Prośba o pomoc przy zakupie Defendera

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

Awatar użytkownika
demek

Post autor: demek » pn maja 19, 2008 11:00 pm

a ja wcale nie uważam, że LRy się więcej psują niż inne auta
może jakieś tam pierdoły ale to nie jest wcale istotne :roll: :D
Travolt, święta racja !! To napisełm dokładnie, Landki wg mnie psują się tak jak każde inne żelazo :D , tyle, że my o tym rozmawiamy i stąd jakaś fama. Jak mówię - cena za szczerość :-?
Ostatnio zmieniony wt maja 20, 2008 2:36 pm przez demek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czolg

Re: Prośba o pomoc przy zakupie Defendera

Post autor: czolg » wt maja 20, 2008 9:49 am

cij pisze:Witam,

ostatnio na swoje nieszczescie przejechałem sie nowym defenderem.
<ciach>to się kolege wynaturza </ciach>
Pozdrawiam,
Borys
A próbował się kolega przejechać Discovery ?
Ja wiem, że Def jest ładniejszy, fajniejszy, dzielniejszy (opinie mających Discovery a chcących miec Defendera), ale jeżeli ma to być Wasz jedyny samochód w rodzinie, to radzę się zastanowić dobrze.
Znam takich, którzy chcieli Defa, kupili Defa, urodziło im się dziecko i teraz jak ruszają ze świateł i silnik wchodzi na obroty, samochód zaczyna się trząść, to słyszą pytanie z tylnego siedzenia: mamo kiedy wystartujemy :)21 A w domu dziciak twierdzi że Laguna wujka jest fajniejsza, bo cicha i nie trzęsie.
A Discovery - cicho (no może nie w moim), miękko, grzeje w zimie, chłodzi latem (jak się ma klimę - nie mam - wietrze), a właściwości terenowe jakie na Warszawę są i tak za duże. A dzięki awaryjności (nie znacznej :)21 ) poznasz kupę fajnych ludzi, a i w warsztach też pracują ludzie, których łączy wspólna pasja, a nie sztywne instrukcje wymiany podzespołów, podręcznik i szkolenie z naprawy - jak to bywa w ASO.

pozdrawiam
p.
Defender`98

Awatar użytkownika
Broncosaurus

Post autor: Broncosaurus » wt maja 20, 2008 12:31 pm

niech zmienią dzieciaka :)21
OneTen
Discofery 300tdi

Awatar użytkownika
robert_smoldzino
Kontaktowanie:

Post autor: robert_smoldzino » wt maja 20, 2008 12:51 pm

@Bronco - racja
Moj jak pada pytanie czym jedziemy to krzyczy LR, a jak tylko uslyszy, ze Babcia sugeruje cos innego :-) to mowi Jej ze sie nie zna :-D

Awatar użytkownika
darkman

Kontaktowanie:

Post autor: darkman » wt maja 20, 2008 3:31 pm

Broncosaurus pisze:niech zmienią dzieciaka :)21
w sumie mozna też podjąć próbę wychowania :P
Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi

Awatar użytkownika
Wąż

Post autor: Wąż » wt maja 20, 2008 3:33 pm

darkman pisze:
Broncosaurus pisze:niech zmienią dzieciaka :)21
w sumie mozna też podjąć próbę wychowania :P
wątpię, wszystkie dzieciaki difoltowo lubią LRy, te które nie lubią muszą być jakieś...
:)3
Land Rover made by craftsmen-driven by psychos :)21
always look on the bright side of life :)21

Awatar użytkownika
darkman

Kontaktowanie:

Post autor: darkman » wt maja 20, 2008 3:39 pm

Kuba, tak Se tylko napisałem, bo się przejąłem że Bronek Załrus zaraz je każe do poprawczaka oddać za nieprawomyślność czy cóś 8) :P

Awatar użytkownika
Wąż

Post autor: Wąż » wt maja 20, 2008 4:09 pm

Bronek swoje wychował i nawet fajne anegdoty można by poopowiadać :)20 głównie z synem, bo córka tylko po drzewach lata :)21

Awatar użytkownika
Flor

Post autor: Flor » wt maja 20, 2008 4:23 pm

a mój l.3 :D ciągle prosi tato przejedziemy się traktorkiem :)21i mówi że jest fajniejszy od innych :)22

Awatar użytkownika
darkman

Kontaktowanie:

Post autor: darkman » wt maja 20, 2008 4:26 pm

Flor, a to nie syn wystawił twojego defa białasa na allegro ??
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C5273868

:P

Awatar użytkownika
Flor

Post autor: Flor » wt maja 20, 2008 4:32 pm

darkman pisze:Flor, a to nie syn wystawił twojego defa białasa na allegro ??

no prawie jak mój :o to może Czesław go opycha :D bo u niego stoi :)21 i pewnie dla tego sobie już obiektyw nabył :wink:

Awatar użytkownika
Wąż

Post autor: Wąż » wt maja 20, 2008 4:49 pm

Flor pisze:

no prawie jak mój :o to może Czesław go opycha :D bo u niego stoi :)21 i pewnie dla tego sobie już obiektyw nabył :wink:
zdjęcie z Babic, a to u nas.
mają/lub mieli też defa z dwoma snorkelami :)20 :)21

Awatar użytkownika
Flor

Post autor: Flor » wt maja 20, 2008 5:14 pm

Wąż pisze:
Flor pisze:

zdjęcie z Babic, a to u nas.
mają/lub mieli też defa z dwoma snorkelami :)20 :)21
jeżeli jest w dobrym stanie to cena jest super :wink: ciekawe czemu nic nie piszą o zawieszeniu :-? przy takim wypasie i tylko nominał ?? :o

Awatar użytkownika
Antek
Kontaktowanie:

Post autor: Antek » wt maja 20, 2008 6:19 pm

Nie ufać Babicom !! :)21
DEF 300 Tdi

Awatar użytkownika
demek

Post autor: demek » wt maja 20, 2008 7:14 pm

czolg pisze:
cij pisze:Witam,

ostatnio na swoje nieszczescie przejechałem sie nowym defenderem.
<ciach>to się kolege wynaturza </ciach>
Pozdrawiam,
Borys
A próbował się kolega przejechać Discovery ?
Ja wiem, że Def jest ładniejszy, fajniejszy, dzielniejszy (opinie mających Discovery a chcących miec Defendera), ale jeżeli ma to być Wasz jedyny samochód w rodzinie, to radzę się zastanowić dobrze.
Znam takich, którzy chcieli Defa, kupili Defa, urodziło im się dziecko i teraz jak ruszają ze świateł i silnik wchodzi na obroty, samochód zaczyna się trząść, to słyszą pytanie z tylnego siedzenia: mamo kiedy wystartujemy :)21 A w domu dziciak twierdzi że Laguna wujka jest fajniejsza, bo cicha i nie trzęsie.
A Discovery - cicho (no może nie w moim), miękko, grzeje w zimie, chłodzi latem (jak się ma klimę - nie mam - wietrze), a właściwości terenowe jakie na Warszawę są i tak za duże. A dzięki awaryjności (nie znacznej :)21 ) poznasz kupę fajnych ludzi, a i w warsztach też pracują ludzie, których łączy wspólna pasja, a nie sztywne instrukcje wymiany podzespołów, podręcznik i szkolenie z naprawy - jak to bywa w ASO.

pozdrawiam
p.
Heh, Czołgu nie znasz wszystkich :D. Ponad 2 lata temu urodziła nam się sliczna dzidzia a ja po 2 miesiącach sprzedałem własnie Lagunę :-? i przyprowadziłem defa (110) :P Def oczywiście nie ma tego wszystkiego o czym piszesz ze jest w Disco(sorry - ma klimę :wink:) , o urodzie nie rozmawiam :roll: ale dzidzia jak tylko słyszy , ze bedziemy gdzies jechac defem to skacze z radochy :) (być może dla tego ,że nie jeździła dotąd czym innym :)21) nie mniej autentycznie Ona przepada za tym kredensem. :wink: Co do reszty - poznawaniu ludzi, pasji itd to jest dokładnie to samo. Posiadanie akurat Defa nikogo nie obliguje do wizyt w ASO :roll:
Dla jasności-wczesniej miałem piękne Disco 300tdi z bajerami (nie mówię że nie tęsknię :cry: ) Dzielność podobna zwłaszcza że krótszy rozstaw osi w Disco, tyle że bardziej żal po wtopie a moje pływało w kałuży nad Bugiem onegdaj, więc wiem - kilka dni intensywnego suszenia tapicery. :( Defa po powrocie z "Doliny Sanu" po prostu umyłem szlauchem i z zewnątrz i ... wewnątrz :D(fotki na dowód) i po godzinie było sucho :) Da sie też nim jeździć na co dzień co generalnie robię. Myślę, że to kwestia podejścia - każdy ma prawo do swojego 8)
Pozdro.

Awatar użytkownika
Pepek

Post autor: Pepek » wt maja 20, 2008 7:21 pm

Zgadzam się z Demkiem w 100% . Def ma swoje wady ale ostatnio jakoś ich nie zauważam :wink: . A dzieciaki uwielbiają nim jeździć :D
Def 110 SW 300tka i to nie jest ostatnie moje słowo

Awatar użytkownika
Muchozol

Post autor: Muchozol » śr maja 21, 2008 10:39 am

http://www.auto-center-forst.de/home/angebot.html

a co myslicie o cenie tego auta ? ...
Ostatnio go ogladalem, bo stoi ode mnie rzut beretem i powoli zaczynam miec problemy ze spaniem :)21

cos czuje ze to jest milosc od pierwszego wejrzenia :)22

:)21

cij

Post autor: cij » śr maja 21, 2008 6:01 pm

Fajny, fajny jak prawie wszystkie landki

Awatar użytkownika
Pepek

Post autor: Pepek » śr maja 21, 2008 7:24 pm

Pojechać, oglądnąć, utargować i wracasz do domu fajną fura :wink:

Awatar użytkownika
Muchozol

Post autor: Muchozol » śr maja 21, 2008 9:14 pm

prawie codziennie kolo niego przejezdzam i z kazdym razem ze mna jest coraz gorzej, tym bardziej ze od dawna chodzi mi po glowie 90-tka

Awatar użytkownika
czolg

Post autor: czolg » czw maja 22, 2008 7:50 am

demek pisze: Heh, Czołgu nie znasz wszystkich :D. Ponad 2 lata temu urodziła nam się sliczna dzidzia a ja po 2 miesiącach sprzedałem własnie Lagunę :-? i przyprowadziłem defa (110) :P Def oczywiście nie ma tego wszystkiego o czym piszesz ze jest w Disco(sorry - ma klimę :wink:) , o urodzie nie rozmawiam :roll: ale dzidzia jak tylko słyszy , ze bedziemy gdzies jechac defem to skacze z radochy :) (być może dla tego ,że nie jeździła dotąd czym innym :)21) nie mniej autentycznie Ona przepada za tym kredensem. :wink: Co do reszty - poznawaniu ludzi, pasji itd to jest dokładnie to samo. Posiadanie akurat Defa nikogo nie obliguje do wizyt w ASO :roll:
Dla jasności-wczesniej miałem piękne Disco 300tdi z bajerami (nie mówię że nie tęsknię :cry: ) Dzielność podobna zwłaszcza że krótszy rozstaw osi w Disco, tyle że bardziej żal po wtopie a moje pływało w kałuży nad Bugiem onegdaj, więc wiem - kilka dni intensywnego suszenia tapicery. :( Defa po powrocie z "Doliny Sanu" po prostu umyłem szlauchem i z zewnątrz i ... wewnątrz :D(fotki na dowód) i po godzinie było sucho :) Da sie też nim jeździć na co dzień co generalnie robię. Myślę, że to kwestia podejścia - każdy ma prawo do swojego 8)
Pozdro.
Witam,
trochę się żle wyraziłem z tymi warsztatami i ludzmi - oczywiście, że nie chodziło mi o to, że Defenderowcy jeżdzą do ASO. Ogólnie chodzi mi o to, że w porówaniu do warsztatów plaskaczy (i tu znowu - zapewne nie do wszystkich - nie łapcie mnie za słowa) warsztaty samochodów terenowych są prowadzone i pracują w nich ludzi z pasją.

Co do wyższości świąt Defenderowych nad Discoverowymi, to powiem tak: mi się marzy Defender, ale mnie na niego nie stać :-(
Mimo, że większość z użytkowników LR nie zamieniłaby ich na nic innego (no może za wyjątkiem Igora) to wchodząc w ten świat należy się jednak zastanowić nad konsekwencjami. Znam wspomnianą parę ludzi, którzy zrobili trochę jak @cij który też chce defa, bo jechał do tej pory tylko suzuki i defem. Ja jeździłem wcześniej jeepem i też myślałem, że nic lepszego nie ma, dopóki nieprzejechałem się Defem. Zachorowałem, kupiłem Discovery z braku dostatecznej ilości środków w stosunku do jakości oferowanych Defów. Nie żałuję. Następny też będzie LR.

pozdrawiam
p.
Defender`98

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » czw maja 22, 2008 10:30 am

Muchozol pisze:http://www.auto-center-forst.de/home/angebot.html

nie jest niska, ale do przełknięcia.
#noichuj

Awatar użytkownika
Pepek

Post autor: Pepek » czw maja 22, 2008 10:55 am

Patrzac na to co jest w niego wsadzone to dla kogoś kto ma zamiar iść w wyścig zbrojeń cena zaczyna być atrakcyjna :D . A ten tuning kit td5 to jest czip na 170kM ??

Awatar użytkownika
Muchozol

Post autor: Muchozol » czw maja 22, 2008 11:56 am

zajadę tam przy najbliższej okazji i oblukam co tam w papierach stoi, bo próbowałem telef. ale gościu jak zresztą napisał w ogłoszeniu nie ma zielonego pojęcia na temat marki :wink:

Awatar użytkownika
Muchozol

Post autor: Muchozol » czw maja 22, 2008 12:18 pm

czesław&jarząbek pisze:
Muchozol pisze:http://www.auto-center-forst.de/home/angebot.html

nie jest niska, ale do przełknięcia.
cena jest pewnie jeszcze do urwania, tymbardziej jakbym NRD-owcowi gotówkę na stół położył, poza tym nie musiałby załatwiać za mnie spraw urzędowych np. w "Zulassungstelle" jak to bywa w przypadku gdy auto kupuje przeciętny Hans czy Jurgen :)21

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”