niespodzianka przy przeglądzie okresowym
Moderator: Jerry
Re: niespodzianka przy przeglądzie okresowym
bo panowie na stacji niemieli pojecia ze LR NIEMA STALEGO 4x4 

Życie trzeba przeżyć tak, by wstyd było opowiadać, a przyjemnie wspominać..
u mnie podobnie było, wjechał na rolki i się pyta:Dżek pisze:to pan wjechał na rolki i od razu mnie zapytał: czy on ma stały 4x4? Jak się dowiedział, że tak, to stwierdził ze mogą być problemy ze sprawdzeniem. Spróbował, popatrzył na cyferki i powiedział OK, damy radę
- czy mam jakieś blokady pozapinane?
- nie, jest stały 4x4
- aha
pokręcił na rolkach i poszło, ale ta biedna różnicówka jak jedne kółka stały na twardym, a drugie się kręciły

LR Rendzi stajla 

Ja zawsze proszę żeby przetrzepali bardzo dokładnie całego syfa i wyłapali wszystko to puźniej nie ma niespodzianekDżek pisze:rafanti pisze:- o szczegóły nie pytałem, bo zestresowany z lekka byłem, żeby niczego nie wypatrzył

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
U mnie trzepią bez proszenia i za byle gooowno odsyłają z kwitkiem. Nie w tym rzecz, że coś miałem do ukrycia, może to tak zabrzmiało. Obawiałem sie tych niespodzianek, które mnie samego by zaskoczyły - w sensie ogólnym, finansowym i czasowym (bo jakos tak na przeglady zawsze ostatniego dnia jeżdżę).klucz13 pisze:Ja zawsze proszę żeby przetrzepali bardzo dokładnie całego syfa i wyłapali wszystko to puźniej nie ma niespodzianekDżek pisze:- o szczegóły nie pytałem, bo zestresowany z lekka byłem, żeby niczego nie wypatrzył![]()
Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi
- rafanti
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
no mnie się też wydawało, źe chyba cały powinni na rolki postawić - a tu nie. Przód na rolkach - tył na twardym. Tył na rolkach - przód na twardym. Po co oni w takim razie takie ceregiele wyprawiają? Może też pojadę z głupia frant, wjadę i powiem że rozpiąć się nie da i niech próbują?TRAWOLT pisze:pokręcił na rolkach i poszło, ale ta biedna różnicówka jak jedne kółka stały na twardym, a drugie się kręciły![]()
LR 200 Tdi '94
no to Cię wyślą gdzieś, gdzie mają rolki dla 4x4rafanti pisze:no mnie się też wydawało, źe chyba cały powinni na rolki postawić - a tu nie. Przód na rolkach - tył na twardym. Tył na rolkach - przód na twardym. Po co oni w takim razie takie ceregiele wyprawiają? Może też pojadę z głupia frant, wjadę i powiem że rozpiąć się nie da i niech próbują?

LR Rendzi stajla 

a w jakim celu 4 kolami na rolkachrafanti pisze:no mnie się też wydawało, źe chyba cały powinni na rolki postawić - a tu nie. Przód na rolkach - tył na twardym. Tył na rolkach - przód na twardym. Po co oni w takim razie takie ceregiele wyprawiają? Może też pojadę z głupia frant, wjadę i powiem że rozpiąć się nie da i niech próbują?TRAWOLT pisze:pokręcił na rolkach i poszło, ale ta biedna różnicówka jak jedne kółka stały na twardym, a drugie się kręciły![]()

nie ma pojazdu co ma na stałe 4x4 ...
ani mitsu ani jeep
tylko tak sie mówi...

ani mitsu ani jeep
tylko tak sie mówi...
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
RR P38 ma stały napęd.
Po wjechaniu jedną osią na rolki samochód chciał przez zamknięte drzwi wylecieć.

Po wjechaniu jedną osią na rolki samochód chciał przez zamknięte drzwi wylecieć.

jak jest kumaty diagnosta to wjeżdrza jedną osią na rolki i włancza opcje stałego 4x4 i wtedy prawe koło kręci się do przodu a lewe do tyłu,ot cały problem
mitsu super select , jeep z np 242gri74 pisze:nie ma pojazdu co ma na stałe 4x4 ...![]()
ani mitsu ani jeep
tylko tak sie mówi...

a z plaskaczy audi z torsenem i kilka innych
Ostatnio zmieniony sob kwie 11, 2009 12:32 pm przez gosc, łącznie zmieniany 1 raz.
a skrzynia to BWN2O pisze:RR P38 ma stały napęd.

...ta , a mech róznicowe to zaspawane są ...
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?f=11&p=82848 poczytaj sobie , moze sie cos nauczyszgri74 pisze:...ta , a mech róznicowe to zaspawane są ...

nie muszęgosc pisze:http://forum-subaru.pl/bb3/viewtopic.php?f=11&p=82848 poczytaj sobie , moze sie cos nauczyszgri74 pisze:...ta , a mech róznicowe to zaspawane są ...

Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Reduktor Borg-Warner - być może visko się w nim skleiło.gosc pisze:a skrzynia to BWN2O pisze:RR P38 ma stały napęd.

wlasnie to chcialem napisacN2O pisze:Reduktor Borg-Warner - być może visko się w nim skleiło.gosc pisze:a skrzynia to BWN2O pisze:RR P38 ma stały napęd.

no ja tam na rolkach z BW i wisko nie byłem, ale ...N2O pisze:Reduktor Borg-Warner - być może visko się w nim skleiło.gosc pisze:a skrzynia to BWN2O pisze:RR P38 ma stały napęd.
jak jeszcze miałem BW, a wisko raczej sprawne było i przy "ciasnym" parkowaniu na asfalcie to se koła nie jednokrotnie "piszczały" więc przypuszczam, że na rolkach mogłoby być co najmniej ciekawie

LR Rendzi stajla 

Mógłby ktoś wytłumaczyć laikowi o co chodzi z tymi rolkami vs dyskoteka? Raz pojechałem na przegląd, to w ogóle nie było tematu, przeszedł przez diagnostę bezszelestnie. Drugim razem, w tej samej stacji, inny diagnosta odesłał mnie na stację okręgową, ,,bo on terenówki nie może''. Wytłumaczyłem mu, że rok wcześniej tutaj robiłem. Wstawił mnie na rolki, poszarpało samochodem i znowu marudzi że się nie da. Zdaje się że całkowicie rozłączyłem napęd wajhą reduktora i w końcu się udało. Do dziś nie wiem o co chodziło i czy mam się jesienią znowu martwić. Dodam że mniej więcej wiem jak działa napęd w moim samochodzie, ale wstyd się przyznać nie wiem co mierzy się na tych cholernych rolkachTRAWOLT pisze:u mnie podobnie było, wjechał na rolki i się pyta:Dżek pisze:to pan wjechał na rolki i od razu mnie zapytał: czy on ma stały 4x4? Jak się dowiedział, że tak, to stwierdził ze mogą być problemy ze sprawdzeniem. Spróbował, popatrzył na cyferki i powiedział OK, damy radę
- czy mam jakieś blokady pozapinane?
- nie, jest stały 4x4
- aha
pokręcił na rolkach i poszło, ale ta biedna różnicówka jak jedne kółka stały na twardym, a drugie się kręciły![]()

pozdrawiam,
Grzesiek
Discovery dziewięć cztery
Discovery dziewięć cztery
- hpx4000
-
- Kontaktowanie:
Jeśli miałbyś na sztywno spięty centralny dyferencjał a gość postawiłby przednią oś na rolkach a tylnią na zwykłym podłoży (nie rolki) to auto by odjechało po włączeniu napędu na rolkach. Bo razem z przednią osią zaczęłaby się kręcić tylnia.
Range Rover V8 Outsourcing IT
No ja też nie kumam. To co powyżej jest jasne - ale chyba nikt na difflocku nie wjeżdża na badanie. A jak rozpięte to gdzie jest problem z rolkami? No chyba że nastały takie czasy, że większość kupowanych dyskotek ma 'od zawsze' wajchę w pozycji lewy-dół i panowie diagności wiedzą, że łune odjeżdżąją z rolekhpx4000 pisze:Jeśli miałbyś na sztywno spięty centralny dyferencjał a gość postawiłby przednią oś na rolkach a tylnią na zwykłym podłoży (nie rolki) to auto by odjechało po włączeniu napędu na rolkach. Bo razem z przednią osią zaczęłaby się kręcić tylnia.

Kilka razy przeglądałem swojego i nigdy nie było tematu 4x4. No może poza: 'Panie to ma stały napęd na 4 koła? A wiesz Pan, że jakbyś jeden wał zrzucił to będzie mniej palił?'
Disco 300TDi MY98
raczej by nigdzie niepojechalArturM pisze:... 'Panie to ma stały napęd na 4 koła? A wiesz Pan, że jakbyś jeden wał zrzucił to będzie mniej palił?'

olej, z tłumokami nie ma co się kłócić, bo Cię upierdzielą za byle co. Sprzedaj tekst taki jw i niech się ciągnągrzesiekw pisze:Wytłumaczyłem mu, że rok wcześniej tutaj robiłem

he?gosc pisze:raczej by nigdzie niepojechal
LR Rendzi stajla 

- Damian
-
- Kontaktowanie:
dyfer centralny...
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
odkrec wal i niezapinaj difa to zobaczysz gdzie pojedzieszTRAWOLT pisze:...
he?