ABS padł po uzupełnieniu oleju w przegubach
Moderator: Jerry
U mnie, gdy sprawdzam poziom oleju w przednim moście, jest zawsze więcej, niż wlałem. Znaczy się wylewa się Niagara po otwarciu korka wlewowego. Przelewa się z kul, po drodze jakiś simering puszcza. Nie niepokoi mnie to szczególnie, bo olej jest, zawsze przeleje się skądś dokądś
I jeszcze franca kapie z prawej kuli. Więc między gruszką a kulą jest przepływ. Transfer oleju do opony zasługiwał by na Nobla.

- hpx4000
-
- Kontaktowanie:
W RR tylko błędy SRS i EAS wymagają kasowania poprzez komputer. Lampka od ABS powinna przestać świecić jeśli przyczyna błędu będzie usunięta. Nie wiem tylko czy przy pierwszym uruchomienie czy którymś z rzędu.
Range Rover V8 Outsourcing IT
-
-
kocyx?koc pisze:Nie no, co za forum, nawet sobie pomulic nie mozna, ide kupic piipa:P
burz@cyseta.tedei.pl
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
nie jest prawdą jakoby abs miał zdolność samonaprawy.
kontrolka zgaśnie jeśli autodiagnoza wykaże sprawność wszystkich komponentów. jeśli błąd ma charakter trwały to system zawiśnie...
do kul pewnie ktoś napchał towotu żeby przeguby nie klapały. dolanie oleju spowodowało rozglucenie go po ściankach i zapapranie koronek które przestały być widoczne dla czujników w związku z tym.
kontrolka zgaśnie jeśli autodiagnoza wykaże sprawność wszystkich komponentów. jeśli błąd ma charakter trwały to system zawiśnie...
do kul pewnie ktoś napchał towotu żeby przeguby nie klapały. dolanie oleju spowodowało rozglucenie go po ściankach i zapapranie koronek które przestały być widoczne dla czujników w związku z tym.
#noichuj
tzreba je przetrzec szmatka aby znow widzialyczesław&jarząbek pisze:nie jest prawdą jakoby abs miał zdolność samonaprawy.
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie: