Moderator: Jerry
cenna uwagaJaaareeek ! pisze:czesław&jarząbek pisze: ... notarialna umowa użyczenia
Art. 710
Przez umowę użyczenia użyczający zobowiązuje się zezwolić biorącemu, przez czas oznaczony lub nie oznaczony, na bezpłatne używanie oddanej mu w tym celu rzeczy.
Pozwól, że napiszę dla Ciebie trochę jasniejAle Czesław dał Ci warunki jak najbardziej sensowne. O co Ci chodzi
To pozwol ze ja ci tez napisze pare slow od siebie.cij pisze:
Pozwól, że napiszę dla Ciebie trochę jasniej
Zdenerwowałem Ciebie, że chce pożyczyć defendera, czy może bardziej tym, że jeszcze moze mi sie to udać?To pozwol ze ja ci tez napisze pare slow od siebie.
Czy ty aby dokladnie przemyslales co napisales? Ty chcesz, zeby ktos pozyczyl ci swoj samochod? Nie znajac cie, widzac cie pierwszy raz na oczy? Fure za ponad 100tyszl? I to na pare dni, bo ty chcialbys sobie pojechac nim na zakupy, na przejazdzke z rodzina i to co oferuja salony, czyli przejazdzka pare min/pare km to dla ciebie za malo? No powiem ci ze mnie nieco rozbawiles. I w dodatku dziwisz sie, ze Czeslaw chce za ta przysluge takiego zabezpieczenia jakiego chce. Powodzenia w poszukiwaniach.
A kto ci powiedzial ze mnie zdenerwowales?cij pisze:
Zdenerwowałem Ciebie, że chce pożyczyć defendera, czy może bardziej tym, że jeszcze moze mi sie to udać?
To czemu nie wezmiesz z wypozyczalni? Nie ma? Co za pech...cij pisze:Jak pozyczam auto w wypozyczali to mnie tez z reguły pierwszy raz widzą na oczy.
I to tez troche jest dziwne. Jak mam na wydanie "x" to chce sprobowac jazdy autem za "x" a nie "3x" lub "1/3x". Poza tym jak widze to ty juz tego defa kupujesz z pol roku. Tyle czasu i w dalszym ciagu nie jestes zdecydowany?cij pisze:Napisałem, że nie interesuje mnie rocznik ani stan auta. Ludzie jeźdzą także defami które kosztuja mniej niż ponad 100 tys. zł
Jeszcze eskimoska! - no teraz to mam dylemat!!!!!darkman pisze:Szreku bierz po kolei, a potem jeszcze eskimoskę na deser tylko nich się z tranu umyje.shreq69 pisze:A ja to bym chciał sprawdzić jak to jest z azjatką albo latynoską,jak by ktoś miał z kolegów...na parę dni (nocy) bo sie jakoś zdecydować niemogę
To fakt dosyć długo to już trwa. Kupiłem w miedzyczasie inne auto ale ono mi nie pasuje za bardzo. Co do defa to specjalnie duzych roznic nie ma no moze poza ostatnim wcieleniem ktorego raczej nie zakupie z powodów prozaicznych. Przez ostatnich kilka lat kupowalem rozne rzeczy tansze i drozsze. Wiele sprzedawałem ze strata kiedy okazywalo sie ze to jednak nie jest to czego oczekiwałem. W przypadku defa jako, że ceny sa jakie sa chciałbym sie upewnić aby w razie czego nie tracić niepotrzebnie szelestów. To wszystko. Szkoda ze nie ma tego typu aut w polskich wypozyczalniach stad zapytanie na forum. Nie mam zamiaru auta zniszczyc, tak jak nie chce nic za darmo. Z drugiej strony nie jestem masochistą i z oferty C&J nie skorzystam. Być moze znajdzie sie ktos na forum kto bedzie chcial za uzgodniona odpłatnoscia odstapic auto na kilka dni.I to tez troche jest dziwne. Jak mam na wydanie "x" to chce sprobowac jazdy autem za "x" a nie "3x" lub "1/3x". Poza tym jak widze to ty juz tego defa kupujesz z pol roku. Tyle czasu i w dalszym ciagu nie jestes zdecydowany?
Indianka ?shreq69 pisze:Jeszcze eskimoska! - no teraz to mam dylemat!!!!!darkman pisze:Szreku bierz po kolei, a potem jeszcze eskimoskę na deser tylko nich się z tranu umyje.shreq69 pisze:A ja to bym chciał sprawdzić jak to jest z azjatką albo latynoską,jak by ktoś miał z kolegów...na parę dni (nocy) bo sie jakoś zdecydować niemogę
To teraz pozwól, że ja napiszę trochę jaśniej. To nie jest strona www. wypożyczalnia.pl. Kontaktujesz się z ludźmi, którzy są właścicielami samochodów i jeżeli mają takie widzimisie to rzucają swoje warunki, które możesz albo i nie akceptować.cij pisze:Pozwól, że napiszę dla Ciebie trochę jasniejAle Czesław dał Ci warunki jak najbardziej sensowne. O co Ci chodzi
Mi chodzi o wypozyczenie auta tak jak to mam miejsce w przypadku wypozyczania aut innych marek. Rozumiem, że Ty płacisz kaucje za całe auto jak wypozyczasz np. na wakacjach?
Ale teoretycznie nawet zakładając kaucję to czy Ty zapłaciłbyś takową w kwocie 42tys euro za prawie dwuletnie auto z przebiegiem 31 tys km oraz
pełne ubezpieczenie oc/nw/ac wykupione we własnym zakresie przez wynajmującego? - nic tylko stracić auto w tej cenie, nikt z pewnością przy zdrowych zmysłach takiej za te auto nie zapłaci.
przy limicie przebiegu 55km/doba - dlaczego nie 5 km/doba to w pewnym sensie jeszcze bardziej by zabezpieczało wynajmującego.
opłata za wynajem 600zł/doba netto - to za co ta opłata jeśli Ty i tak płacisz za wszystko? Ale to są tylko moje przemyślenia.
... że tak zapytam kolegę z ciekawośćcij pisze: w razie czego nie tracić niepotrzebnie szelestów.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość