zabudowa dupci dyskoteki
Moderator: Jerry
Mój pierwszy projekt był dużo cięższy. To właśnie dzięki Piotrka wyliczeniom oraz kilku fajnym jego pomysłom (np. usunięcie przednich nóg konstrukcji, teraz wisi w powietrzu umocowana u góry) udało się ją odchudzić. Można ją było jescze bardziej odchudzać ale jednym z moich założeń było zamontowanie spania na tym a w tym przypadku wytrzymałośc musi mieć bezpośrednie przełożenie na moją masę
Poza tym z ciekawostek - dolna część jest bardzo szybko demontowalna i zostaje tylko pólka pod sufitem. A na dole możesz sobie spowrotem wrzucić oryginalną roletę... No i najważniejsze: tylne nogi trzymające konstrukcję nie sa proste a wyprofilowane (dzieło sztuki, hand made) dokładnie jak tylna futryna drzwi. Więc nie ograniczają wogóle wejścia przez tylne drzwi !
Aha- żadnych nowych otworów czy mocowań w syfie. jedynie trzeba skrócić na końcach plastikową listwę na brzegu bagażnika...

Poza tym z ciekawostek - dolna część jest bardzo szybko demontowalna i zostaje tylko pólka pod sufitem. A na dole możesz sobie spowrotem wrzucić oryginalną roletę... No i najważniejsze: tylne nogi trzymające konstrukcję nie sa proste a wyprofilowane (dzieło sztuki, hand made) dokładnie jak tylna futryna drzwi. Więc nie ograniczają wogóle wejścia przez tylne drzwi !
Aha- żadnych nowych otworów czy mocowań w syfie. jedynie trzeba skrócić na końcach plastikową listwę na brzegu bagażnika...
KOJAK (Wertep Klub Wawa)
Myślami GAZ-ers, były dwa GIEZ-y, Disco 200TDI a teraz jest WJ 2,7CRD
Myślami GAZ-ers, były dwa GIEZ-y, Disco 200TDI a teraz jest WJ 2,7CRD

-
- RAF z Ochoty
no może wyszło hard madafaka ciężkie ale za to jaka dowolność konfiguracji! elastyczne jak przemyślenia premiera gosiewskiego k...waświerszcz pisze:u mnie jeszcze niuc nie ma....
sam projekt we łbie póki co, ale myślę że na 100% będzie konstrukcyjnie lżejsze niż u Was obu - 23kg konstrukcji to przy moich ładunkach wyjazdowych przesada.
póki co spróbuję powieścić konstrukcję Rafa a potem (za jakieś 2 tygodnie swoją).
poza tym Piotr się na tym zna - pewnie może to odchudzić...
LR Disco 96' katowice limited edition
RAF z Ochoty pisze:no może wyszło hard madafaka ciężkie ale za to jaka dowolność konfiguracji! elastyczne jak przemyślenia premiera gosiewskiego k...waświerszcz pisze:u mnie jeszcze niuc nie ma....
sam projekt we łbie póki co, ale myślę że na 100% będzie konstrukcyjnie lżejsze niż u Was obu - 23kg konstrukcji to przy moich ładunkach wyjazdowych przesada.
póki co spróbuję powieścić konstrukcję Rafa a potem (za jakieś 2 tygodnie swoją).
poza tym Piotr się na tym zna - pewnie może to odchudzić...
już odchudza - u mnie nie będzie np. nóżek

- RAF z Ochoty
no to dla zainteresowanych... szczegóły - więcej info na pw raczej - jakby co bedę odsyłał do konstruktora, ja jestem oblatywacz
http://picasaweb.google.com/mikusra/NaszeDiscovery
na foto: zabudowa bagażnika, bagażnik dachowy w wersji wielkomiejskiej/garażowej hehehe oraz sprytne zakończenie tylnego zderzaka wydatnie zabezpieczające tylne błotniki discovery oraz w razie potrzeby zbierające bańki z mlekiem pozostawione przy drodze
dajcie znać jakby nie robił link
http://picasaweb.google.com/mikusra/NaszeDiscovery
na foto: zabudowa bagażnika, bagażnik dachowy w wersji wielkomiejskiej/garażowej hehehe oraz sprytne zakończenie tylnego zderzaka wydatnie zabezpieczające tylne błotniki discovery oraz w razie potrzeby zbierające bańki z mlekiem pozostawione przy drodze

dajcie znać jakby nie robił link
LR Disco 96' katowice limited edition
- RAF z Ochoty
- RAF z Ochoty
zrobil bym ci fotki czegos podobnego /na bocianowym wzorowanego/ ale wydlubalem z samochodu bo lodowke wiozlem ;]
moge ci strzelic w wersji obok samochodu
a tu masz fotki oryginalu:
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic. ... c&start=25
moge ci strzelic w wersji obok samochodu
a tu masz fotki oryginalu:
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic. ... c&start=25
Landrąver Discovęry 200tdi