego interesu.
Niemniej doskonale Cię rozumiem, skoro sam podkreślasz wielokroć że się nie znasz.
EOT *
* mam nadzieję, że rozumiesz iż jest to zamknięcie dyskusji w tym temacie z mojej strony. Dlatego też dalsze kierowanie postów w moja stronę, urągałoby Twojej inteligencji dlatego też proszę powstrzymaj się. W imię dobrze rozumianego Twojego interesu.
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 

To ja na koniec zapolemizuję z Gazfanowym podpisem.GAZFAN pisze:Określenie żenua było oceną treści, zawartości merytorycznej i logiki postów. Więc ogarniam, na prawdę nie martw się.
EOT *
* mam nadzieję, że rozumiesz iż jest to zamknięcie dyskusji w tym temacie z mojej strony. Dlatego też dalsze kierowanie postów w moja stronę, przykro mi, ale byłoby z Twojej strony nielogiczne.
Bo to tak szło:
Kiedy ktoś ma w życiu pecha,
Oraz nieszczęść kupę,
Może sobie złamać rękę,
podcierając dupę.
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
brawoGAZFAN pisze:W imię dobrze rozumianego Twojego interesu.
LR Rendzi stajla 

Disco 3 robi w terenie prawie jak Defender. "Prawie" robi dużą różnicę.
Moja żona stwierdziła przy pierwszym Disco 3, że będzie musiała biec przed autem z piłą łańcuchową ( w lesie) ale zanim kupiłem piłę skasowałem auto (znaczy 8 poduszek + kabriolet) na czarnej trasie narciarskiej.
W tym samym dniu wydachowałem Defendera (z klatką), którym jechałem odwrócić skabrioletowaną Dyskotekę 3.
Najgorszy był wyciek kwasu z akumulatora ,piła łańcuchowa luzem i dwóch kumpli a ja na dole jako drabina.
Defender jeździ dalej.
Disco 3 ma już inny kolor : ) bo poradzono mi ,że lepiej tych komputerów nie naprawiać i wybrać nowe w innym kolorze.
To nowe Disco 3 robi ale po przerwaniu przewodów hamulcowych (2x) obniża maksymalnie zawieszenie i każe jechać do serwisu.
A ja jestem na 1000m w zimie.
Jak w Defenderze nie mam hamulców to po prostu celuję w grube drzewo (oczywiście bullbar) w Disco 3 celowanie w drzewo jest drogie (dom mam w górach i hamulce zimą i tak nie działają).
Moja żona stwierdziła przy pierwszym Disco 3, że będzie musiała biec przed autem z piłą łańcuchową ( w lesie) ale zanim kupiłem piłę skasowałem auto (znaczy 8 poduszek + kabriolet) na czarnej trasie narciarskiej.
W tym samym dniu wydachowałem Defendera (z klatką), którym jechałem odwrócić skabrioletowaną Dyskotekę 3.
Najgorszy był wyciek kwasu z akumulatora ,piła łańcuchowa luzem i dwóch kumpli a ja na dole jako drabina.
Defender jeździ dalej.
Disco 3 ma już inny kolor : ) bo poradzono mi ,że lepiej tych komputerów nie naprawiać i wybrać nowe w innym kolorze.
To nowe Disco 3 robi ale po przerwaniu przewodów hamulcowych (2x) obniża maksymalnie zawieszenie i każe jechać do serwisu.
Jak w Defenderze nie mam hamulców to po prostu celuję w grube drzewo (oczywiście bullbar) w Disco 3 celowanie w drzewo jest drogie (dom mam w górach i hamulce zimą i tak nie działają).
Proponuję - jak już kupisz kolejne D3 - to przeczytaj Instrukcję Obsługi Pojazdus0roman pisze:Disco 3 robi w terenie prawie jak Defender. ....

Tam pewnie napisano, do czego ono służy

- apede
-
- Kontaktowanie:
@pezet to byla ironia, wyrwales z kontekstu 

loppujen lopuksi suzuki neliveto
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
Moja teżapede pisze:@pezet to byla ironia, wyrwales z kontekstu

rozumiem potrzebę piły łancuchowejs0roman pisze: To nowe Disco 3 robi ale po przerwaniu przewodów hamulcowych (2x) obniża maksymalnie zawieszenie i każe jechać do serwisu.
.

...ale...jak zerwałeś przewodu hamulcowe!??
https://picasaweb.google.com/102284346354725146046
Land Rover 90.1986r.... już prawie zrobiony.
Lr3.
Lr3.
nigdy nie zerwales przewodu hamulcowego?andrew75 pisze: ...ale...jak zerwałeś przewodu hamulcowe!??
to banalnie proste...
Jeden raz zerwałem przewód przy uzyciu łańcuchów na przednich kołach- strasznie ciasno jest.
Drugi raz przy użyciu pręta zbrojeniowego schowanego w śniegu.
Co do instrukcji obsługi to ich nigdy nie czytam-nudne.
Drugi raz przy użyciu pręta zbrojeniowego schowanego w śniegu.
Co do instrukcji obsługi to ich nigdy nie czytam-nudne.
- HiJack
-
Niestetys0roman pisze:Jeden raz zerwałem przewód przy uzyciu łańcuchów na przednich kołach- strasznie ciasno jest.

D3 
One wife, livid

One wife, livid
Jak byłem na Wałeckim Zlocie LR3 v8 to patrzyli na mnie trochę dziwnie, ale jak tak się już poprzyglądali i oswoili z widokiem to nawet trochę gratulowali, Balu świadkiem.
A tak ogólnie to szkoda disco na głębokie błoto (Król błota poza zasięgiem) ale w terenie, który był wyznaczony na extrim i turystyk dawało radę no i wygodnie w tych skórach nieziemsko
SUBA
A tak ogólnie to szkoda disco na głębokie błoto (Król błota poza zasięgiem) ale w terenie, który był wyznaczony na extrim i turystyk dawało radę no i wygodnie w tych skórach nieziemsko

SUBA
na jakich gumach byłeś?
Lr3.
Lr3.
szosówkiandrew75 pisze:na jakich gumach byłeś?

SUBA_LR3 pisze:(Król błota poza zasięgiem)
król błota... to jest konkurencja z imprez z wpisowym za 50zł z konca XX wieku

mineło 5 miesięcy od czasu kiedy tu pierwszy raz zapytałem ....ale szybko się uczę
...tak więc zgodnie z ukrytą żelazną logiką kultowej marki zanabyłem 23 letniego defa 90 , który wymaga wieeelkiego pakietu startowego, teraz się zacznie zabawa
to chyba na tyle w temacie "Disco3 w terenie?"

...tak więc zgodnie z ukrytą żelazną logiką kultowej marki zanabyłem 23 letniego defa 90 , który wymaga wieeelkiego pakietu startowego, teraz się zacznie zabawa

to chyba na tyle w temacie "Disco3 w terenie?"

Lr3.
Lr3.
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
ups...trzymam sietego co na nim jest napisane i co w dow jest napisane ok?
silnik ma od 200 w kazdym razie....w zasadzie jest wiele rzeczy jest od czegoś innego

silnik ma od 200 w kazdym razie....w zasadzie jest wiele rzeczy jest od czegoś innego

Ostatnio zmieniony wt wrz 15, 2009 9:20 pm przez andrew75, łącznie zmieniany 1 raz.
Lr3.
Lr3.
co tyHypnos pisze:Ktoś Cię strasznie oszukał

Lr3.
Lr3.
... i zmień prędziutko avatarLR_Olek pisze:wklej foty

Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi