Trzysetka diesel spalanie 15-16l, coś dużo
Moderator: Jerry
Re: Trzysetka diesel spalanie 15-16l, coś dużo
z piaskiem wole piasek filtr wyłapie cukru jak sie rozpuści juz nie
Off Road to choroba przenoszona przez błoto
HERBU BIEDRONKA
HERBU BIEDRONKA
Chyba że tak. Bo poniżej jest tak, jak napisałem. Droga nie ma znaczenia - polskie wyboje, niemiecki stół, pusty kurnik, paka na kurniku, szafa na kurniku, zawsze tyle samo.TRAWOLT pisze:bo cały szkopuł zaczyna mieć znaczenie od 100 w góręDżek pisze:Wbrew pozorom i powszechnej opinii - mały. Dużą część roku jeżdżę z wielką paką na kurniku (opory powietrza znacznie większe niż daje sam kurnik). Z nią i bez niej - spalanie takie samo.
Przecież wiem, mogę na niego napluć z oknaTRAWOLT pisze:nie mam kurnika ale mam zapas na dachu na belkach

Wprawdzie to już Twarda, ale moje. Zatrzymuję się po bułeczki w tym spożywczaku na roguTRAWOLT pisze:Twoje auto stało rano na awaryjkach na złotej?

Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi
to juz chyba wiem skad sie bierze ze lr sie psujaDżek pisze: Wprawdzie to już Twarda, ale moje. Zatrzymuję się po bułeczki w tym spożywczaku na rogu

btd pisze:to juz chyba wiem skad sie bierze ze lr sie psujaDżek pisze: Wprawdzie to już Twarda, ale moje. Zatrzymuję się po bułeczki w tym spożywczaku na rogustoi na awaryjnych-no tak, lr wiec sie popsul, a to tylko kierownik robi zaopatrzenie

Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi
-
-
w programie "Pogromcy Mitów" sprawdzali mit z cukrem i okazuje się, że bujda nie zaciera sięsys-kom pisze:z piaskiem wole piasek filtr wyłapie cukru jak sie rozpuści juz nie

próbowali też petrol+proszek do prania a zatrzymało silnik dopiero dosypanie do paliwa kulek na mole

Nie wiem jak to jest w przypadku Diesla ale cukier w Petrolu i zacieranie silnika to mit

Chamstwo należy zwalczać napalmem
http://www.free-clinic.org/
- SzczesnyLR
piotr borowiec pisze:w programie "Pogromcy Mitów" sprawdzali mit z cukrem i okazuje się, że bujda nie zaciera sięsys-kom pisze:z piaskiem wole piasek filtr wyłapie cukru jak sie rozpuści juz nie![]()
próbowali też petrol+proszek do prania a zatrzymało silnik dopiero dosypanie do paliwa kulek na mole![]()
Nie wiem jak to jest w przypadku Diesla ale cukier w Petrolu i zacieranie silnika to mit
chyba zle sprawdzali

miałem auto ze słotką benzyną , pogrom w cylindrach

ale to wymaga czasu by zadziałać

alkohol , brawura , wypadek
D1,D3...
D1,D3...
-
-
a widzisz a tu chłopaki chciały na szybko, wypalali mały zbiornik paliwa i patrzyli co się dzieje z "motorem" jak nic się nie działo to wlewali do zbiornika "wache" dosypywali kolejnego świństwa i odpalali maszyne
Pewno trzeba czasu tak jak mówisz, może to nie kulki naftalinowe tylko cukier+czas zadziałał
No, no
można by im maila wysłać (jak jeszcze robią ten program) 

Pewno trzeba czasu tak jak mówisz, może to nie kulki naftalinowe tylko cukier+czas zadziałał

No, no

ku...wa wyszło mi spalanie w trzysetce dti na szosowych oponach i manualnej koropce 19,50 litra na 100 km przy spokojnej jeździe co u lich jest. a tankowałem ostatnio normalnie legalnie na BP. nic żadnych wynalazków zza wschodniej granicy
zaczynam tego nieogarniać co może być???
hilfe!! bo na rope nie zarobie
zaczynam tego nieogarniać co może być???
hilfe!! bo na rope nie zarobie

Junak m-10 '62 Triumph b-200 '32 Ural m-67 '80 Land Rover 300 Tdi '97
wyciek paliwa w dowolnym odcinku układu:
od baku po końcówki wtrysków
sprawdź czym ci olej pachnie
od baku po końcówki wtrysków

sprawdź czym ci olej pachnie
Land Rover made by craftsmen-driven by psychos 
always look on the bright side of life

always look on the bright side of life

albo kalkulator nie graje

Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony 

A w oplu dizelku cukier działałpiotr borowiec pisze:w programie "Pogromcy Mitów" sprawdzali mit z cukrem i okazuje się, że bujda nie zaciera sięsys-kom pisze:z piaskiem wole piasek filtr wyłapie cukru jak sie rozpuści juz nie![]()
próbowali też petrol+proszek do prania a zatrzymało silnik dopiero dosypanie do paliwa kulek na mole![]()

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
-
-
oj coś czuję, że to była słodka zemstaklucz13 pisze:A w oplu dizelku cukier działał![]()

Nie moja ale wiedzialem i z zaprtym tchem czekaliśmy aż tydzień na efekty ale kolo podobno wsypał 3kg.Po tygodniu padł filtr następny też tydzień a silniczek coraz gożej pracował i tak po trzech tygodniach i jednym tankowaniu zczezł na maksa. Inny kolo zabezpieczył swojemu ulubieńcowi w bak 1l. kwasu solnego też do opla corsy dizel ale ścierwo chyba do dziś jeżdzipiotr borowiec pisze:oj coś czuję, że to była słodka zemstaklucz13 pisze:A w oplu dizelku cukier działał![]()

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Klucz co Ty masz za kolegów
Tak sobie psują swoje (a może nie swoje) samochody ?

Tak sobie psują swoje (a może nie swoje) samochody ?
Frontera 2,4 zagazowana, Disco II
Alfa Romeo Sprint.
Alfa Romeo Sprint.
-
-
oj tam, oj tam my tu we Wrocławiu mamy taki "mikroklimat"
Po za tym to na pewno było za czasów komuny a to się nie liczy
sami też robiliście różne numery 

Po za tym to na pewno było za czasów komuny a to się nie liczy

Witam ponownie proszę o pomoc w związku z moim spalaniem 300 tdi na manualu już pisałem opony fabryczne, jazda do 2000 tys obrotów bez mordowania sie w błocie, jest nareszcie ciepło, wcześniej mogłem zwalać na zimę i nadal mam w granicach 17l. na 100km co to może być??
już kilka razy sprawdzałem układ zasilania w paliwo jest na 100 % szczelny czy pomp[a wtryskowa może być uszkodzona i dawać za dużo paliwa ewentualnie czy jest możliwość skutecznej regulacji tejże? jeśli to nie uszkodzenie. mam przejechane ok 199000 i może pada już. jeszcze kwestia katalizatora czy może być zawalony syfem i powodować takie historie?
nie wiem czego się czepić proszę o pomoc bo ku...a naprawdena rope nie zarobie
już kilka razy sprawdzałem układ zasilania w paliwo jest na 100 % szczelny czy pomp[a wtryskowa może być uszkodzona i dawać za dużo paliwa ewentualnie czy jest możliwość skutecznej regulacji tejże? jeśli to nie uszkodzenie. mam przejechane ok 199000 i może pada już. jeszcze kwestia katalizatora czy może być zawalony syfem i powodować takie historie?
nie wiem czego się czepić proszę o pomoc bo ku...a naprawdena rope nie zarobie

- Damian
-
- Kontaktowanie:
kopci podczas jazdy?
ile jedzie max na tych szosowych oponach?
hamulce sprawdzałeś?
masz EDC?
ile jedzie max na tych szosowych oponach?
hamulce sprawdzałeś?
masz EDC?
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
jakby ci tu powiedziec...roverm-10 pisze:już kilka razy sprawdzałem układ zasilania w paliwo jest na 100 %
hmmm....
....jedz do warsztatu
nie kopci przy rozruchu lekki dymek ale to norma, w czasie jazdy też spokój z dymami, pali na "dyg" hamulce nie trzymają, więcej jak 130km/h nie jeżdżę bo wiadomo stan naszych dróg zmusza do jazdy nieco wolniejszej, wtryski mam swieże, normalnie UFO. tylko z czym jechać do warsztatu
Panie dużo pali - no dużo- bo duże auto 

- Czosnek niedźwiedzi
u mnie w disco 300tdi '97 pali jakieś 13-14 litrów,
mam automat, EDC, kółka AT 30", lift, stalowy zderzak i osłony
Zielone jajo 300 tdi
- Damian
-
- Kontaktowanie:
pali więcej niż moja toyka na 33x12,50 ze stalowymi zderzakami, windą i endżinem 3,0TDCzosnek niedźwiedzi pisze:u mnie w disco 300tdi '97 pali jakieś 13-14 litrów,

disko 300tdi bez edc na 32" w manualu pali mi teraz w wawie 10 litrów, jeżdżę spokojnie
kolega ma pewnie edc, trzeba by było zobaczyć co z przepływomierzem i poszczególnymi czujnikami
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
Moje td5 prawie tyle pali w mieście
gg4987422
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
to zmien warsztatroverm-10 pisze: tylko z czym jechać do warsztatuPanie dużo pali - no dużo- bo duże auto
tak naprawdę to mam problem, kumpel co robi mi przy L- R też zgłupiał, mam na pompie wtryskowej kilka "dodatków" co ich nie ma w innych trzysetkach w okolicy bo mamy trzy auta i pompy wtryskowe mają inny osprzęt może się czepiłem pompy ale to może być to. Jednak pali na "dyg" nie kopci tylko to spalanie... na gps sprawdzę mu jeszcze ile max pojedzie jeśli to ma znaczenie...LR_Olek pisze:to zmien warsztatroverm-10 pisze: tylko z czym jechać do warsztatuPanie dużo pali - no dużo- bo duże auto
No to elementarne pytanie:
co się reguluje w czysetce?
pompe?
Zawory?
Coś jeszcze?
co się reguluje w czysetce?
pompe?
Zawory?
Coś jeszcze?
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...