przywitanie i pytanie (czyli zaproszenie do pastwienia) :)
Moderator: Jerry
Czesc, na pocztaku witam wszystkich.
Co do Warszawy nie mam pojecia gdzie pojechac przed zakupem - duzo lepszym roawiazaniem jest znalezienie kogos kto zna sie na marce lub na samochodach, moze poswiecic ci duuuuuzo czasu i chlodnym okiem bedzie ocenial ogladane pojazdy - bez emocji. Niedawno kupoiwalem LRD i musze powiedziec ze:
1. masz male szanse kupis LRD w miejscu spania/zamieszkania, np. to co obejrzalem w warszawie budzilo wiele moich watpliwosci.
3. nastaw sie na zwiedzanie Polski
4. nie zadawaj na forum pytan "czy ktos go ogladal widzial" jesli nie wiesz dlaczego poczytaj forum, jesli nadal nie wiesz dlaczego zadaj takie pytanie to sie dowiesz
5. wez ze soba kogos kto zna sie na samochodach lub na marce ale kogos kto sie nie podnieca widzac samochod z 4x4.
6. obejrzyj samochody w warszawie bedziesz maial lepsze pojecie i rozeznanie - a to doswiadczenie bedzie cie kosztowalo najmniej czasu i paliwa
7. do momentu obejrzenia przynajmniej 10 nie masz co nawet porownywac!!!!!!
8. z mojego doswiadczenia jesli masz do wyboru obejrzec samochod zarejestrowany w polsce czy sprowadzony z niemiec - wybieraj z niemiec,
jesli masz do wyboru obejrzec samochod zarejestrowany w polsce czy sprasprowadzony z holandi, francji wloch --- to obojetne.
9. Życze dużo duzo duuuuuuuuzo cierpliwosci.
10. pamietaj w przypadku handlarzy a zwlasza komisow (hurtownicy k... mac) obowiazuje zasada: Na dobrym samochodzie nie da sie zarobic
11. w moim wypadku obejrzalem chyba z 18 LR, przejechalem z 8000 km. iiii
.
.
.
.
kupilem pierwszego ktorego obejrzalem
PS sry za literowki i blesy
Co do Warszawy nie mam pojecia gdzie pojechac przed zakupem - duzo lepszym roawiazaniem jest znalezienie kogos kto zna sie na marce lub na samochodach, moze poswiecic ci duuuuuzo czasu i chlodnym okiem bedzie ocenial ogladane pojazdy - bez emocji. Niedawno kupoiwalem LRD i musze powiedziec ze:
1. masz male szanse kupis LRD w miejscu spania/zamieszkania, np. to co obejrzalem w warszawie budzilo wiele moich watpliwosci.
3. nastaw sie na zwiedzanie Polski
4. nie zadawaj na forum pytan "czy ktos go ogladal widzial" jesli nie wiesz dlaczego poczytaj forum, jesli nadal nie wiesz dlaczego zadaj takie pytanie to sie dowiesz
5. wez ze soba kogos kto zna sie na samochodach lub na marce ale kogos kto sie nie podnieca widzac samochod z 4x4.
6. obejrzyj samochody w warszawie bedziesz maial lepsze pojecie i rozeznanie - a to doswiadczenie bedzie cie kosztowalo najmniej czasu i paliwa
7. do momentu obejrzenia przynajmniej 10 nie masz co nawet porownywac!!!!!!
8. z mojego doswiadczenia jesli masz do wyboru obejrzec samochod zarejestrowany w polsce czy sprowadzony z niemiec - wybieraj z niemiec,
jesli masz do wyboru obejrzec samochod zarejestrowany w polsce czy sprasprowadzony z holandi, francji wloch --- to obojetne.
9. Życze dużo duzo duuuuuuuuzo cierpliwosci.
10. pamietaj w przypadku handlarzy a zwlasza komisow (hurtownicy k... mac) obowiazuje zasada: Na dobrym samochodzie nie da sie zarobic
11. w moim wypadku obejrzalem chyba z 18 LR, przejechalem z 8000 km. iiii
.
.
.
.
kupilem pierwszego ktorego obejrzalem

PS sry za literowki i blesy
DISCO 300 TDI>>szkoda TDI
i szukamy cos 4x4
i szukamy cos 4x4
I kto to mówi??TRAWOLT pisze:nie przesadzajdrrobi pisze:4. nie zadawaj na forum pytan "czy ktos go ogladal widzial" jesli nie wiesz dlaczego poczytaj forum, jesli nadal nie wiesz dlaczego zadaj takie pytanie to sie dowiesz![]()
Chyba tylko z palców Olka mógł wyjść bardziej prawdziwy tekst

r
ex RRC '94 300tdi
o przepraszam, jak się nie mylę to taki temat był/jestrorvik pisze:I kto to mówi??
Chyba tylko z palców Olka mógł wyjść bardziej prawdziwy tekst![]()
r
nie przypominam sobie abym osobiście w nim zabierał głos - bo się nie znam

za to co poniektórzy - z Olkiem na czele - jak najbardziej
więc nijako rzucasz w moja persona kalumie i oszczerstwa łobuzie

LR Rendzi stajla 

nie moj drogi.... po prostu wiedzialem co chce kupic i nie jezdzilem do pierwszych natrafionych kup zlomu znalezionych z ogloszenia,bo zgodnie z twoja teoria to trzeba jezdzic jezdzic szukac szukac ...marniowac czas i pieniadze i nerwydrrobi pisze:eeeeeee
realnie rzecz ujmujac moglo sie ci udac --- i chwal Panu za to,
albo jestes niechetny wysilkowi i hołdujesz zasade jak jak nie machomet do góry to góra do machometa, ale dzieki temu masz duzo czasu na pisanie
.

przepraszam ale skoro tak sprawnie krytykujesz inne metody a masz swoja moze napisz na forum, czlowiek poprosil o pomoc opisalem mu w skrocie swoje doswiadczenia z szukania samochodow, zawsze wiem co potrzebuję ale nie zawsze udaje mi sie zrealizowac to metoda "po prostu wiedzialem co chce kupic " raczej zderza sie to z rzeczywistoscia w ktorej samochody są w duzo gorszym satnie niz na zdjęciach lub ich opisy sie nie zgadzają z rzeczywiastością. A nigdzie nie napisalem ze trzeba jezdzic do ,kazdego ogloszenia a o ile sie nie myle na poczatku zaznaczylem zeby obejrzec samochody w najblizszej oklicy i koniecznie nie napalac sie.
Mysle ze krytykuje sie prosto, a troche trudniej dac cos od siebie
Jesli masz innę doświadczenia lub metody zakupu napisz --- ucze sie kazdego dnia
, a sisiek tez sobie poczyta.
Mysle ze krytykuje sie prosto, a troche trudniej dac cos od siebie

Jesli masz innę doświadczenia lub metody zakupu napisz --- ucze sie kazdego dnia

DISCO 300 TDI>>szkoda TDI
i szukamy cos 4x4
i szukamy cos 4x4
błąd, bo w Toruniu, podjechałem z plaskatym do mechanika a ona sobie tam stała (nie rozkraczonaTRAWOLT pisze:trza było tyle trawy w holandii nie jaraćjpi pisze:ja swojej nawet nie szukałem, to ona mnie znalazła![]()

jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
e tam, dla mnie spoko
Trawolt widział z bliska i nic nie mówił (pewnie z grzeczności)
a sam Diskotek stwierdził tylko, że bałagan zastał a tak to
najważniejsze, że klient zadowolony

Trawolt widział z bliska i nic nie mówił (pewnie z grzeczności)
a sam Diskotek stwierdził tylko, że bałagan zastał a tak to

najważniejsze, że klient zadowolony

Ostatnio zmieniony sob paź 25, 2008 7:25 pm przez jpi, łącznie zmieniany 1 raz.
jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team