jak to sie bedzie sypac,to bedzie cyrknowicjusz127 pisze:wszystkiego nie sposób opisać tyle tego jest...

Moderator: Jerry
jak to sie bedzie sypac,to bedzie cyrknowicjusz127 pisze:wszystkiego nie sposób opisać tyle tego jest...
Co ty, po prostu wymienia sie caly modul.... i juzLR_Olek pisze:jak to sie psuc zacznie,to dopiero bedzie cyrk...nowicjusz127 pisze:wszystkiego nie sposób opisać tyle tego jest...
Tylko rynek wtórny nie będzie istniałHiJack pisze:Co ty, po prostu wymienia sie caly modul.... i juzLR_Olek pisze:jak to sie psuc zacznie,to dopiero bedzie cyrk...nowicjusz127 pisze:wszystkiego nie sposób opisać tyle tego jest...Kupujacy te cacka raczej na brak $ nie narzekaja
Trochę jednak tak. Sporo osób się nie zdecyduje kupić samochodu, który u nich zostanie do końca światarorvik pisze:A to już chyba fabrykę obchodzi jakby nieco mniej![]()
r
Byłem dwa tyg temu w genewie na prezentacjach RR, RRS i D4 dla importerstw... 500 KM w RR daje wrażenie.nowicjusz127 pisze: szok.nie sposób wszystkiego opisać.na razie mamy 3 sztuki w TDV8 czekamy aż dotrze supercharged 500 koni....
dawaj jakis filmik i napisz cos o tej procedurze olejowejnowicjusz127 pisze:No i stało się.dotarł supercharged.wiedziałem,że powinien byc szybki ale to co ten samochód wyprawia....tego sie nie da opisać....moje ulubione TDV8 to przy tym jak żółw....
no i przy okazji kilka kolejnych nowościsilnik nie posiada bagnetu oleju.dolewki i wymianę się wykonuje według specjalnej procedury
jaki plan lekcji?nowicjusz127 pisze:Że niby Ci się nudzi Oluś?plan lekcji układać a nie się obijasz i szukasz sensacji:D
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość