Stukot w skrzyni - proszę o pomoc!
Moderator: Jerry
-
- jestem tu nowy...
ja w swoim robilem skrzynie rok temu,pieknie chodzila nic nie zgrzytalo tylko na reduktorze jak z dwojki ruszalem to wyskakiwalo,teraz sa wycieki male bo male ale sa,mechanik skazal jak sa wycieki tzn ze jest olej a jak cos buczy i "rzezi" to trzeba radio glosniej wlaczyc i po sprawie, jedno jest pewne do serwisu zawsze mnie dowiozl o wlasnych silach i kolach 

jeśli nie ma drogi, musimy ja wyznaczyc sami
po analizie tego c o napisales mozna dojsc do wniosku:Misza4x4 pisze:ja w swoim robilem skrzynie rok temu,pieknie chodzila nic nie zgrzytalo tylko na reduktorze jak z dwojki ruszalem to wyskakiwalo,teraz sa wycieki male bo male ale sa,mechanik skazal jak sa wycieki tzn ze jest olej a jak cos buczy i "rzezi" to trzeba radio glosniej wlaczyc i po sprawie, jedno jest pewne do serwisu zawsze mnie dowiozl o wlasnych silach i kolach
mimo jak wydaje ci sie ze zrobiles skrzynie to i tak nie masz jej zrobionej...
a mechanika masz do kupy

No.kondziu pisze:koniecznie dolej dwusiarczku molimdenu moliego pomaga na stuki. Sam zobaczysz
Wlalem tego molibdena, a wczesniejsze sporadyczne zgrzyty przy wrzucaniu biegow staly sie wyrazniejsze, az w koncu uciazliwe. Biegi 1-3.
A dzisiaj odpowietrzylem sprzeglo - i mimo ze optycznowizualnie nie bylo widac powietrza, to jednak biegi wchodza wyraznie lepiej.
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
- Discotheque
-
Bo jak praktyka wykazuje warto raz na dwa lata wymienic gumki w pompie sprzegla i caly kompletny silownik, ogolny koszt z plynem 100zl a skrzynia od razu jak nowkapezet pisze: A dzisiaj odpowietrzylem sprzeglo - i mimo ze optycznowizualnie nie bylo widac powietrza, to jednak biegi wchodza wyraznie lepiej.

Forumowym oszołomom mówimy stanowcze NIE!