Pompa hamulcowa i zaciśnięte zaciski Disco
Moderator: Jerry
Re: Pompa hamulcowa i zaciśnięte zaciski Disco
Nie żebym znał się na Disco, ale rzeczony przypadek potwierdza obiegową opinię, że z LR do pierwszego lepszego mechanizatora jechać nie można.....ciekawe 

Mick pisze:Moto jak bys zobaczyl co robi olej z uszczelniaczmi w ukladzie hamolcowym to bys nie pieprzyl glupot
Kiedyś w Serii zniszczyłem przewód miedziany i ostro ciekło, nie byłem w PL, (że na każdej stacji jest dot) i pojawił się spory problem....miałem opcje woda lub oliwa silnikowa....jakoś odruchowo dolewałem oliwę, wszak nie hydrol, ale dojechałem na tym syfie do sklepu( 2dni bo była sobota) i uzupełniłem, po miesiącu byłem w domu i przepłukałem układ, działało przez kolejne 6 lat. A to że stoi jak byk w każdym podręczniku że od hebli z dala z produktami naftowymi to insza inszość.
rozumiem ze dajecie gwarancje na "życie " kobicie.....stąd kompleksowa robota
ja nikogo bym nie sądził

Seria IIA '62, Seria III 109 FFR ,Disco , def 110 SW
M-72 MW-750
M-72 MW-750
taniochahensel pisze:
Koszty: cały układ hamulcowy z pompą nowymi tarczami z tyłu komplet klocków regeneracja zacisków ok. 1400zł (masakra)
mechanik mechanikowi nie rowny ...andrzej:) pisze:Nie żebym znał się na Disco, ale rzeczony przypadek potwierdza obiegową opinię, że z LR do pierwszego lepszego mechanizatora jechać nie można.....ciekawe
sa mechanicy i sa dekle...mimo ze ci drudzy tez sie samozwanczo nazywaja mechanikami

Ciekawe ile w parchu by to kosztowałoLR_Olek pisze:taniochahensel pisze:
Koszty: cały układ hamulcowy z pompą nowymi tarczami z tyłu komplet klocków regeneracja zacisków ok. 1400zł (masakra)

M-72 MW-750
M-72 MW-750
Podobny zakres napraw w Hondzie Civic '04 to jakieś 2000 zł.LR_Olek pisze:taniochahensel pisze:
Disco to zdecydowanie jedno z najtańszych w utrzymaniu aut 4x4. Chociaż ceny niektórych gratów potrafią zaskoczyć... Linka kick downu do 300tdi ok 900zł.
A i tak wszystko to ch*j w porównaniu z prędkością światła...
moto pisze:Mick pisze:Moto jak bys zobaczyl co robi olej z uszczelniaczmi w ukladzie hamolcowym to bys nie pieprzyl glupot
Kiedyś w Serii zniszczyłem przewód miedziany i ostro ciekło, nie byłem w PL, (że na każdej stacji jest dot) i pojawił się spory problem....miałem opcje woda lub oliwa silnikowa....jakoś odruchowo dolewałem oliwę, wszak nie hydrol, ale dojechałem na tym syfie do sklepu( 2dni bo była sobota) i uzupełniłem, po miesiącu byłem w domu i przepłukałem układ, działało przez kolejne 6 lat. A to że stoi jak byk w każdym podręczniku że od hebli z dala z produktami naftowymi to insza inszość.
ja nikogo bym nie sądziłpo za tym Seria to Seria
Nie porownywal bym jednoobwodowego ukladu hamulcowego z ciutke bardziej skomlikowanym ukladem w L322.
Na przyszlosc wiedz ze przewod mozna zaklepac ,nic nie cieknie i nic nie trzeba dolewac

Discovery 300tdi
http://www.thesaurus.com.pl/
http://www.thesaurus.com.pl/
gdzie tyle linka kosztuje??, zgadza się że jest tylko z oryginału ale jej koszt nie przewyższa 260 złmajch pisze:Podobny zakres napraw w Hondzie Civic '04 to jakieś 2000 zł.LR_Olek pisze:taniochahensel pisze:
Disco to zdecydowanie jedno z najtańszych w utrzymaniu aut 4x4. Chociaż ceny niektórych gratów potrafią zaskoczyć... Linka kick downu do 300tdi ok 900zł.

Range Rover Classic 91' 3,9l
+2"Scorpion Racing, 235/85/R16 BFG AT
+2"Scorpion Racing, 235/85/R16 BFG AT
Bo LR ma duszę, a mechanior powinien mieć serce.andrzej:) pisze:Nie żebym znał się na Disco, ale rzeczony przypadek potwierdza obiegową opinię, że z LR do pierwszego lepszego mechanizatora jechać nie można.....ciekawe
I muszą się jakoś zgrać.

Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
Zaklep w eLceMick pisze:moto pisze:Mick pisze:Moto jak bys zobaczyl co robi olej z uszczelniaczmi w ukladzie hamolcowym to bys nie pieprzyl glupot
ja nikogo bym nie sądziłpo za tym Seria to Seria
Nie porownywal bym jednoobwodowego ukladu hamulcowego z ciutke bardziej skomlikowanym ukladem w L322.
Na przyszlosc wiedz ze przewod mozna zaklepac ,nic nie cieknie i nic nie trzeba dolewac

M-72 MW-750
M-72 MW-750
ignat36 pisze: gdzie tyle linka kosztuje??, zgadza się że jest tylko z oryginału ale jej koszt nie przewyższa 260 zł

Mój błąd... Szukałem na szybko i znalazłem linkę sterowania automatu. Ta kosztuje 980zł.
Linka kick downu kosztuje koło 200 zł.
A i tak wszystko to ch*j w porównaniu z prędkością światła...