Stukot w skrzyni - proszę o pomoc!

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

Misza4x4
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Misza4x4 » wt sie 07, 2007 2:24 pm

ja w swoim robilem skrzynie rok temu,pieknie chodzila nic nie zgrzytalo tylko na reduktorze jak z dwojki ruszalem to wyskakiwalo,teraz sa wycieki male bo male ale sa,mechanik skazal jak sa wycieki tzn ze jest olej a jak cos buczy i "rzezi" to trzeba radio glosniej wlaczyc i po sprawie, jedno jest pewne do serwisu zawsze mnie dowiozl o wlasnych silach i kolach :D
jeśli nie ma drogi, musimy ja wyznaczyc sami

Awatar użytkownika
LR_Olek

Kontaktowanie:

Post autor: LR_Olek » wt sie 07, 2007 9:19 pm

Misza4x4 pisze:ja w swoim robilem skrzynie rok temu,pieknie chodzila nic nie zgrzytalo tylko na reduktorze jak z dwojki ruszalem to wyskakiwalo,teraz sa wycieki male bo male ale sa,mechanik skazal jak sa wycieki tzn ze jest olej a jak cos buczy i "rzezi" to trzeba radio glosniej wlaczyc i po sprawie, jedno jest pewne do serwisu zawsze mnie dowiozl o wlasnych silach i kolach :D
po analizie tego c o napisales mozna dojsc do wniosku:
mimo jak wydaje ci sie ze zrobiles skrzynie to i tak nie masz jej zrobionej...
a mechanika masz do kupy :)21

Awatar użytkownika
pezet

Post autor: pezet » wt wrz 18, 2007 6:47 pm

kondziu pisze:koniecznie dolej dwusiarczku molimdenu moliego pomaga na stuki. Sam zobaczysz
No.

Wlalem tego molibdena, a wczesniejsze sporadyczne zgrzyty przy wrzucaniu biegow staly sie wyrazniejsze, az w koncu uciazliwe. Biegi 1-3.

A dzisiaj odpowietrzylem sprzeglo - i mimo ze optycznowizualnie nie bylo widac powietrza, to jednak biegi wchodza wyraznie lepiej.
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...

Awatar użytkownika
Ptak

Post autor: Ptak » wt wrz 18, 2007 6:55 pm

A nie mówiłem :wink:
LR Disco 300
LR SIII reanimacja
Chodój łópiesz

Awatar użytkownika
Discotheque

Post autor: Discotheque » wt wrz 18, 2007 7:13 pm

pezet pisze: A dzisiaj odpowietrzylem sprzeglo - i mimo ze optycznowizualnie nie bylo widac powietrza, to jednak biegi wchodza wyraznie lepiej.
Bo jak praktyka wykazuje warto raz na dwa lata wymienic gumki w pompie sprzegla i caly kompletny silownik, ogolny koszt z plynem 100zl a skrzynia od razu jak nowka :)21
Forumowym oszołomom mówimy stanowcze NIE!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”