Parkowanie na chodniku i DMC>2,5t
Moderator: Jerry
-
- jestem tu nowy...
Re: Parkowanie na chodniku i DMC>2,5t
Panowie, wielkie dzięki za Wasze głosy. Szczerze mówiąc przepis ten nie był mi znany.
Pozdrawiam serdecznie. Michał
Pozdrawiam serdecznie. Michał
jak wiec zdales egzamin na prawo jazdy?Mitomik pisze:Szczerze mówiąc przepis ten nie był mi znany.

-
- jestem tu nowy...
miałem fuksa...LR_Olek pisze:jak wiec zdales egzamin na prawo jazdy?Mitomik pisze:Szczerze mówiąc przepis ten nie był mi znany.
A tak na serio: popytaj innych kierowców z kategorią B (nie-landroverowców), a sam się przekonasz, ile osób jest zorientowanych w temacie masy pojazdu i parkowania na chodniku.
Tutaj : http://www.grupaimage.pl/?s=prd&i=informacja&id=14092
jest komentarz do tego przepisu.
Jezeli samochod jest zarejestrowany jako osobowy moze parkowac warunkowo na chodniku nawet jezeli jego masa przekracza 2,5 t.
Jezeli beda staly obok siebie dwie dyskoteki, jedna zarejestrowana jako osobowy, druga jako ciezarowy - to jedna z nich bedzie parkowala zgodnie z prawem, druga nie zgodnie.
Jezeli samochod jest zarejestrowany jako osobowy moze parkowac warunkowo na chodniku nawet jezeli jego masa przekracza 2,5 t.
Jezeli beda staly obok siebie dwie dyskoteki, jedna zarejestrowana jako osobowy, druga jako ciezarowy - to jedna z nich bedzie parkowala zgodnie z prawem, druga nie zgodnie.
Marcin (gucio1234)
Bo trzeba było stawać na chodniku obiema ośmitryna pisze:Chcieli mi władować półtora setki za parkowanie jedną osią na chodniku

Ja w centrum Kraku tak parkuję i sie nie czepiają.
Mało tego - ostatnio widziałem jak kontrolerzy strefy parkowania, zajrzeli za szybę mojej landrynki i poszli dalej.
A karty nie miałem skreślonej

Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
Japierdole...gucio1234 pisze:Tutaj : http://www.grupaimage.pl/?s=prd&i=informacja&id=14092
.
Zagmatwany przepis i jeszcze bardziej pokrętne jego tłumaczenie.
Nic dziwnego, że kierowcy takich przepisów nie przestrzegają...
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
Z radością przyjmuję interpretację Drexlera i wycofuję sie że swojej, ale na pozwolenia w strefie ma maly wpływ.
Była Alfa 4x4, było Pajero, są Ssangyong i Subaru
Znaczy się jak ja na swoją łąkę idę to ja już w Festung Breslau? Tfu zęby sobie połamię.Mitomik pisze:
Ps. Festung Breslau to takie ziemie odzyskane, zajmuje się nim ostatnio "prof" Jerzy Robert Nowak...

"..i spojrzał Pan na pracę naszą i był zadowolony,na wieść o zarobkach-usiadł zapłakał.."
A nie znaczy to Twierdza Wrocław? (Festung Breslau)
Była Alfa 4x4, było Pajero, są Ssangyong i Subaru
Chyba raczej wyzyskane...Mitomik pisze:
Ps. Festung Breslau to takie ziemie odzyskane, zajmuje się nim ostatnio "prof" Jerzy Robert Nowak...
Bo im się szyby nie chciało myć, żeby się kartki dopatrzećpezet pisze: Mało tego - ostatnio widziałem jak kontrolerzy strefy parkowania, zajrzeli za szybę mojej landrynki i poszli dalej.
A karty nie miałem skreślonej

pozdrawiam
p.
Defender`98