kup nowe lampy + halogeny dodatkowe i juz...bredfan pisze:moze i to dobry pomysł kupic 300 ale przekładac wszystko to juz nie miałbym zdrowia (zderzaki osłony polibusze zabudowa uje muje pierdół inncyh milion) a dobre swiatła to podstawa tymczasem swiatła 200 jakie są kazdy wie a moje jeszcze na dodatek speszjal edyszyn srebrzanka jadno a drugie myłem śniegiem i pankło (o ja niemądry..) obczajam temat lamp DII po lifciejutro sobie je pooglądam dokładnie
przeróbka przodu z 200 na 300
Moderator: Jerry
wymiana zarowek na philips +40% troche pomaga. takze kostek i w nich kabelkow na nowe. no i oczywiscie waskie dalekosiezne zamaist dlugich tez robia.
jak juz zmotasz te lampki z DII to ja poprosze o fotki
moze tez sie zastanowie 
jak juz zmotasz te lampki z DII to ja poprosze o fotki

Disco 200tdi->Sunseeker->gdyby nie '93 w dowodzie byłby rocznik bieżący
Re: przeróbka przodu z 200 na 300
Że tak zacytuję sam siebiebredfan pisze:czy nie warto od razu dac wiekszych lamp od 300.
Czy róznica w jakości światła pomiędzy 200 a 300 jest oszałamiająca ? Czy ktos to przerabiał wczesniej i czy wogóle warto tym tematem głowę sobie psować ?

Jakby się ktoś zastanawiał nad przeróbką to NAPRAWDĘ WARTO ! W końcu światła świecą, jazda nocą nabrała nowego wymiaru ! Co do kosztów to śmiało można się w 1k zmieścić z nowymi reflektorami ze sklepu (od DII ale te starsze).
"brazylijski serial już nie cieszy jak kiedyś...."
Jak by to kogoś interesowało, to tu pod poniższym linkiem koleś opisał jak do Disco 1 zamontować reflektory z późnych Disco 2.
http://www.dmclennan.freeserve.co.uk/
Disco Romulus 

duzo bylo walki z materia?bredfan pisze:Jakby się ktoś zastanawiał nad przeróbką to NAPRAWDĘ WARTO ! W końcu światła świecą, jazda nocą nabrała nowego wymiaru ! Co do kosztów to śmiało można się w 1k zmieścić z nowymi reflektorami ze sklepu (od DII ale te starsze).
Landrąver Discovęry 200tdi
- hpx4000
-
- Kontaktowanie:
gosc: Mógłbym prosić o dokładniejsze fotki zderzaka i osłony z dołu? Bo jest fajny a ja cały czas szukam inspiracji dla siebie…
Range Rover V8 Outsourcing IT
oslona jest kupna , co do zderzaczka , dwa kawalki ceownika (zimno giety) na mocowanie i dwa kawalki rury ot cala filozofiahpx4000 pisze:gosc: Mógłbym prosić o dokładniejsze fotki zderzaka i osłony z dołu? Bo jest fajny a ja cały czas szukam inspiracji dla siebie…

Życie trzeba przeżyć tak, by wstyd było opowiadać, a przyjemnie wspominać..
Chyba masz, skoro piszesz nie pytany... Ale za robote cie pochwalilem, bo ci wyszla.gosc pisze:spiesze Cie poinformowac ze ja kompleksow zadnych niemamAdamek pisze:No @gosciu postarales sie, ale sam przod wszystkiego nie zmieni..

Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
zauwaz ze piszemy na publicznym forum sluzacym do wyrazania wlasnych opini , wiec niemusze byc przez nikogo pytany aby wyrazic wlasna opinieAdamek pisze:Chyba masz, skoro piszesz nie pytany... Ale za robote cie pochwalilem, bo ci wyszla.gosc pisze:spiesze Cie poinformowac ze ja kompleksow zadnych niemamAdamek pisze:No @gosciu postarales sie, ale sam przod wszystkiego nie zmieni..

trzeba powiekszyć dziury na odblask i nowe zaczepy dorobić tak zeby regulacja była możliwaRoch pisze:duzo bylo walki z materia?
Mojemu sprytnemu koledze zajęło to jakieś 2 godzinki zabawy z plazmą i migomatem. Nie wiem jak by było z oryginalnymi zaczepami, bo ja miałem dorabiane na zamówienie (znaczy te śrubki z kulkami na końcach). Kierunkowskazy trzymają się na takich śmiesznych sprężynach i tylko trzeba było dziury dlań powycinać.
"brazylijski serial już nie cieszy jak kiedyś...."
jezeli chodzi o regulacje to bierzesz orginalne sruby regulacyje ( 16 funtow na dwie lampy ) duuuze podkladki 10mm , nakretki samokontrujace 10mm . Wiercisz dziury w miejscach gdzie przychodza sruby , nastepnie do podkladki przyspawujesz nakretke i caly element wspawujesz w miejsce gdzie powinny sie znajdowac i regulacja gotowa 

Raczej to jest o tym jak do wczesnego Disco 2 wstawic lampy z późnego Disco 2.yuni pisze:Jak by to kogoś interesowało, to tu pod poniższym linkiem koleś opisał jak do Disco 1 zamontować reflektory z późnych Disco 2.
Disco 1 ma inne blotniki (ksztalt kierunkowskazów).
Marcin (gucio1234)