Bo trza Ci wiedzieć że że w disco 1 są trzy typy przełączników świateł, z tego w rocznikach do '93 są dwa STC865 i RTC6618...
darek_s:
Dzięki - bardzo cenna uwaga... jakby przyszedł inny typ niż mam (już zakupiłem za równowartośc 50PLN), to przed podłączeniem zmodyfikuję wiązkę
A co do mojego zakładanego przez Ciebie skąpstwa to nie do końca tak jest. Lubię swoje auto i "normalnie" dostaje ono full wypas z BritPartu... a także jest regularnie serwisowane w jednym z off-roadowych warsztatów polecanych przez tę witryne...
Ale bywa tak, że życie zmusza człowieka do trudnych i nieprzyjemnych decyzji a - zgodnie z prawem Marphy'ego - wtedy jeszcze kilka innych rzeczy się sypie... Każdy w mojej rodzinie obecnie musi oszczędzać - to i Landek też...
Roch:
Dzięki za pomysła i opis rozbiórki. Jak znajdę chwilę, to "starego" postaram się zreanimować.
Ale mam pytanie - odnośnie Twojego doświadczenia z montażem przekaźników. W wątku który wskazałeś coś się zaczyna... ale nie ma puenty

- gdzie je w końcu wstawiłeś (okolice fussible links?)
- ile dałeś (jeden na mijania i jeden na drogowe czy jakoś inaczej)
- czy dałeś także bezpieczniki dodatkowe (za czy przed przekaźnikiem?)
- czy w wiązce w okolicy fussible links znajdę także jakiś kabelek z prądem tylko przy wączonym zapłonie? Planuję "przy okazji" zmotać patent, który będzie wyłączał światła główne po zgaszeniu silnika...
Czy ktoś z Was udostępni schemat instalacji elektrycznej 200-tki?