mały wyciek z przekladni...
Moderator: Jerry
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Re: mały wyciek z przekladni...
mam to na co dzień od kilku dniczesław&jarząbek pisze:las ... widzę...

- Antek
- Kontaktowanie:
Flor pisze:cała nadzieja w nowym dystrybutorze części do LR ...

DEF 300 Tdi
jeszcze nie ma oficjalnej premieryAntek pisze:Flor pisze:cała nadzieja w nowym dystrybutorze części do LR ...

a chodzą słuchy , nawet odbywają różne miejsca ponoć 

Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
są warsztaty co się specjalizują w regeneracji przekładni kierowniczychMick pisze:To wole juz gotowa ,przynajmniej gwarancja jest a zestawem naprawczym mozna se w zebach podlubac, bo z regoly jak sie przekaldnie rozbierze to sie okazuje ze mozna ja na kupe zlomu odlozyc.
Regenerowac to se mozna w domowym garazu ,projecta dlugoterminowego:)21
w stolnicy koszt regeneracji ok. połowa nowej
obiecują napawania, magnetyzowania i inne cuda astronomiczne
mniejsza z tym - dają gwarancję na usługę

LR Rendzi stajla 

Trawolt dokladnie o to mi chodzi, lepiej zakupic regenrowana z gwarancja niz robierac i probowac regenerowac samemu stare pasci. W wiekszosci przypadkow po otworzeniu danego podzespolu okazuje sie ze nie ma juz co regenerowac , a jeszcze lepiej jak zabiera sie za to podworkowy ,pomyslowy Dobromir 

Discovery 300tdi
http://www.thesaurus.com.pl/
http://www.thesaurus.com.pl/
u Cię byli?gri74 pisze:a chodzą słuchy , nawet odbywają różne miejsca ponoć

se zregenerowaną na gwarancji kupiłem z Lubicza onegdaj (byli oni dystrybutorem ADWESTA czy coś...).
a potem se szybko kupiłem nową z paddocka... takie czasy były.
a zregenerowaną gdzieś wypodziałem w pi... daleko, daleko znaczy się.
ale wot, pewnie technika poszła do pszodu... a i kultura techniczna w narodzie kwitnie... kwiat młodzieży nauki odbył w UK, to i zna się zapewne... zregenerowane są lepsze niż fabryczne.
to samo się tyczy kwestii turbin.
no.
jak nie masz kasy to:
1. przejedź się w terenie, może coś się ułoży i nie będzie ciekło
2. dolej jakiegoś spęczniacza typu prestone, zalej do pełna i kontroluj stan a nie się będziesz przejmował.
3. jak przyjdzie czas, ten czas, wówczas wymień na nową - czyli zregenerowaną fabrycznie.
chyba, że masz w planach dojście do wprawy w wyjmowaniu i wkładaniu przekładni.
generalnie ja ci radzę, rób jak uważasz
a potem se szybko kupiłem nową z paddocka... takie czasy były.
a zregenerowaną gdzieś wypodziałem w pi... daleko, daleko znaczy się.
ale wot, pewnie technika poszła do pszodu... a i kultura techniczna w narodzie kwitnie... kwiat młodzieży nauki odbył w UK, to i zna się zapewne... zregenerowane są lepsze niż fabryczne.
to samo się tyczy kwestii turbin.
no.
jak nie masz kasy to:
1. przejedź się w terenie, może coś się ułoży i nie będzie ciekło
2. dolej jakiegoś spęczniacza typu prestone, zalej do pełna i kontroluj stan a nie się będziesz przejmował.
3. jak przyjdzie czas, ten czas, wówczas wymień na nową - czyli zregenerowaną fabrycznie.
chyba, że masz w planach dojście do wprawy w wyjmowaniu i wkładaniu przekładni.
generalnie ja ci radzę, rób jak uważasz

"Nie jestem bardzo analityczny. Mało myślę o sobie i dlaczego robię różne rzeczy."
G.W.Bush
G.W.Bush

na paddocku regenerowane na wymiane cos kolo 250 funtow byly
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
aleś się wypowiedział...

generalnie widzę nagminnie jest mylona niewiadomo-jaka regeneracja u misi od hydrauliki siłowej która polega na przerobieniu wszystkiego na rzeczy które im pasują z wymianą fabrycznego zestawu uszczelnień czy w trudnych przypadkach uszczelnień, sektora i łożysk.

generalnie widzę nagminnie jest mylona niewiadomo-jaka regeneracja u misi od hydrauliki siłowej która polega na przerobieniu wszystkiego na rzeczy które im pasują z wymianą fabrycznego zestawu uszczelnień czy w trudnych przypadkach uszczelnień, sektora i łożysk.
#noichuj
nom...
"Nie jestem bardzo analityczny. Mało myślę o sobie i dlaczego robię różne rzeczy."
G.W.Bush
G.W.Bush

tylko- co ci po gwarancji ...dajmy na to w Albanii ?TRAWOLT pisze: mniejsza z tym - dają gwarancję na usługę
gg4987422
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
-
-
selim pisze:tylko- co ci po gwarancji ...dajmy na to w Albanii ?

Tak popatrzyłem na ceny przekładni i wychodzi, że za 1500-1700 można drogą legalnego zakupu nabyć w RP

Niby dużo, ale to chyba posłuży z 10 lat

Chamstwo należy zwalczać napalmem
http://www.free-clinic.org/
tyle samo co po fabrycznej ... w Albaniiselim pisze:tylko- co ci po gwarancji ...dajmy na to w Albanii ?TRAWOLT pisze: mniejsza z tym - dają gwarancję na usługę

LR Rendzi stajla 

huehue pewno dluzej niz LR do ktorego zostala wlozonapiotr borowiec pisze:selim pisze:tylko- co ci po gwarancji ...dajmy na to w Albanii ?![]()
![]()
Tak popatrzyłem na ceny przekładni i wychodzi, że za 1500-1700 można drogą legalnego zakupu nabyć w RP![]()
Niby dużo, ale to chyba posłuży z 10 lat

D2 TD5 Było
-
-
ale fabryczna ma mniejszą szanse na padake niż produkt (nie wiadomo jak) regenerowanyTRAWOLT pisze:tyle samo co po fabrycznej ... w Albanii![]()

wiem, wiem nowe też się psujom, ale rzadziej

Chamstwo należy zwalczać napalmem
można dzwonićFlor pisze:jeszcze nie ma oficjalnej premieryAntek pisze:Flor pisze:cała nadzieja w nowym dystrybutorze części do LR ...ale postaram się podać namiary jak tylko będę miał oficjalną zgodę

można dzwonićFlor pisze:jeszcze nie ma oficjalnej premieryFlor pisze:Antek pisze:cała nadzieja w nowym dystrybutorze części do LR ...ale postaram się podać namiary jak tylko będę miał oficjalną zgodę

A nie macie wrażenia (tak z boku tego patrząc) że rynek przegina w drugą stronę? Dystrybutor pod każdym krzakiem

Niedługo zabraknie sensownych adresów www a i tak się tu o paddocku baja?
r
ex RRC '94 300tdi
ja ostatni raz część do defa kupiłem jak padok był jeszcze nie demode... tak se powiedziaem a one sie czepły...
G.W.Bush
G.W.Bush