Wypożyczenie Defendera

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

Awatar użytkownika
nowicjusz127

Post autor: nowicjusz127 » pn gru 01, 2008 10:05 pm

ciezki dzien dzis byl bo sie nagimnastykowalem z naprawa nowego defa :D a jeszcze w nerwach bo jutro powinien dotrzec calkiem nowy toolbox ze Snap on-a i sie zamartwiam czy mi go chamy nie porysuja w transporcie :D :lol:
W walce z głupotą nie ma wygranych,są tylko cudem ocaleni

już Polska

Awatar użytkownika
moto

Post autor: moto » pn gru 01, 2008 10:07 pm

sbb pisze:nie kumaty bo przeciez w innym wątku pisał , ze jakiś takiś zezowaty dziś po imprezie
:)21 :)21 :)21
Żeby mu to nie zostało...... :)21
Seria IIA '62, Seria III 109 FFR ,Disco , def 110 SW
M-72 MW-750

Awatar użytkownika
Pepek

Post autor: Pepek » pn gru 01, 2008 10:15 pm

Można zrozumieć :D . Sam jeżdzę landkami od ośmiu lat i mam nadzieję że następny samochód jaki będę kupował to będzie też def. A jeżdzę na codzień. Ale Ja jestem chyba skrajnym przypadkiem deforozy
Def 110 SW 300tka i to nie jest ostatnie moje słowo

Awatar użytkownika
nowicjusz127

Post autor: nowicjusz127 » pn gru 01, 2008 10:25 pm

zaraz tam skrajnym popatrz na C&J lub na Weza w przypadku tego drugiego to sa dopiero skrajne objawy :D

już Polska

Awatar użytkownika
Jaaareeek !

Post autor: Jaaareeek ! » pn gru 01, 2008 10:37 pm

czesław&jarząbek pisze: ... notarialna umowa użyczenia

Art. 710
Przez umowę użyczenia użyczający zobowiązuje się zezwolić biorącemu, przez czas oznaczony lub nie oznaczony, na bezpłatne używanie oddanej mu w tym celu rzeczy.

:roll:

Awatar użytkownika
Wąż

Post autor: Wąż » pn gru 01, 2008 10:38 pm

mało znasz skrajności, oj mało :wink:
Land Rover made by craftsmen-driven by psychos :)21
always look on the bright side of life :)21

Awatar użytkownika
nowicjusz127

Post autor: nowicjusz127 » pn gru 01, 2008 10:47 pm

Wezu calkowicie popieram twoja walke z Seria i jestem twoim kibicem.serio :D

już Polska

Awatar użytkownika
Wąż

Post autor: Wąż » pn gru 01, 2008 10:52 pm

Ujmę to tak, cienki bolek jestem przy dajmy na to takim jednym co startował w kilku edycjach imprezy na literę Z. niemal fabryczną serią II :)2
Land Rover made by craftsmen-driven by psychos :)21
always look on the bright side of life :)21

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » wt gru 02, 2008 8:20 am

Jaaareeek ! pisze:
czesław&jarząbek pisze: ... notarialna umowa użyczenia

Art. 710
Przez umowę użyczenia użyczający zobowiązuje się zezwolić biorącemu, przez czas oznaczony lub nie oznaczony, na bezpłatne używanie oddanej mu w tym celu rzeczy.

:roll:
cenna uwaga
:)21

w takim razie notarialna umowa najmu
#noichuj

Awatar użytkownika
scyzoryk73

Post autor: scyzoryk73 » wt gru 02, 2008 10:30 am

czesław w warunkach nic o paliwie nie napisałeś :o
zawsze trzeba widzieć plusy w minusach
za pasem nóż a w ręku kij, krawieckie szydło w kapeluszu

cij

Post autor: cij » wt gru 02, 2008 12:15 pm

Ale Czesław dał Ci warunki jak najbardziej sensowne. O co Ci chodzi
Pozwól, że napiszę dla Ciebie trochę jasniej

Mi chodzi o wypozyczenie auta tak jak to mam miejsce w przypadku wypozyczania aut innych marek. Rozumiem, że Ty płacisz kaucje za całe auto jak wypozyczasz np. na wakacjach?

Ale teoretycznie nawet zakładając kaucję to czy Ty zapłaciłbyś takową w kwocie 42tys euro za prawie dwuletnie auto z przebiegiem 31 tys km oraz
pełne ubezpieczenie oc/nw/ac wykupione we własnym zakresie przez wynajmującego? - nic tylko stracić auto w tej cenie, nikt z pewnością przy zdrowych zmysłach takiej za te auto nie zapłaci.
przy limicie przebiegu 55km/doba - dlaczego nie 5 km/doba to w pewnym sensie jeszcze bardziej by zabezpieczało wynajmującego.
opłata za wynajem 600zł/doba netto - to za co ta opłata jeśli Ty i tak płacisz za wszystko? Ale to są tylko moje przemyślenia.

cij

Post autor: cij » wt gru 02, 2008 12:28 pm

cij - a skądeście gospodarzu
Z Warszawy

Awatar użytkownika
kapec

Post autor: kapec » wt gru 02, 2008 12:30 pm

cij pisze:
To pozwol ze ja ci tez napisze pare slow od siebie.
Czy ty aby dokladnie przemyslales co napisales? Ty chcesz, zeby ktos pozyczyl ci swoj samochod? Nie znajac cie, widzac cie pierwszy raz na oczy? Fure za ponad 100tyszl? I to na pare dni, bo ty chcialbys sobie pojechac nim na zakupy, na przejazdzke z rodzina i to co oferuja salony, czyli przejazdzka pare min/pare km to dla ciebie za malo? No powiem ci ze mnie nieco rozbawiles. I w dodatku dziwisz sie, ze Czeslaw chce za ta przysluge takiego zabezpieczenia jakiego chce. Powodzenia w poszukiwaniach.
Kapec, disco 300TDi '97,

Awatar użytkownika
shreq69

Kontaktowanie:

Post autor: shreq69 » wt gru 02, 2008 12:36 pm

A ja to bym chciał sprawdzić jak to jest z azjatką albo latynoską,jak by ktoś miał z kolegów...na parę dni (nocy) bo sie jakoś zdecydować niemogę :)21
Disco I.300tdi

cij

Post autor: cij » wt gru 02, 2008 12:44 pm

To pozwol ze ja ci tez napisze pare slow od siebie.
Czy ty aby dokladnie przemyslales co napisales? Ty chcesz, zeby ktos pozyczyl ci swoj samochod? Nie znajac cie, widzac cie pierwszy raz na oczy? Fure za ponad 100tyszl? I to na pare dni, bo ty chcialbys sobie pojechac nim na zakupy, na przejazdzke z rodzina i to co oferuja salony, czyli przejazdzka pare min/pare km to dla ciebie za malo? No powiem ci ze mnie nieco rozbawiles. I w dodatku dziwisz sie, ze Czeslaw chce za ta przysluge takiego zabezpieczenia jakiego chce. Powodzenia w poszukiwaniach.
Zdenerwowałem Ciebie, że chce pożyczyć defendera, czy może bardziej tym, że jeszcze moze mi sie to udać?

Jak pozyczam auto w wypozyczali to mnie tez z reguły pierwszy raz widzą na oczy.

Napisałem, że nie interesuje mnie rocznik ani stan auta. Ludzie jeźdzą także defami które kosztuja mniej niż ponad 100 tys. zł

Cieszę się, że Ciebie rozbawiłem, w końcu życie niecodziennie dostarcza nam radości

cij

Post autor: cij » wt gru 02, 2008 12:45 pm

A ja to bym chciał sprawdzić jak to jest z azjatką albo latynoską,jak by ktoś miał z kolegów...na parę dni (nocy) bo sie jakoś zdecydować niemogę

:lol:

Awatar użytkownika
darkman

Kontaktowanie:

Post autor: darkman » wt gru 02, 2008 12:51 pm

shreq69 pisze:A ja to bym chciał sprawdzić jak to jest z azjatką albo latynoską,jak by ktoś miał z kolegów...na parę dni (nocy) bo sie jakoś zdecydować niemogę :)21
Szreku bierz po kolei, a potem jeszcze eskimoskę na deser tylko nich się z tranu umyje.
Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi

Awatar użytkownika
kapec

Post autor: kapec » wt gru 02, 2008 12:56 pm

cij pisze:
Zdenerwowałem Ciebie, że chce pożyczyć defendera, czy może bardziej tym, że jeszcze moze mi sie to udać?
A kto ci powiedzial ze mnie zdenerwowales?
cij pisze:Jak pozyczam auto w wypozyczali to mnie tez z reguły pierwszy raz widzą na oczy.
To czemu nie wezmiesz z wypozyczalni? Nie ma? Co za pech... ;)
cij pisze:Napisałem, że nie interesuje mnie rocznik ani stan auta. Ludzie jeźdzą także defami które kosztuja mniej niż ponad 100 tys. zł
I to tez troche jest dziwne. Jak mam na wydanie "x" to chce sprobowac jazdy autem za "x" a nie "3x" lub "1/3x". Poza tym jak widze to ty juz tego defa kupujesz z pol roku. Tyle czasu i w dalszym ciagu nie jestes zdecydowany?
Kapec, disco 300TDi '97,

Awatar użytkownika
shreq69

Kontaktowanie:

Post autor: shreq69 » wt gru 02, 2008 1:08 pm

darkman pisze:
shreq69 pisze:A ja to bym chciał sprawdzić jak to jest z azjatką albo latynoską,jak by ktoś miał z kolegów...na parę dni (nocy) bo sie jakoś zdecydować niemogę :)21
Szreku bierz po kolei, a potem jeszcze eskimoskę na deser tylko nich się z tranu umyje.
Jeszcze eskimoska! - no teraz to mam dylemat!!!!!
Disco I.300tdi

cij

Post autor: cij » wt gru 02, 2008 1:09 pm

I to tez troche jest dziwne. Jak mam na wydanie "x" to chce sprobowac jazdy autem za "x" a nie "3x" lub "1/3x". Poza tym jak widze to ty juz tego defa kupujesz z pol roku. Tyle czasu i w dalszym ciagu nie jestes zdecydowany?
To fakt dosyć długo to już trwa. Kupiłem w miedzyczasie inne auto ale ono mi nie pasuje za bardzo. Co do defa to specjalnie duzych roznic nie ma no moze poza ostatnim wcieleniem ktorego raczej nie zakupie z powodów prozaicznych. Przez ostatnich kilka lat kupowalem rozne rzeczy tansze i drozsze. Wiele sprzedawałem ze strata kiedy okazywalo sie ze to jednak nie jest to czego oczekiwałem. W przypadku defa jako, że ceny sa jakie sa chciałbym sie upewnić aby w razie czego nie tracić niepotrzebnie szelestów. To wszystko. Szkoda ze nie ma tego typu aut w polskich wypozyczalniach stad zapytanie na forum. Nie mam zamiaru auta zniszczyc, tak jak nie chce nic za darmo. Z drugiej strony nie jestem masochistą i z oferty C&J nie skorzystam. Być moze znajdzie sie ktos na forum kto bedzie chcial za uzgodniona odpłatnoscia odstapic auto na kilka dni.

Awatar użytkownika
darkman

Kontaktowanie:

Post autor: darkman » wt gru 02, 2008 1:13 pm

shreq69 pisze:
darkman pisze:
Jeszcze eskimoska! - no teraz to mam dylemat!!!!!
Indianka ?
Predator 110 Td5, Deflorator 90 300Tdi

Awatar użytkownika
dudek

Post autor: dudek » wt gru 02, 2008 1:14 pm

cij pisze:
Ale Czesław dał Ci warunki jak najbardziej sensowne. O co Ci chodzi

Mi chodzi o wypozyczenie auta tak jak to mam miejsce w przypadku wypozyczania aut innych marek. Rozumiem, że Ty płacisz kaucje za całe auto jak wypozyczasz np. na wakacjach?

Ale teoretycznie nawet zakładając kaucję to czy Ty zapłaciłbyś takową w kwocie 42tys euro za prawie dwuletnie auto z przebiegiem 31 tys km oraz
pełne ubezpieczenie oc/nw/ac wykupione we własnym zakresie przez wynajmującego? - nic tylko stracić auto w tej cenie, nikt z pewnością przy zdrowych zmysłach takiej za te auto nie zapłaci.
przy limicie przebiegu 55km/doba - dlaczego nie 5 km/doba to w pewnym sensie jeszcze bardziej by zabezpieczało wynajmującego.
opłata za wynajem 600zł/doba netto - to za co ta opłata jeśli Ty i tak płacisz za wszystko? Ale to są tylko moje przemyślenia.
To teraz pozwól, że ja napiszę trochę jaśniej. To nie jest strona www. wypożyczalnia.pl. Kontaktujesz się z ludźmi, którzy są właścicielami samochodów i jeżeli mają takie widzimisie to rzucają swoje warunki, które możesz albo i nie akceptować.
Swoją drogą to dziwne, że szukając tyle czasu Defa nie miałeś na tyle dużo okazji, żeby się przejechać nim niejednokrotnie. Przecież nie trzeba mieć Defa przez ileś dni, żeby wiedzieć czy pasuje Ci, czy nie.Chyba w okolicach Wa-wy było na tyle dużo imprez i przejażdzek, że mogłeś się podpiąć jako pasażer i pewnie nawet ktoś by Ci dał kierę do ręki
Ostatnio zmieniony wt gru 02, 2008 1:18 pm przez dudek, łącznie zmieniany 1 raz.
AMG M35A2C 2 1/2 TON
AMG M151A2 MUTT 1/4 Ton
M416
XJ 4.0

Awatar użytkownika
shreq69

Kontaktowanie:

Post autor: shreq69 » wt gru 02, 2008 1:15 pm

:lol:
Disco I.300tdi

Awatar użytkownika
Igor V8

Post autor: Igor V8 » wt gru 02, 2008 1:21 pm

cij pisze: w razie czego nie tracić niepotrzebnie szelestów.
... że tak zapytam kolegę z ciekawość
Do czego ma służyć ta drezyna ??
- do terenu się nie nadaje
- na drogi tym bardziej
- do lansu ... hmnn .... cienko to widzę
- jako pomnik szybko wrasta pod jabłonką

... no chyba że jesteś zwolennikiem ślepej miłości i nostalgicznie zakochany w super marce LR

Niedawno jeszcze miałem ....
Darmo bym Ci pożyczył żebyś napewno ten zakup wybił sobie na stałe z głowy :wink:
Idee Lenina wiecznie żywe ... komunista , chwilowo w konspiracji ... :)21

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » wt gru 02, 2008 1:31 pm

igorek...to ja od ciebie za darmoche pożyczę super nissana super zeby sobie ten zakup wybić z głowy, ok?

#noichuj

Zablokowany

Wróć do „Land Rover, Range Rover”