Czy Ona się nadawa ?

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

Awatar użytkownika
Modi
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Modi » pn maja 19, 2008 6:50 pm

jak ja wezmiesz to chetnie odlupie kratke dzielaca przestrzen ladunkowa od siedzen :)
Disco 96r. 300 Tdi; "" nie automat
5 o'clock off road team.

Awatar użytkownika
demek

Post autor: demek » pn maja 19, 2008 7:22 pm

ale to nie jest pick up..., wiesz jak wyglada pickup?
O Landkach może coś tam wiesz ale o pick-up'ach to możemy pogadać. Może FSO 1500 pic-up jeśli pamiętasz takie auto (o PF1500 nie wspomnę)? :) Albo Polonez Truck :lol: ? Może nowsze: Navarra lub L200? Uważasz, że pick-up to auto które ma kiper zamiast tyłu nadwozia? Tylko co z Berlingo lub Partnerem albo VW Caddy? To tez pick-upy tak samo jak to białe Disco (chyba że oglądałes inne fotki) -z wybebeszonym tyłem i założoną kratą na przestrzeń ładunkową :) . I to widac na foto z pewnością :)21 Więc nie bądź formalistą - to auto przynajmniej w takim stanie nie jest na pewno 5 -osobową terenówką. I w tym sensie napisałem że to pick-up :lol: Takie rzeczy robi się nie tylko w RP(patrz czinqeczeno VAN :)21 ), głównie w celach podatkowych. U nas wywala się kratkę, zakłada kanapy i pasy i jest ekstra auto za relatywnie mała kaskę - bo to był pick-up :lol: I OK :)2 Tylko niech nikt nie ściemnia że sprzedaje auto 5-cio osobowe :)21 No chyba że to Ty to sprzedajesz... :roll:
a ze to trzyseta to widac z daleka...
Tak, tak, oczywiście :) Tą trzysetę to na zdjęciach widac zwłaszcza po lusterkach bocznych i rurze wydechowej :)20 Jak możesz twierdzić co jest pod maską dopóki nie zajrzysz ?? Dla siebie auta też kupujesz oglądając je tylko na fotach albo z daleka?? Ten samochód ma swoją historię i warto to po prostu sprawdzić. Z ogłoszenia i fotek na prawdę nic nie wynika. Ale każdy ma swoją teorię 8)
Ostatnio zmieniony pn maja 19, 2008 10:06 pm przez demek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
LR_Olek

Kontaktowanie:

Post autor: LR_Olek » pn maja 19, 2008 7:35 pm

do nerwowego demka

1)
Pick-up (ang. tu: zabrać, podwieźć) - typ nadwozia dostawczego lub terenowego, dostawczego samochodu osobowego, charakteryzujący się posiadaniem skrzyni ładunkowej, znajdującej się zaraz za kabiną pasażerską. Pick-up z podwójną kabiną - Dodge Ram 1500 Quad CabKabina może być:
pojedyncza (tzw. single cab lub standard cab), dwudrzwiowa, dwu- lub trzyosobowa;
powiększona (tzw. extra cab, king cab lub super cab), czasem z półdrzwiami uchylanymi "pod wiatr", z ławeczką dla jednej lub dwóch dodatkowych osób;
podwójna (tzw. double cab lub crew cab), czterodrzwiowa, pięcio- lub sześcioosobowa.

a Berlingo lub Partnere,VW Caddy, Żuk, Nysa i moje clio to jest VAN

Van – typ nadwozia wielozadaniowego samochodu osobowego,dostawczego lub terenowego. Jest to nadwozie jednobryłowe.
Polska nazwa pochodzi od angielskiego słowa van, oznaczającego samochód dostawczy typu furgon, natomiast w Wielkiej Brytanii ten typ nadwozia określany jest jako MPV lub minivan.

2)
Ze to "trzysetka" to widac po nadwoziu....
Ostatnio zmieniony pn maja 19, 2008 7:44 pm przez LR_Olek, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
LR_Olek

Kontaktowanie:

Post autor: LR_Olek » pn maja 19, 2008 7:37 pm

demek pisze:Tylko co z Berlingo lub Partnerem albo VW Caddy? To tez pick-upy tak samo jak to białe Disco z wybebeszonym tyłem i założoną kratą na przestrzeń ładunkową :)
Wybebeszone disco jest normalnym vanem... tak samo jak cala reszta vanow :)21

Awatar użytkownika
demek

Post autor: demek » pn maja 19, 2008 8:09 pm

LR_Olek pisze:
demek pisze:Tylko co z Berlingo lub Partnerem albo VW Caddy? To tez pick-upy tak samo jak to białe Disco z wybebeszonym tyłem i założoną kratą na przestrzeń ładunkową :)
Wybebeszone disco jest normalnym vanem... tak samo jak cala reszta vanow :)21
Van - sran,Hehe, no to jednak jesteś formalistą :( Wybebeszone Disco, mimo ze jest wg Ciebie normalnym Vanem nadal nie jest 5-osobową terenówką i na pewno w Italii robiło jako sprzęt transportowy. I o to mi tylko chodzi :) Użyłem określenia pick-up w potocznym znaczeniu i będe się upierał że mój VW Caddy z 2 siedzeniami i blaszaną budą to jest bardziej pick -up niż van :P. Przynasz, że Żuk lub Nysa VAN brzmico najm niej zabawnie

Awatar użytkownika
LR_Olek

Kontaktowanie:

Post autor: LR_Olek » pn maja 19, 2008 8:19 pm

demek pisze:będe się upierał że mój VW Caddy z 2 siedzeniami i blaszaną budą to jest bardziej pick -up niż van
a co masz napisane w homologacji?

juz wiem pewnie masz napisane VW Caddy BOSTO :)21

Awatar użytkownika
demek

Post autor: demek » pn maja 19, 2008 8:25 pm

BTW- jak jeszcze powoziłem takimi sprzętami jak NYSA i ŻUK to na świecie nie było takiego okreslenia jak VAN :)21 . To mi jakoś bardziej pasuje do Windstara lub innego Dodge'a:D . Bez obrazy oczywiście. Przyjmijmy polubowne, przedwojenne okreslenie: pólcięzarówka, dla zamknięcia tematu :D. Wydaje nmie się ze to Disco mozna pod takie okreslenie podciągnąć.
Ale dzięki za profesjonalny wykładzik o pick-upach i vanach :P
Pzdro

Awatar użytkownika
LR_Olek

Kontaktowanie:

Post autor: LR_Olek » pn maja 19, 2008 8:30 pm

demek pisze:Przyjmijmy polubowne, przedwojenne okreslenie: pólcięzarówka, dla zamknięcia tematu
samochod dostawczy :)21

Awatar użytkownika
demek

Post autor: demek » pn maja 19, 2008 8:38 pm

LR_Olek pisze:
demek pisze:będe się upierał że mój VW Caddy z 2 siedzeniami i blaszaną budą to jest bardziej pick -up niż van
a co masz napisane w homologacji?

juz wiem pewnie masz napisane VW Caddy BOSTO :)21
hehe, a co to takiego homologacja :)21 ?? W DR jest wpisane cięzarowy :lol: i to wystarczy. A BOSTO kochany, to ja miałem w oryginale -Syrena 105 p.panc :D, piękne auto,spora ładowność i ile wspomnień :) Miałem też Żuka co miał w papierach wpisane "TOWOS". Ogarniasz coś takiego, czy to dla Ciebie prehistoria? Żuk miał firanki normalnie w tylnych bocznych oknach... :lol: Echh, to był dopiero VAN :P

Awatar użytkownika
LR_Olek

Kontaktowanie:

Post autor: LR_Olek » pn maja 19, 2008 8:48 pm

demek pisze: hehe, a co to takiego homologacja :)21 ??
to jest taki kwitek na podstawie ktorego odliczasz pelny vat :)21

Awatar użytkownika
demek

Post autor: demek » pn maja 19, 2008 8:53 pm

LR_Olek pisze:
Moje pytanie było z rodzaju retorycznych :D

Awatar użytkownika
LR_Olek

Kontaktowanie:

Post autor: LR_Olek » pn maja 19, 2008 9:18 pm

demek pisze:
LR_Olek pisze:
myslales pewnie o serku homogenizowanym :)21

Awatar użytkownika
Ryszard Giedrojć

Post autor: Ryszard Giedrojć » pn maja 19, 2008 9:49 pm

Okno na korbkę, to ok. ale brak poduszki choćby u kierowcy to w 96 r. chyba osobliwośc. To akurat mi nie przeszkadza, wręcz zaleta, bo dzieciaka będzie mozna sadzać obok kierowcy. Natomiast podkreślenie, że to taki golas może byc przydatne przy negocjacji cenowej. Sprzedawca coś kręci. Kolega zwrócił mi uwagę, że przegląd dopuszczający tę dyskotekę do ruchu jako pojazd 5 osobowy musiał byc robiony zaocznie, bowiem diagnosta nie wpisze ilości miejsc, jak nie ma foteli. Sam widok uchwytów na fotele mu nie wystarczy. Jeszcze raz ponawiam apel o odzew kogoś z Gniezna, bo mam wrażenie, że ktoś u nas pisał niezbyt pochlebnie o tamtejszym komisie, specjalizującym się we włoszczyźnie.
Jeep Grand 2,7 CRD , Toyota LC RJ 70

Awatar użytkownika
lukaszsta
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: lukaszsta » pn maja 19, 2008 10:04 pm

polecam białe dysko z szybkami na korbke, bez poduszek i szyberdachów, a nawet lusterka ustawia się rencami :)

jezdze taką od trzech lat i żaden z ww elementów jeszcze się nie zepsuł, ani nie przecieka :)

tylne siedzenia i pasy dostałem od holendra gratis, przegląd był naoczny mimo wyraznego okreslenia w dokumentach przywozowych ilosci miejsc i pewnych sformułowań, które powodowały pominięcie uiszczenia akcyzy.

pan przegladowicz mnie tylko zj... , ze nie założyłęm tych tylnych fotelików bo widział, że niektóre tak majom ;) i byłby wtedy na 7 ludzików :(, ale od trzech lat mogło się coś zmienić

Awatar użytkownika
demek

Post autor: demek » pn maja 19, 2008 10:53 pm

LR_Olek pisze:
demek pisze:
LR_Olek pisze: to jest taki kwitek na podstawie ktorego odliczasz pelny vat :)21
myslales pewnie o serku homogenizowanym :)21
A tego to nie przewidziałem, że możesz nie rozumieć znaczenia niektórych zwrotów w języku polskim :) :oops: . Polecam słownik PWN: http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2513585
pozdro :D

Awatar użytkownika
darkman

Kontaktowanie:

Post autor: darkman » wt maja 20, 2008 7:54 am

Ryszard Giedrojć pisze:Okno na korbkę, to ok. ale brak poduszki choćby u kierowcy to w 96 r. chyba osobliwośc. To akurat mi nie przeszkadza, wręcz zaleta, bo dzieciaka będzie mozna sadzać obok kierowcy. Natomiast podkreślenie, że to taki golas może byc przydatne przy negocjacji cenowej. Sprzedawca coś kręci. Kolega zwrócił mi uwagę, że przegląd dopuszczający tę dyskotekę do ruchu jako pojazd 5 osobowy musiał byc robiony zaocznie, bowiem diagnosta nie wpisze ilości miejsc, jak nie ma foteli. Sam widok uchwytów na fotele mu nie wystarczy. Jeszcze raz ponawiam apel o odzew kogoś z Gniezna, bo mam wrażenie, że ktoś u nas pisał niezbyt pochlebnie o tamtejszym komisie, specjalizującym się we włoszczyźnie.
Rychu
-w poduszkowcu na prawym przodzie i tak jest odłaczanie poduchy o ile pamiętam, a czujnik i tak można odpiąć / woziłem tak młodszą fotelik tyłem d/k jazdy i potem przodem też, póki nie wyrosła - jednak w mojej ocenie tylne drzwi mają zdecydowanie lepszy walor ergonomiczny do sadzania dziecka + bezpieczniej jednak z tyłu za fotelem pilota - za to centralne połóżenie fantastycznie ułatwia dostęp do malucha i kontakt z nim w czasie jazdy.
-pewnie kolo rejestrował przed wyjęciem kanapy, możesz potem zamontować tyko jeden fotel centralnie z fajnym podpięciem - krzyżowo centralnym obu pasów na fotelik dla dziecka (zrobiłęm właśnie tak w rendżu, a podpatrzyłem u Ptaka)
-jak znajdziesz kogoś w gnieźnie to i tak będzie miał mniejszą wiedzę o LRach niż Ty, więc olej lokalnych znawców i klawiaturowych diagnostyków
Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi

Awatar użytkownika
Ryszard Giedrojć

Post autor: Ryszard Giedrojć » wt maja 20, 2008 1:31 pm

Ktoś z Gniezna był szybszy. Dyskoteka zmieniła sprzedajacego i cenę.

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4958959

Może rzeczywiście była w dobrym stanie.

Awatar użytkownika
darkman

Kontaktowanie:

Post autor: darkman » wt maja 20, 2008 3:21 pm

Forum "rzondzi" :roll: dawniej podkupowali sobie prezentowane auta "na wyścigi" teraz przy tej podaży, zmieniają sprzedawców i ceny (ale i tak nie sprzedadzą tego truchła za 21 tk) następnej nie pokazuj. Tylko na pw - wybrańcom losu.

.. to teraz się można popastwić:
-poplamiony i przetarty fotel kierowcy,
-kierownica, pedały i wykładzina podłogi poprzecierana
-przetarta atrapa maski
-silnik umyty pewno leje jak z cebra
-jest żółtawo biała jak kupa psa karmionego wielkopolskimi pyrami
-wszystkie elementy gumowe zawiasu dawno do wymiany
-licznik na bank kręcony
-taki golas z korbkami, bez poduszek nie wart 21 tysięcy
-zasadniczo land rovery są do dupy
-stare dyskoteki z ubiegłego wieku - w szczególności są do dupy do kwadratu, a nawet bardziej chyba, że zielone
a
-forum muli jak zwykle

cbdo,

Awatar użytkownika
LR_Olek

Kontaktowanie:

Post autor: LR_Olek » wt maja 20, 2008 4:16 pm

darkman pisze: .. to teraz się można popastwić:
ciekawe dlaczego na ziemi obok auta na fotce nr 2 leza rozne dziwne elementy oraz kawalek tektury,dykty...

Awatar użytkownika
darkman

Kontaktowanie:

Post autor: darkman » wt maja 20, 2008 4:21 pm

to karton jest po mrożonym cieście francuskim, którym poprzednio wystawiający sprzedawiec zatykał dziury w karoserii i podłodze bagażnika.
obok leży klucz francuski standardowo dołączany do ciasta jak się kupuje w marketach.

Awatar użytkownika
Ryszard Giedrojć

Post autor: Ryszard Giedrojć » wt maja 20, 2008 5:25 pm

Nie kucam na robocie. Mam nadzieje, że tak szybko amatora za taką kasę nie znajdzie, bo ludzkość chce mieć klimę, więcej drzwi i jakiś kolor, a ja to się cieszę byle czym. Jeśli już mowa o kartonie obok, to bardziej mnie zastanawia karton lub to coś pod nogami kierowcy. Jeśli to jest typowy dywanik z dyskoteki, to strasznie sponiewierany jak na ten przebieg. Miałem kiedyś Frontere po nerwowym kierowcy to przy 140 tys. km facet wytarł dziurę w dywaniku. Rozumiem, że Włosi są temperamentni, ale to co tam leży wygląda na ogryzek.
Nie chciałbym kolegów prowokować, ale jak enty raz przeczytałem na forum LR odzywke: kup sobie jeepa, to pomyślałem, że tylu zacnych znawców nie moze sie mylić. Po sprzedaniu Serii III Nabyłem starego Granda i jestem zadowolony. Dzięki za dobrą radę. Otóż w moim jeepie, kupionym od sympatycznego wteterana sił zbronych III Rzeszy przy przebiegu 196 tys km wszystkie dywaniki są w dobrym stanie, skórzana kierownica i fotele tak wyglądają, że mógł sobie pozwolić na cofnięcie licznika o 100 tys. km . Pewnie bestia prowadził w rękawiczkach.

Awatar użytkownika
demek

Post autor: demek » wt maja 20, 2008 6:21 pm

co chcesz przez to powiedzeć, że rezygnujesz wogóle z Dyskoteki ?? !!

Co do granda, to nie brałes pod uwagę, że szafę najpierw podkrecił 8) a potem wymienił te kilka drobnych elementów, które się szybko zużywaja (np nakładki gumowe na pedały i dywaniki) ?, To wkońcu niewielki koszt + pranie tapicery i masz nufke sztuke normalnie, prawie nie chodzone :lol: . Weteran weteranem ale swój rozum ma :P Auta kilkuletnie z przebiegiem ok. 200 tkm, które są niezużyte wg mnie nie istnieją :)21 ale może faktycznie ci się pofarciło, to akurta się zdarza :lol:

Numer z niby-zmianą sprzedajcego i oczywiście ceny nie jest nowy :cry: w Gnieźnie kilka komisów żeni terenówki :-?

Awatar użytkownika
gosc

Post autor: gosc » wt maja 20, 2008 8:18 pm

demek pisze:co chcesz przez to powiedzeć, że rezygnujesz wogóle z Dyskoteki ?? !!

Co do granda, to nie brałes pod uwagę, że szafę najpierw podkrecił 8) a potem wymienił te kilka drobnych elementów, które się szybko zużywaja (np nakładki gumowe na pedały i dywaniki) ?, To wkońcu niewielki koszt + pranie tapicery i masz nufke sztuke normalnie, prawie nie chodzone :lol: . Weteran weteranem ale swój rozum ma :P Auta kilkuletnie z przebiegiem ok. 200 tkm, które są niezużyte wg mnie nie istnieją :)21 ale może faktycznie ci się pofarciło, to akurta się zdarza :lol:

Numer z niby-zmianą sprzedajcego i oczywiście ceny nie jest nowy :cry: w Gnieźnie kilka komisów żeni terenówki :-?
daj spokuj , moj GC ma 160tkm i jest w super stanie wewnatrz , zadnych przetarc itp :)2
Życie trzeba przeżyć tak, by wstyd było opowiadać, a przyjemnie wspominać..

Awatar użytkownika
demek

Post autor: demek » wt maja 20, 2008 8:27 pm

gosc pisze:
demek pisze:co chcesz przez to powiedzeć, że rezygnujesz wogóle z Dyskoteki ?? !!

daj spokuj , moj GC ma 160tkm i jest w super stanie wewnatrz , zadnych przetarc itp :)2
A ja jak w "Psach" Pasikowskiego - po prostu nie wierzę :)21, taki juz ze mnie niedowiarek :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”