wysrac się wysra tak czy inaczej to prawda, pozostaje kwestia czasoprzestrzeni lub czasookresuczesław&jarząbek pisze:jakaś przekombinowana ta metoda...pewnie sie osra...
ja uznaję inną...D i faja
sprawdza się.
P38 - automat czy manual?
Moderator: Jerry
Re: P38 - automat czy manual?
Kto za młodu głupi nie był, ten na starość nie zmądrzeje
Disko II TD5
Disko II TD5
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Komputer skrzyni w P38/DII nie jest głupi i wybiera sobie sam biegi odpowiednio do obciążenia(oczywiście jeśli silnik jest sprawny i ma odpowiednią moc).
Jak bym miał wachlować biegami to bym se manuala kupił.

Jak bym miał wachlować biegami to bym se manuala kupił.

troche z innej beczki, ale dalej w temacie P38 - czy w limitowanej wersji na 50-lecie firmy wieksza moc silnika 2.5TDS wynika z chipa, czy sa tez jakies zmiany mechaniczne?
- hpx4000
-
- Kontaktowanie:
Ten o którym mówisz czyli wystawiony na allegro to żadna limitowana wersja…
Range Rover V8 Outsourcing IT
tak podejrzewasz, czy masz ku temu jakies podstawy? z tego co czytalem w necie to wszystko sie zgadza (tzn nie ma zadnej sprzecznosci miedzy tym egzemplarzem, a opisem wersji limitowanej). chetnie dowiem sie czegos wiecej (jesli nie chcesz tu, to moz byc na prv).
p.s. faktycznie w opisie wersji limitowanej nie ma nic o mocniejszym silniku... czyli co, chip?
p.s. faktycznie w opisie wersji limitowanej nie ma nic o mocniejszym silniku... czyli co, chip?
- hpx4000
-
- Kontaktowanie:
1. Brak tabliczki znamionowej po lewej stronie od kierownicy
2. Brak drewnopodobnego wykończenia na konsoli centralnej
3. Tylko hamownia może potwierdzić moc silnika, na słowo bym nie uwierzył
2. Brak drewnopodobnego wykończenia na konsoli centralnej
3. Tylko hamownia może potwierdzić moc silnika, na słowo bym nie uwierzył
1. gdzie dokladnie powinna sie ona znajdowac i jak wygladac/co zawierac?
2. masz na mysli w okolicach radia/regulacji zawieszenia? bo przy biegach jest drewno...
3. no dokladnie, tymbardziej, ze w dowodzie jest 100 kw. chociaz z drugiej strony np w Belgii (a stamtad pochodzi auto) ubezpieczenie jest od mocy, a nie jak u nas od pojemnosci, wiec czesto takich modyfikacji nie wpisywano w brief. no ale fakt, rzecz nie do sprawdzenia przy normalnych ogledzinach.
bede wdzieczny za szybka odpowedz, bo wieczorem mialem jechac po auto (ewentualnie mozesz na prv podac nr kom, jesli zechcesz sluzyc wiedza i pomoca)
dzieki
2. masz na mysli w okolicach radia/regulacji zawieszenia? bo przy biegach jest drewno...
3. no dokladnie, tymbardziej, ze w dowodzie jest 100 kw. chociaz z drugiej strony np w Belgii (a stamtad pochodzi auto) ubezpieczenie jest od mocy, a nie jak u nas od pojemnosci, wiec czesto takich modyfikacji nie wpisywano w brief. no ale fakt, rzecz nie do sprawdzenia przy normalnych ogledzinach.
bede wdzieczny za szybka odpowedz, bo wieczorem mialem jechac po auto (ewentualnie mozesz na prv podac nr kom, jesli zechcesz sluzyc wiedza i pomoca)
dzieki

Na 50 lecie LR były po prostu RR z bogatszym wyposażeniem, tak więc nie jest to jakaś limitowana wersja.
tzn z tego co sie doczytalem w necie byla wersja "50th anniversary edition", ktora miala okreslone kolory nadwozia (inna paleta, niz normalne modele), inna tapicerke, w standardzie lakierowane lusterka i jeszcze jakies tam pierdoly. natomiast bardziej chodzi o to, ze jak juz auto jest drozsze od innych z tego rocznika, to niech to chociaz bedzie jakos usprawiedliwione...
-
-
no jest usprawiedliwione
"...inna paleta, niz normalne modele, inna tapicerke, w standardzie lakierowane lusterka i jeszcze jakies tam pierdoly..."
no i najważniejsze: 50th anniversary edition!!

"...inna paleta, niz normalne modele, inna tapicerke, w standardzie lakierowane lusterka i jeszcze jakies tam pierdoly..."
no i najważniejsze: 50th anniversary edition!!

Chamstwo należy zwalczać napalmem
http://www.free-clinic.org/
http://www.free-clinic.org/
- hpx4000
-
- Kontaktowanie:
Tylko że wersji 50th anniversary editio nie było w 99” tylko była w 98”.
Zresztą ta kwestia przy kupnie auta powinna być sprawą trzeciorzędną, raczej liczy się stan samochodu.
Zresztą ta kwestia przy kupnie auta powinna być sprawą trzeciorzędną, raczej liczy się stan samochodu.
timo pisze:tzn z tego co sie doczytalem w necie byla wersja "50th anniversary edition.
no ale ta wersja byla na piecdziesieciolecie firmy a nie na piecdziesiecio jedno lecie, bo w 1999 roku bylo 51 lat firmy

samochod jest prawie na pewno egzemplarzem z konca roku 98, rok modelowy 99. wg importera byly takie egzemplarze, ktore byly jeszcze w limitowanej serii, ale juz z rocznika modelowego 99. stan jest moim zdaniem (nie jestem fachowcem od RR, ale ogolnie pojecie o samochodach mam, mowiac nieskromnie, spore) conajmniej bardzo dobry - na pewno zdecydowanie lepszy, niz innych egzemplarzy z podobnych rocznikow, ktore ogladalem. owszem, limitowana edycja jest kwestia trzeciorzedna, ale jednak istotne jest, czy taka informacja jest zgodna z prawda.
dzieki wszystkim, ktorzy pomogli.
dzieki wszystkim, ktorzy pomogli.
oby cie rendz nie sponiewieral...timo pisze:ogolnie pojecie o samochodach mam, mowiac nieskromnie, spore

Wątpię w te przechwałkitimo pisze: ogolnie pojecie o samochodach mam, mowiac nieskromnie, spore.

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
- nowicjusz127
tez tak mi się zdawało dopóki los nie zderzył mnie z LRamitimo pisze:samochod ogolnie pojecie o samochodach mam, mowiac nieskromnie, spore)

W walce z głupotą nie ma wygranych,są tylko cudem ocaleni
już Polska
już Polska
tak sobie czytam i tak sobie myślę, że chyba coś mnie tknęło, że tego RR, co go oglądałem przed JGC nie kupiłem 

eeeeeeeeee,bys mial o czym dyskutowac na forum... a tak mozesz tylko sie przysluchiwacandrzej:) pisze:tak sobie czytam i tak sobie myślę, że chyba coś mnie tknęło, że tego RR, co go oglądałem przed JGC nie kupiłem

w sensie, że tylko dyskusja by mi pozostała, bo raczej bym nie pojeździłLR_Olek pisze:eeeeeeeeee,bys mial o czym dyskutowac na forum... a tak mozesz tylko sie przysluchiwacandrzej:) pisze:tak sobie czytam i tak sobie myślę, że chyba coś mnie tknęło, że tego RR, co go oglądałem przed JGC nie kupiłem

auto juz u nas. wrazenia z jazdy (na razie krotkiej, na dystansie cos kolo 100 km) bardzo pozytywne. zobaczymy jak bedzie dalej, ale na razie nic nie dalo mi powodow do obaw.
p.s. co powiecie o dunlop sj6 255/65/16 do tego auta? bo takie do niego dostalismy, prawie nowki.
p.s. co powiecie o dunlop sj6 255/65/16 do tego auta? bo takie do niego dostalismy, prawie nowki.
na asfalt w sam raztimo pisze: p.s. co powiecie o dunlop sj6 255/65/16 do tego auta? bo takie do niego dostalismy, prawie nowki.
hmm coz gratuluje odwagi i obyś nie ujrzał dna portfela 

Nie jeżdżę w błocie bo można się zakopać
zbieram schematy i smieci na chomikuj.pl/offroad4x4
zbieram schematy i smieci na chomikuj.pl/offroad4x4
straszycie, ale jak widze straszycie na temat kazdego auta
jako, ze siedze troche w fotografii, to uzyje "branzowego" porownania: wyznawcy roznych marek terenowek jada nawzajem po swoich autach jak canonierzy po nikonowcach i odwrotnie
ale cos trzeba bylo wybrac, a na dobra sprawe na temat kazdej marki i kazdego modelu wyczytalem na forum to samo: "sakrbonka", "pieprzy sie co chwile", "wiecej stoi w warsztacie, niz jezdzi" itd itp
wyjatkiem jest moze "superpatrolsuper", ale jednak nie odpowiadal on naszym ktyeriom, wiec nie byl brany pod uwage. zobaczymy, mam nadzieje, ze nie bedzie zle.