TATA nam auto

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

Awatar użytkownika
Broncosaurus

Post autor: Broncosaurus » ndz gru 23, 2007 12:32 am

koneser - to juz chba niedlugo

ale zabawnym jest jak pisza o kulturalnej nowej dzielnicy warszawy na podstawie fabryki trzciny

spróbuj tam pojechac na impreze i zostawic samochod poaz zamknietym parkingiem strzeżonym :)21
OneTen
Discofery 300tdi

Awatar użytkownika
seba4x4

Kontaktowanie:

Post autor: seba4x4 » ndz gru 23, 2007 7:20 am

leszek torbicki pisze:a z drugiej strony jak hindus może być światowym potentatem w przemyśle metalurgicznym to czemu by nie mógł produkować najlepszych na świecie aut terenowych :roll:
Po zakupie LR nadal pozostaną tylko potentatem w przemyśle metalurgicznym. To drugie z tą marką im nie grozi... :)21 :)23
http://www.seba4x4.pl/
Escape 4WD '06
Santa Fe 4WD '04
GAZ 69 '70
Thunderbird 5,0 '84
CZ 350 '83

Awatar użytkownika
Toroo

Kontaktowanie:

Post autor: Toroo » ndz gru 23, 2007 9:25 pm

No niestety, Hindusi się mszczą.
Ratan Tata były pracownik Mahindry, najpierw wykupił angielską legęndę
herbaty Tetley, wraz z całymi polami upraw, teraz się bierze za LR & J.
Ale miejmy nadzieję, że jego firma inwestuje " bez ryzyka " . Kupują jedynie pewne i sprawdzone marki.

Awatar użytkownika
RAF z Ochoty

Post autor: RAF z Ochoty » pn gru 24, 2007 11:52 am

czesław&jarząbek pisze:
RAF z Ochoty pisze:mniej masła jeść
wczoraj byłem tam chyba już czwarty/piąty raz a i tak zaliczyłem 30 minutową rundę po katowicach nim trafiłem na droge do warszawy
jesteś już prawie jak własna teściowa...sam sobie odpowiadasz i sam możesz być niezadowolony z odpowiedzi
:)21
mniej masła
pytałem czy łumi. powiedział że łumi.
no to se pozwiedzał po nocy...
tam są takie klimaty, że jak sie goście napierdzielają akurat na torowisku to tramwaj stoi i czeka aż skończą
ja natomiast dla odmiany zwiedzałem dziś warszawską pragę
zdecydowanie przereklamowana
w szopienicach fajniej
ależsz nikt nie narzeka...
pytanie czy rzeczywiscie na szopienice nalezy zmienić?
co do pragi - dziwne mieszkam zaraz na drugim brzegu rzeki i nie widziałem aby sie tamta dzielnica reklamowała - ale na pewno mocno sie ta dzielnica zmienia i warto wiedziec co sie tam dzieje
LR Disco 96' katowice limited edition

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » pn gru 24, 2007 12:07 pm

czesław&jarząbek pisze: ja natomiast dla odmiany zwiedzałem dziś warszawską pragę
wiesz...z ząbkowskiej chcą zrobić montmarte: galerie sztuki, knajpy, odnowione elewacje, metr mieszkania za 10k zł minimum...

ale wpadnij jeszcze raz to zabiorę Cię na praskie Szmulki i wyślę Cię po maślankę do sklepiku w dziedzińcu trzymającej się siłą woli kamienicy

jak jesteś kiepski z negocjacji to wrócisz nie tylko bez maślanki, ale kasy i butów :)21
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.

LR

Awatar użytkownika
alfik

Post autor: alfik » pn gru 24, 2007 1:15 pm

Zwrócę uwagę na to, że Indie mają tzw. "teren" z czym w Europie coraz gorzej.
Była Alfa 4x4, było Pajero, są Ssangyong i Subaru

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » pn gru 24, 2007 10:53 pm

Damian pisze:
czesław&jarząbek pisze: ja natomiast dla odmiany zwiedzałem dziś warszawską pragę
wiesz...z ząbkowskiej chcą zrobić montmarte: galerie sztuki, knajpy, odnowione elewacje, metr mieszkania za 10k zł minimum...

ale wpadnij jeszcze raz to zabiorę Cię na praskie Szmulki i wyślę Cię po maślankę do sklepiku w dziedzińcu trzymającej się siłą woli kamienicy

jak jesteś kiepski z negocjacji to wrócisz nie tylko bez maślanki, ale kasy i butów :)21
ani sklep, ani maslanka, ani kamienica, ani prascy negocjatorzy nie mają szans przetrwania na utymanie
tam nawet żelbetowe płyty drogowe nie są w stanie przetrwać
#noichuj

Awatar użytkownika
Ryszard Giedrojć

Post autor: Ryszard Giedrojć » pt gru 28, 2007 10:32 pm

Na sąsiedniej stronie donosza, że mogło być gorzej
http://www.autokrata.pl/lod/3128/jaguar ... _hindusow/
Jeep Grand 2,7 CRD , Toyota LC RJ 70

Awatar użytkownika
pezet

Post autor: pezet » pt sty 04, 2008 5:17 pm

No to beda sie nazywac:
Tata Range
i Mama Disco :)

Ford potwierdził, że hinduski koncern Tata Motors jest zainteresowany przejęciem dwóch brytyjskich marek.

Amerykański gigant motoryzacyjny przyznał, że wkrótce rozpoczną się negocjacje "na bardziej szczegółowym poziomie" dotyczące sprzedaży Jaguara i Land Rover'a. "Ostateczne decyzje jeszcze nie zapadły, ale w nadchodzących tygodniach będziemy posuwać do przodu negocjacje z Tata Motors" - mówi Lewis Booth z Forda.

Rzecznik Tata przyznał, że firma przeprowadziła już "pozytywne dyskusje" z Fordem.

Związki zawodowe Unite już przyznały, że najchętniej widziałyby właśnie Hindusów w roli nowych właścicieli.

Zamiar połączonej sprzedaży obu brytyjskich marek Ford ogłosił w czerwcu. Już w sierpniu szefowie Tata po raz pierwszy przyznali, że firma jest zainteresowana przejęciem. Spodziewano się też ofert ze strony funduszy private equity, ale kryzys na rynku kredytowym spowodował, że nie pojawiła się żadna propozycja.
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...

Awatar użytkownika
Biga

Post autor: Biga » pn sty 07, 2008 6:56 pm

http://wroclaw.biznespolska.pl/przeglad ... tid=154402

Dostalem w codziennym raporcie z prasy to wrzucam. Moze kogos zaciekawi.
To co piszę jest wyłącznie moim PRYWATNYM zdaniem i nie ma związku z niczym poza tym. Jasne?

Awatar użytkownika
Ryszard Giedrojć

Post autor: Ryszard Giedrojć » pn sty 07, 2008 7:10 pm

""To zrodziło obawy miłośników marki o obniżenie jej prestiżu. Analitycy w to jednak wątpią""

Co ci analitycy wiedzą ? Od czasu jak mnie w godność uraził jakiś facet ,komplementując moją SIII, że tak śmiesznie gazik przerobiłem, w stylu "pana Samochodzika", pozbyłem sie złudzeń co do prestiżu.

Awatar użytkownika
pezet

Post autor: pezet » pn sty 07, 2008 7:32 pm

Ryszard Giedrojć pisze:Od czasu jak mnie w godność uraził jakiś facet ,komplementując moją SIII, że tak śmiesznie gazik przerobiłem, w stylu "pana Samochodzika",
:)2 :lol: :P :D

Dobre dobre, na taki tekst bym nie wpadl :)21

Awatar użytkownika
Antek
Kontaktowanie:

Post autor: Antek » pn sty 07, 2008 9:13 pm

Minie trochę czasu i snobistyczny właściciel LR-a będzie siadał za jego kierownicą dumnie w gustownym turbanie na głowie :)21
DEF 300 Tdi

Awatar użytkownika
Ryszard Giedrojć

Post autor: Ryszard Giedrojć » czw sty 10, 2008 10:00 am

Powiało nadzieją. Oto dzisiejsze doniesienie z TATA. No to ile będzie kosztował Defender jeśli:

Indyjski koncern samochodowy Tata Group zaprezentował w czwartek na targach w Delhi auto za 100 tysięcy rupii (ok. 6 tysięcy złotych). Samochód dla niezamożnych ma zastąpić masowe w Indiach skutery.
Eksperci obawiają się, że samochód dla mas o nazwie "Nano" doprowadzi do zapchania i tak zatłoczonych indyjskich dróg i wzrostu emisji zanieczyszczeń.

Czterodrzwiowe auto, przeznaczone jest dla pięciu osób. Ma ubogie wyposażenie, bez klimatyzacji, silnik o mocy 33 KM. Spala 4 l benzyny na 100 km.

Podczas prezentacji na targach szef koncernu Ratan Tata uznał produkcję nowego samochodu za wydarzenie na miarę lotu człowieka na Księżyc.

Indyjski samochodzik ma w tym roku trafić na europejski rynek. Jego cena z pewnością wzrośnie z uwagi na konieczność dostosowania go do norm europejskich.

Obecnie w Indiach jeździ jedynie siedem milionów samochodów, przy 1,1 mld ludności. W ubiegłym roku Indusi kupili 1,1 mln samochodów i liczba ta ma się podwoić do 2010 roku, na co liczy koncern Tata.

Indyjski sektor samochodowy wytwarza rocznie 5 procent Produktu Krajowego Brutto (PKB).

Awatar użytkownika
LR_Olek

Kontaktowanie:

Post autor: LR_Olek » czw sty 10, 2008 5:29 pm

Ryszard Giedrojć pisze: Co ci analitycy wiedzą ? Od czasu jak mnie w godność uraził jakiś facet ,komplementując moją SIII, że tak śmiesznie gazik przerobiłem, w stylu "pana Samochodzika", pozbyłem sie złudzeń co do prestiżu.
Wniosek taki,ze plebs nie rozroznia sztuki od gowna... :cry:

Awatar użytkownika
pezet

Post autor: pezet » czw sty 10, 2008 5:45 pm

Ale co my sie tu podniecamy maszynami rolniczymi z zielonym jajem.

Hitem jest to, ze TATA ma kupic Jaguara!

Oczywiscie nalezy sie spodziewac, ze po zakupie, fabryki LR i Jaguara zostana przeniesione do Indii - i za pare lat, kazdego Kowalskiego bedzie stac na Jaguara z salonu :)

Awatar użytkownika
darkman

Kontaktowanie:

Post autor: darkman » czw sty 10, 2008 11:32 pm

LR_Olek pisze:
Ryszard Giedrojć pisze: Co ci analitycy wiedzą ? Od czasu jak mnie w godność uraził jakiś facet ,komplementując moją SIII, że tak śmiesznie gazik przerobiłem, w stylu "pana Samochodzika", pozbyłem sie złudzeń co do prestiżu.
Wniosek taki,ze plebs nie rozroznia sztuki od gowna... :cry:
lub sztuka broni się skutecznie by nie stać się plebejską, uznałbym to za pozytyw.
Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi

GAZFAN

Kontaktowanie:

Post autor: GAZFAN » pt sty 11, 2008 8:53 am

pezet pisze:Ale co my sie tu podniecamy maszynami rolniczymi z zielonym jajem.

Hitem jest to, ze TATA ma kupic Jaguara!

Oczywiscie nalezy sie spodziewac, ze po zakupie, fabryki LR i Jaguara zostana przeniesione do Indii - i za pare lat, kazdego Kowalskiego bedzie stac na Jaguara z salonu :)
Ni i. Tata tylko dlatego dostał zielone światło od rzadu GB i zwiazkow bo zostawia jak jest. i nie moze przeniesc nigdzie indziej itd.
Ford chciał zmniejszyc koszty pracy i przeniesc fabryki. nie udalo mu sie wiec sprzedaje miedzyinnymi z tego powodu. PAG mu ciaży choc w dalej grupie generuje przychód.
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 :)

Awatar użytkownika
jpi

Kontaktowanie:

Post autor: jpi » pt lut 01, 2008 6:41 am

jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team

Awatar użytkownika
Saphira

Post autor: Saphira » pt lut 01, 2008 8:59 am

przejazd przez kałuże to "teren" ? :o
adhd.. LR.. teraz 110 300Tdi
..trucizna moja i wiara..

Awatar użytkownika
zaloguj

Post autor: zaloguj » pt lut 01, 2008 9:18 am

ojej ojej :-? :-?

Awatar użytkownika
jpi

Kontaktowanie:

Post autor: jpi » pt lut 01, 2008 9:26 am

ajk tak przeglądam te internetowe artykuły to sie zastanawiam czy by się za to nie zabrać
parę gniotów w miesiącu przetłumaczinych z innych serwisów + filmik z youtuba i artykulik jest, może by się uzbierało na extreme pack scorpiona :D
jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team

Awatar użytkownika
Student

Post autor: Student » sob lut 02, 2008 10:56 pm

czesław&jarząbek pisze:
Damian pisze:

ani sklep, ani maslanka, ani kamienica, ani prascy negocjatorzy nie mają szans przetrwania na utymanie
tam nawet żelbetowe płyty drogowe nie są w stanie przetrwać
zaprawdę powiadam ci...

damianos wie co mówi...

choć jako mieszkaniec lweobrzeżnej warszawy i lokalny patriota, spierał bym się.

Gibalak na woli i ogrodowa baj najt to jest to :)2 :)21

A. i dziesiątki na kole ( osiedle przy obozowej naczyt sia )

Awatar użytkownika
gruszkin

Post autor: gruszkin » ndz lut 03, 2008 2:11 pm

a ja znalazlem taki komentarz na autokracie "Land Rover i Jaguar to marki bez żadnego prestiżu i przynoszące straty bo nikt tego gówna nie chce kupować. No jaki moze mieć prestiż Jaguar (auto klasy wyższej) napędzane silnikiem Pugota.
No i jeszcze te pseudoterenowe LR auta mocno przereklamowane.
Mam nadzieje że hindusi doprowadzą do upadłości te 2 beznadziejne marki" :lol: :lol:
nie mów do mnie z rana

jeżdże dieslem dla szatana

ŚNIEGU WYP.ERDALAJ!!

Awatar użytkownika
Ryszard Giedrojć

Post autor: Ryszard Giedrojć » wt lut 05, 2008 7:55 pm

Doniesienie z dzisiejszej prasy:'Ford sprzedaje Jaguara i Land Rovera w momencie, gdy zaczęły one przynosić znaczące zyski po raz pierwszy od kiedy stały się własnościa amerykańskiego koncernu.W 2007 r. odnotowali 505 mln dol. brutto zysku, a w 2006 mieli strate 350 mln.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”