land roverajoony_b pisze:tak zrobie:)
bo jak nie to to co w okolicach 10.000 zl z takim charakterem?:):):)
LR defender santana, prośba
Moderator: Jerry
Re: LR defender santana, prośba
?LR_Olek pisze:joony_b pisze:heh, widze ze juz mnie koledzy ganią:P nie wolno tak:)
pytam bo sie nie znam i tyle
nie mam o tym zielonego pojecia a chce zaczac przygode z land roverem
, land rover podoba mi sie bardzo tylko przeraza mnie rocznik i stad moje pytania o dostepnosc zamiennikow i ewentualne pozniejsze remonty.
to nie jest land rover
santana na licencji LRa, olo się czepiajoony_b pisze:?LR_Olek pisze:joony_b pisze:heh, widze ze juz mnie koledzy ganią:P nie wolno tak:)
pytam bo sie nie znam i tyle
nie mam o tym zielonego pojecia a chce zaczac przygode z land roverem
, land rover podoba mi sie bardzo tylko przeraza mnie rocznik i stad moje pytania o dostepnosc zamiennikow i ewentualne pozniejsze remonty.
to nie jest land rover

konstrukcyjnie to samo, zwłaszcza w króciaku

Land Rover made by craftsmen-driven by psychos 
always look on the bright side of life

aha czyli brac:) ? 

jak by tak było, to by wszystkie części pasowały z Serii a pasują?Wąż pisze: santana na licencji LRa, olo się czepia![]()

Wąż pisze: santana na licencji LRa, olo się czepia![]()
ta....szczegolnie blachy i bebechy

sluchaj weza,a daleko nie zajedziesz...joony_b pisze:aha czyli brac:) ?

waz to krol prowizorki i drutowania

Olo może i jestem królem prowizorki, ale jestem też jedyną osobą która jeździ serią na co dzień
mam na to świadków

mam na to świadków

zanim sprzedałem, to też jezdziłem ...Wąż pisze:Olo może i jestem królem prowizorki, ale jestem też jedyną osobą która jeździ serią na co dzień![]()
mam na to świadków
i nie drutowałem

- Ryszard Giedrojć
-
Olek konkretnie,
co Wąż drutuje, bo powtarzacie to jak mantrę ? Też jeździłem serią na codzień i wymiękłem. Dlatego szanuję koleżkę, który ma zapał i praktykuje w tym modelu.
co Wąż drutuje, bo powtarzacie to jak mantrę ? Też jeździłem serią na codzień i wymiękłem. Dlatego szanuję koleżkę, który ma zapał i praktykuje w tym modelu.
Jeep Grand 2,7 CRD , Toyota LC RJ 70
Ryszard Giedrojć pisze:Olek konkretnie,
co Wąż drutuje, bo powtarzacie to jak mantrę ?
ale co konkretnie?
zwariowałeś? cały internet ma ci streścić?
wszystko drutuje...
cały samochód ma sfuszerowany i to cud że jeździ...
Nie wszystko drutuje...
Kiedys cos tam zabiteksowal
Kiedys cos tam zabiteksowal

A i tak wszystko to ch*j w porównaniu z prędkością światła...
Srutu-tutu. Kolego jeszcze nie powiedział jaka to buda a Wąż daje mu rady
A więc są rodzaje Santany: cywilna( taka jak seriaIII) i wojskowa( podobna do LW). Cywilna była rozwinięciem serii III i wg.mnie nawet udana np. okna opuszczane w drzwi czy dodatkowa pompa wspomagania hamulców. Wojskowej bym się wystrzegał bo to tylko mit że wszystko pasuje od serii. Inne są np piasty w mostach i inne pierdoły które rzucą o glebę gościa który nie siedzi w remontach starych aut
.

Def 110 SW 300tka i to nie jest ostatnie moje słowo
Pepek pisze:Srutu-tutu. Kolego jeszcze nie powiedział jaka to buda a Wąż daje mu radyA więc są rodzaje Santany: cywilna( taka jak seriaIII) i wojskowa( podobna do LW). Cywilna była rozwinięciem serii III i wg.mnie nawet udana np. okna opuszczane w drzwi czy dodatkowa pompa wspomagania hamulców. Wojskowej bym się wystrzegał bo to tylko mit że wszystko pasuje od serii. Inne są np piasty w mostach i inne pierdoły które rzucą o glebę gościa który nie siedzi w remontach starych aut
.
...no ale przeciez druta-man powiedzial ze ma kupowac...

Wąż pisze:strzelaj lepiej w PS10![]()
seria co jedzie 150 bez bólu... straszne nie?
bym strzelił, ale to już zupełnie inna kasa,
a zresztą póki co to mam co mam

LR 109 S III 2,25>2.5>300tdi
LR Disco 3 2,7 TDI
LR Disco 3 2,7 TDI
hm to teraz mam juz konkretniejsze pytanie... jak w LR seria III poprawic wydolność hamulców? jaki to może być koszt?
ale co ty tam chcesz poprawiac?joony_b pisze:hm to teraz mam juz konkretniejsze pytanie... jak w LR seria III poprawic wydolność hamulców? jaki to może być koszt?

przy sprawnych hamulcach auto zatrzymuje sie w miejscu
musisz miec nowe okladziny i grube bebny
odpowietrzone hamulce i sprawne serwo.
to tyle...
hm jezdzilem dzis tym autem i frajda nieziemska, jedyne co to hamulce mnie przerazily ale po wymianie okladzin powinno byc podobno lepiej,(ja ewentualnie myslalbym o przekladce na hample tarczowe), teraz nastepne pytanie czy blacharka aluminiowych blach jest trudna? da sie to zrobic we wlasnym zakresie?
uspokoj sie z tymi kombinacjami...na człona ci tarcze? jak bebny sprawne sa ok.joony_b pisze:hm jezdzilem dzis tym autem i frajda nieziemska, jedyne co to hamulce mnie przerazily ale po wymianie okladzin powinno byc podobno lepiej,(ja ewentualnie myslalbym o przekladce na hample tarczowe), teraz nastepne pytanie czy blacharka aluminiowych blach jest trudna? da sie to zrobic we wlasnym zakresie?
jesli masz nitownice to blacharka jest do ogarniecia
ok ok
tylko pytam:)
p.s. przez to wszystko nie moge spac jesc uczyc sie itp.
nie mam pojecia co zrobic kupowac, nie kupowac, przeraza mnie w tym aucie wszystko: wiek hamulce luzy na kierownicy pogniecione blachy, silnik z 1977 r, a jednoczesnie nie moge z niego wylezc tak mi sie podoba, sni mi sie po nocach:)

nie mam pojecia co zrobic kupowac, nie kupowac, przeraza mnie w tym aucie wszystko: wiek hamulce luzy na kierownicy pogniecione blachy, silnik z 1977 r, a jednoczesnie nie moge z niego wylezc tak mi sie podoba, sni mi sie po nocach:)
nowe, nowe
Olo, to jest seria w dieslu(w 2,25D nie ma vacupompy), jeśli hamulce biorą równo to dobrze, jeśli pedał jest twardy i trzeba użyć sporej siły to też dobrze
Jeśli staniesz pod górkę na hamulcu i ci popuszcza to serwo.
Po wyjęciu vacupompy nie mogłem się przyzwyczaić, pompowałem walczyłem, nie hamowała... trochę pojeździłem i potrafię już zblokować koła na raz, po prostu trzeba mieć siłę
@joony sprawdź wpierw czy w ogóle serwo jest pod maską bo to opcja była
kity do hamulców tarczowych kosztują więcej niż ta seria jest warta.
zresztą, po co hamować w 2,25D jak to się rozpędzać nie chce?
a co do blach to pokaż wpierw zdjęcie wynalazku bo hiszpanie słynęli z niechęci do aluminium
w angielskich seriach z budy gniją tylko trzy rzeczy: ramki szyb, ramki drzwi i gródź.
zresztą niedawno stałem obok defa z 2001 i patrzyłem na te purchle... potem na moją 26letnią serie dla porównania i cóż marka na psy schodzi

Olo, to jest seria w dieslu(w 2,25D nie ma vacupompy), jeśli hamulce biorą równo to dobrze, jeśli pedał jest twardy i trzeba użyć sporej siły to też dobrze

Jeśli staniesz pod górkę na hamulcu i ci popuszcza to serwo.
Po wyjęciu vacupompy nie mogłem się przyzwyczaić, pompowałem walczyłem, nie hamowała... trochę pojeździłem i potrafię już zblokować koła na raz, po prostu trzeba mieć siłę

@joony sprawdź wpierw czy w ogóle serwo jest pod maską bo to opcja była

kity do hamulców tarczowych kosztują więcej niż ta seria jest warta.
zresztą, po co hamować w 2,25D jak to się rozpędzać nie chce?

a co do blach to pokaż wpierw zdjęcie wynalazku bo hiszpanie słynęli z niechęci do aluminium

w angielskich seriach z budy gniją tylko trzy rzeczy: ramki szyb, ramki drzwi i gródź.
zresztą niedawno stałem obok defa z 2001 i patrzyłem na te purchle... potem na moją 26letnią serie dla porównania i cóż marka na psy schodzi

masz fotki?joony_b pisze:ok oktylko pytam:)
wklej tu ...
serwo pod maska jest i pompa hamulcowa tez
fotek nie mam:(
ale: rama stan db w jednym miejscu do oczyszczenia
blachy na pewno alu pofalowane ale bez przegiecia
gródź jest w miare ok do odrdzewienia i posmarowania
a co z luzami na kierownicy?:)
fotek nie mam:(
ale: rama stan db w jednym miejscu do oczyszczenia
blachy na pewno alu pofalowane ale bez przegiecia
gródź jest w miare ok do odrdzewienia i posmarowania
a co z luzami na kierownicy?:)
no dobra to jeszcze jedno pytanie, czy kupic to czy zbierac kase i kupic defendera mlodszego...? bo chyba nic innego niz LR nie chce, milość od pierwszego wejrzenia.
ty deklu...przeciez on chce teraz kupic SIII a nie szantaneWąż pisze: a co do blach to pokaż wpierw zdjęcie wynalazku bo hiszpanie słynęli z niechęci do aluminium![]()