Niewidoczna wyciagarka w Disco
Moderator: Jerry
- Discotheque
-
Hebel jest w dobrym miejscu. No bo to jest tak, normalnie hebel jest wylaczony, wyciagarka zaslonieta atrapa a tablica rejestracyjna zaslania rolki. To jest normalna pozycja np. przy przelocie po czarnym, widac to na fotce.

Jezeli wjezdzam w teren np. Maramuresz
to zdejmuje prosto tablice i zakladam ja na zderzaku z prawej strony. Mam w ten sposob swobodny dostep do rolek i liny. I tak moge rowniez jezdzic wszedzie z tablica z boku.

Od razu widac jak wyciety jest srodkowy fragment atrapy.
Jezeli sie wkleje lub widze ze bede sie ciagal to podchodze do atrapy, odpinam dwa zatrzaski:

I zdejmuje srodkowy fragment atrapy majac doskonaly dostep do wyciagarki, hebla, sterowania, przekaznikow. To jest pozycja robocza.

Zatrzaski ktore trzymaja srodkowa czesc atrapy w normalnej sytuacji sa schowane pod krawedzia maski tak jak na pierwszej fotce wiec nie ma szans zeby sie odpiely lub byly widoczne i przy okazij nikogo to nie kusi zeby sobie je odpiac zobaczyc co jest pod.

Jezeli wjezdzam w teren np. Maramuresz

Od razu widac jak wyciety jest srodkowy fragment atrapy.
Jezeli sie wkleje lub widze ze bede sie ciagal to podchodze do atrapy, odpinam dwa zatrzaski:

I zdejmuje srodkowy fragment atrapy majac doskonaly dostep do wyciagarki, hebla, sterowania, przekaznikow. To jest pozycja robocza.

Zatrzaski ktore trzymaja srodkowa czesc atrapy w normalnej sytuacji sa schowane pod krawedzia maski tak jak na pierwszej fotce wiec nie ma szans zeby sie odpiely lub byly widoczne i przy okazij nikogo to nie kusi zeby sobie je odpiac zobaczyc co jest pod.
Forumowym oszołomom mówimy stanowcze NIE!
- Discotheque
-
Sa wytoczone w calosci bez scietego jednego boku, w plycie jest zrobione naciecie bardzo ciasno na samym narozniku tak ze juz samo kolko jest zaklinowane w plycie po czym dokladnie obspawane z dwoch stron, od czola i od tylu. Bylo dobre dojscie wiec przetop tez. Na zrywanie boczne samo klinowanie kolka w plycie jest wystarczajace._Karol_ pisze:![]()
ogólnie to wygląda bardzo solidnie ale mam pytanie odnośnie tych oczek do szekli. Czy one są dospawane (te oczka). Jesteś absolutnie pewien co do jakości spawów?

Ogladalem UPowe podobne mocowania kolka i plytki do szekli i sa nieporownywalnie slabsze.
- Discotheque
-
- Broncosaurus
- Discotheque
-
To jest test uciaguLR_Olek pisze:o jest tester mocowan szekliBroncosaurus pisze:a co to jest 16 tonowy Hetzer?

reduktor 4:1 swoje robi
http://video.google.pl/videoplay?docid= ... &plindex=8
Discotheque pisze:To jest test uciaguLR_Olek pisze:o jest tester mocowan szekliBroncosaurus pisze:a co to jest 16 tonowy Hetzer?
reduktor 4:1 swoje robi
http://video.google.pl/videoplay?docid= ... &plindex=8
jarek bedzie mu opony na zimowki zmienial?

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
ple ple ple...dwie strony o niewidocznej wyciągarce...
wyciągarka powinna być widoczna i łatwo dostępna gdyż albowiem:
-jak się zajara to łatwiej gasić
-jak się zdupczy to łatwiej naprawić
-jak się lina zakleszczy to łatwiej rozkleszczyć
-jak się lina nawija to łatwiej kontrolować i zapobiegać rozerwaniu
-jak pilotowi łape wciągnie to łatwiej wyjąć
-jak lina zamoknie i zakiśnie to łatwiej suszyć i konserwować
-jak człowiek zapłaci to chce się nacieszyć widokiem tego co kupił

a niezmienne jest, że "przedwczesny zakup wyciągarki powoduje niedorozwój procesów myślowych"
-jak się zdupczy to łatwiej naprawić
-jak się lina zakleszczy to łatwiej rozkleszczyć
-jak się lina nawija to łatwiej kontrolować i zapobiegać rozerwaniu
-jak pilotowi łape wciągnie to łatwiej wyjąć
-jak lina zamoknie i zakiśnie to łatwiej suszyć i konserwować
-jak człowiek zapłaci to chce się nacieszyć widokiem tego co kupił

a niezmienne jest, że "przedwczesny zakup wyciągarki powoduje niedorozwój procesów myślowych"
#noichuj
- Discotheque
-
sama sie nie zapali przy wylaczonym heblu, a jak pracuje to jest odslonietaczesław&jarząbek pisze:ple ple ple...dwie strony o niewidocznej wyciągarce...
Jest tak zrobione ze moge ja wyjac nie zdejmujac plyty a tylko odkrecajac 4 mocujace srubyczesław&jarząbek pisze: -jak się zdupczy to łatwiej naprawić
Dostep jest normalny a jak zakleszczysz line to recami czy lomikiem to se mozna napsiukacczesław&jarząbek pisze: -jak się lina zakleszczy to łatwiej rozkleszczyć
znaczy sie jak chcesz ja kontrolowac? recami? Bo jezeli wzrokowo to w czasie pracy jest calkiem odslonieta, nie uzywam jej z atrapa.czesław&jarząbek pisze: -jak się lina nawija to łatwiej kontrolować i zapobiegać rozerwaniu
nie ciagne dopoki nie widze rak pilota, taka mamy zasade z rajdowczesław&jarząbek pisze: -jak pilotowi łape wciągnie to łatwiej wyjąć
ja chrzanięczesław&jarząbek pisze: -jak lina zamoknie i zakiśnie to łatwiej suszyć i konserwować

szczegolnie jak mu to pierdolna pod blokiem na drugi dzienczesław&jarząbek pisze: -jak człowiek zapłaci to chce się nacieszyć widokiem tego co kupił

i tu tez pechczesław&jarząbek pisze: a niezmienne jest, że "przedwczesny zakup wyciągarki powoduje niedorozwój procesów myślowych"

I cala wyrafinowana teoria wpizdu

Przy okazji moja jest mniej narazona na sol zima co tez jest pozytywem.
A wogole to mnie sie podoba jak ja zalozylem, wpadlem na to w kiblu rano i jestem z tego montazu dumny

- Discotheque
-
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- Discotheque
-
czesław&jarząbek pisze:jak to szło...e...walnij w stół a sie odezwą...?
Bo mnie tu normalnie tfurczy watek kasztanisz.

Cos te krzyzaki Twojej produkcji szybko sie koncza, wczoraj znowu wymienialem dwa z tylu bo zaczely przeskakiwac

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
a nie myślałeś o tym żeby je zacząć smarować?
albo nabijać zgodnie z procedurą, a nie na kolanie?

aczkolwiek...
jeżeli były w białych pudełkach bez żadnych opisów poza numerem katalogowym to w istocie...seria lipna...
praktyka dowiodła, że kończą się przedcześnie i są upierdliwe w montażu.
odchodzi się od krzyżaków w białych pudełkach.
możesz dostać w ramach zadośćuczynienia jeden krzyżak allmakesa gratis...

aczkolwiek...
jeżeli były w białych pudełkach bez żadnych opisów poza numerem katalogowym to w istocie...seria lipna...

#noichuj
- Discotheque
-
czesław&jarząbek pisze:a nie myślałeś o tym żeby je zacząć smarować?
aczkolwiek...
swietnie bo zuzylem 6 w bialych pudelkach, przed maramureszem dwa, na maramureszu dwa a wczoraj zalozylem kolejne dwa tez w bialych pudelkach

Zakladane zgodnie z procedura na malej pompkowanej prasie z takimi ksztaltkami do krzyzakow.
Ich problemem jest przeskakiwanie po pewnym czasie i na koncu samoistne pekniecie miseczek. Wszystkie 4 mialy pekniete miseczki.
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- Discotheque
-
ja do dzisiaj nie zobaczylem na oczy 6paku Heinekena wygranego w zakladzie ponad dwa lata temuczesław&jarząbek pisze:zatem na poprawę samopoczucia dostaniesz krzyżak allmakesa i gazetę wyprawy
albowiem wydawca kazał kupować za gotówkę i rozdawać za darmochę
bo należy dbać o jego interesy...

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie: