maristez pisze:3 razy to przeczytałem i nic nie rozumię. jakis malo kumaty dzisiaj jestem.
Czy ja jakiś taki nieprecyzyjny jestem dzisiaj?
Tłumaczę:
grzegorzh pisze:
maristez pisze:masz po drugiej stronie za/pod schowkiem
Dzięki Maristez, sprawdzę jak tylko odbiorę Disko z warsztatu.
Bardzo dziękuję za informację, zweryfikuję, jak tylko odbiorę auto z warsztatu (nieautoryzowanego).
grzegorzh pisze:Jak się domyślasz nie będę kupować tego Esquire'a ;(
Pewnie mnie nie kojarzysz, ale męczyłem Cię o informacje dot. Esquire'a, którego miałeś do sprzedania.
grzegorzh pisze:
Q: Czy ta wiedza tajemna nie mogłaby zostać wtłoczona, w trakcie jakichś zakładowych szkoleń, do głów sprzedawców w Moto.abrze?
Chodzi mi o to, że jak przychodzę do serwisu zamówić pilota to sprzedawca, jeśli nie umie/nie może ustalić jaki pilot jest konieczny na podstawie VINu, a twierdzi, że konieczny jest numer wypisany na centralce to (jeśli nie umie/może/chce/pobrudziłby się/jest pełnia) każe dowolnemu Panu X-owi, zatrudnionemu w tym serwisie, wyjść do mojego samochodu, otworzyć schowek przed pasażerem, przeczytać numer, zapisać go, zamknąć schowek, wrócić, podać numer i zamawia dla mnie pilota.
Po prostu wkurza mnie, że serwis działa na zasadzie "Nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem, ale wezmę w c... kasy"
Podsumowując:
Maristez: Dzięki.