jak mocno są padnięte, to jazda powyżej 70km/h jest naprawdę nielada przeżyciem.

Moderator: Jerry
Panie, a widziałeś pan kiedy oryginał ? Bo chyba tej swojej padlinki nie masz na myśliTRAWOLT pisze:w dysko/rrc jest tak samoDamian pisze:nie wiem jak w dysko, ale ja po zdjęciu w tojce nie odczułem absolutnie żadnej różnicy w prowadzeniu
zresztą 200 w oryginale nie ma
warunek jest jeden, sprawne zawieszenie i gumy
a najbardziej lata po jezdni jak są wytłuczone gumy
mój jest oryginalny oryginał, a Ty się nie znaszdarkman pisze:Panie, a widziałeś pan kiedy oryginał ? Bo chyba tej swojej padlinki nie masz na myśli![]()
![]()
sratatata nawet jakbym miał zdemontowany przez poprzednich psujów to miałbym na ramie mocowania nie?darkman pisze:200 posiada w oryginale stabilizator tylni.
wychodzi zatem, że tej wersji bym się trzymałdarkman pisze:Choć możliwe, że jakieś versje nie miały.
niedużojegerborne pisze:Panowie ile kosztuje komplente zawieszenie podwyższające Disco I
Przystępne to znaczy, że można kupić komplet sprężyn od 1000 zł, poprzez komplet sprężyn z amorami 2000-3000, aż do kompletu sprężyny, amory, gumy, wahacze i co tam jeszcze jest za ponad 30000.jegerborne pisze:Aha i gdzie można je zakupić ?????
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość