kapec pisze:Przebieg - ok, zostawiamy ale niech ktos powie - 200 to duzo czy malo dla tego silnika? Na ten przyklad VW T4 2.5 TDI jest nie do zarzniecia i przebiegi rzedu 500tys sa dosc czeste a juz T5 2.5 tdi po 200tys zaczynaja sie dziac cuda.
i mało i dużo
jak prawdziwy przebieg i nie zamęczony i zadbany, to mało - bardzo żywotne silniki,
jak nie prawdziwy i zamęczony - to sam się przekonasz
kapec pisze:
Co do przegladow i pakietu startowego- jezdze samochodami kilkanascie lat, nie naleze do ludzi, ktorym kon w rece nasral i klucza do rak wziac nie potrafia. Oczywistym dla mnie jest ze wymienia sie plyny i rozrzad ale o rozrzad pytalem w kontekscie co moze mnie spotkac w trakcie, bo wymiane zamierzam zrobic sam. Juz wyczytalem ze trzeba sie zaopatrzyc w uszczelke nowa, moze cos jeszcze jest potrzebne oprocz kompletnego rozrzadu?
wiertło

polecam przejrzenie podpiętego watku o manualach - jest link do czynności obsługowych i jest kilka zdań o wymianie rozrządu
kapec pisze:
Z plynami podobnie, wymienie oczywiscie wszystkie.
Wymienic nie sztuka - sztuka wymienic na właściwe.
kapec pisze:Z tym autem to podobno jest tak, ze gosc wszystkie niedomagania techniczne usunal, bo jechal na TUV i w drodze niestety pacnal w golfa, auto ma nowe opony AT, zagladalem pod spod, widze jakas nowa koncowke drazka, przesmarowane waly, pod maska prawie nowy filtr powietrza, moze gosc po prostu dbal o niego? I tak wszystko wylezie w praniu.
A te nowe opony to wszędzie, czy tylko na przodzie ?
Bo jezeli tylko na przodzie, to ja się pytam, co znaczy "pacnął"
A tak serio, to powiadają, że Land Rovera albo się odrazu polubi, albo znienawidzi. Życzę Ci tego pierwszego, co nie znaczy, że nie będziesz miał chwil słabości
Pozdrawiam
p.