Granda mialem Disco mam , moja rada kup Nissana w TESCU KARWAGrzechotnik pisze:Poprzedni post chyba znikł więc ponawiam zapytanie.
Moje użytkowanie, to szosa 60% (w tym miasto około połowa) 40 % teren, ale żadna tam przeprawówka, zjazd na drogi polne lub leśne i dojechanie do potrzebnego miejsca.
Rozważam
Disco 96-98, 2,5 TD kontra Grand I serii rocznik 96-99, 4 litrowa benzyna, ewentualnie Disco z drugiej serii jeśli warto przepłacać.
Prosiłbym o za i przeciw, a konkretnie.
Dodatkowo prośba o nakierowanie gdzie mógłbym poczytać o zmianach między Disco I a Disco II
Disco vs Grand Cherokee
Moderator: Jerry
Re: Disco vs Grand Cherokee
Życie trzeba przeżyć tak, by wstyd było opowiadać, a przyjemnie wspominać..
-
- jestem tu nowy...
No i wreszcie i tak ciężko było Panowie?.
Darkman
Dzięki za jedyną rzeczową odpowiedź - skromną ale konkretną.
Albert_N
Jako człowiek już starszej daty mam prawie wrodzone by najpierw przejrzeć istniejące posty - i tak się składa, że na ich przejrzenie straciłem kilka godzin. Mimo to prawie nic z tego nie było przydatne, a to dlatego, że zamiast konkretów jest bicie piany ale jak ma być inaczej skoro na sto odpowiedzi jedna coś wnosi a reszta to rozmówki towarzyskie?. A ponieważ szkoda mi czasu bo zainteresowań mam zbyt wiele to już wolę zadać pytanie.
I patrz Pan jaka ciekawostka 15 minut przed północą na Rosyjskim forum miłosników Jeepa poprosiłem o historie zmian Granda, 22 minty po północy miałem na poczcie pełna informację o każdej modyfikacji łącznie z pierdółkami o zmianach typu nakrętek plus 16 zdjęć - ale widać barbarzyńcy ze wschodu tak mają, ewidentnie są daleko z tyłu z kulturą
.
Darkman
Dzięki za jedyną rzeczową odpowiedź - skromną ale konkretną.
Albert_N
Jako człowiek już starszej daty mam prawie wrodzone by najpierw przejrzeć istniejące posty - i tak się składa, że na ich przejrzenie straciłem kilka godzin. Mimo to prawie nic z tego nie było przydatne, a to dlatego, że zamiast konkretów jest bicie piany ale jak ma być inaczej skoro na sto odpowiedzi jedna coś wnosi a reszta to rozmówki towarzyskie?. A ponieważ szkoda mi czasu bo zainteresowań mam zbyt wiele to już wolę zadać pytanie.
I patrz Pan jaka ciekawostka 15 minut przed północą na Rosyjskim forum miłosników Jeepa poprosiłem o historie zmian Granda, 22 minty po północy miałem na poczcie pełna informację o każdej modyfikacji łącznie z pierdółkami o zmianach typu nakrętek plus 16 zdjęć - ale widać barbarzyńcy ze wschodu tak mają, ewidentnie są daleko z tyłu z kulturą

- Grzegorz G.
- Antek
- Kontaktowanie:
Co prawda to prawdaPI7er pisze:Kiedys i to forum dorówna poziomowi for europejskich
... trzeba byc dobrej mysli...

A więc zupełnie na serio ...
Kiedyś po latach doświadczeń z rożnymi samochodami z zielonym jajem uznałem, że już nigdy więcej i zanabyłem GR-a. Po kilku długich trasach do Afryki nie miałem najmniejszej awarii.
Potem wyprawówka była już mi niepotrzebna i tak trochę dla sprawdzenia kupiłem zagazowanego cherokee. Prawie dwa lata bezawaryjnej sympatycznej jazdy głownie po czarnym, czasami trochę błota i szutrów.
Aż któregoś dnia zobaczyłem wystawione przy drodze na sprzedaż disco. W zupełnie nieracjonalnym odruchu kupiłem je wiedząc, że ma do roboty m.in.skrzynię biegów i przekładnię kierowniczą. Kosztowny pakiet startowy i od tego czasu jeżdżę znów głownie LR-owerem a jeep stoi w odwodzie.
Cóż, choroba nie wybiera

DEF 300 Tdi
bo tam zadałeś konkretne pytanie - czujesz różnicę??Grzechotnik pisze: I patrz Pan jaka ciekawostka 15 minut przed północą na Rosyjskim forum miłosników Jeepa poprosiłem o historie zmian Granda, 22 minty po północy miałem na poczcie pełna informację o każdej modyfikacji łącznie z pierdółkami o zmianach typu nakrętek plus 16 zdjęć - ale widać barbarzyńcy ze wschodu tak mają, ewidentnie są daleko z tyłu z kulturą.
jeepa kup - będziesz się wyżalał na ich forum

Kolega napisał na początku, że jeep ma być 4.0 benzyna, a LR 2,5 ropniak.TRAWOLT pisze:mówisz o jeepie z vm i disku z V8 czy odwrotnieAdamo pisze:Te samochody są porównywalne.![]()
Jakby napisał, że jeep ma być z VM to bym napisał, że to kupa i nie należy tego dotykać.
Jeepem napewno lepsza jazda po czarnym, a dyskoteką w terenie (można bezkarnie utopić).
I właśnie dlatego to forum jest tak wyjątkoweJarekK pisze:spoko od kiedy pamiętam co roku znajduje się kilku nowych chcących wprowadzać tu rewolucję, zmieniać coś co większości odpowiada. Zawsze się w końcu poddajągucio1234 pisze: Ja chcem, zeby zostalo tak jak jest![]()
![]()
![]()
![]()

"Chcesz być zdrowy i bogaty, nie pij wódy-idź do chaty" - Dzieci Kapitana Klossa
- jakie opony wejdą do discoAntek pisze:A może stworzyć oddzielne forum: -> LR - dla frustratów
- czy disko jest lepsze od ...
- co to jest termostat
- dlaczego nie działa mi obrotomierz
- co to są fusy z linkami
- na co zwrócić uwagę przy zakupie
- jakie mam kupić zawieszenie
itp itd

LR Rendzi stajla 

- Broncosaurus
Za duzo tu starych pierników i cichych wielbicieli "amerykańskich marek" zeby jeden z drugim fochliwy panienek, wyburczał jakies zmiany ...
Jedni przychodza, zalą sie na zło i niesprawiedliwość tego swiata, dostana po dyńce i odchodzą wycierając nosa, inni przychodza, przyjma wpisowe baty na krzyz i zostaja... a jeszcze inni przyjda i zostaja bez wpisowego, wkradajac sie cichaczem...
Selekcja naturalna
Jedni przychodza, zalą sie na zło i niesprawiedliwość tego swiata, dostana po dyńce i odchodzą wycierając nosa, inni przychodza, przyjma wpisowe baty na krzyz i zostaja... a jeszcze inni przyjda i zostaja bez wpisowego, wkradajac sie cichaczem...
Selekcja naturalna

Land Rover:One Wife... Livid !
Immobilised LandRover is a moral defeat for the driver!
Immobilised LandRover is a moral defeat for the driver!
Przeciez dla tych nieznudzonych i niefrustratów jest LandklinikaAntek pisze:A może stworzyć oddzielne forum: -> LR - kasztany towarzyskie - dla znudzonych i frustratówgucio1234 pisze:Ja chcem, zeby zostalo tak jak jestPI7er pisze:Kiedys i to forum dorówna poziomowi for europejskich![]()
![]()
![]()
![]()
....

a my tu sobie gaworzymy o chomikach Olka.
A z drugiej strony jak nie byc frustratem jak sie kupilo Land Rovera.
Marcin (gucio1234)