LR odmłodniał o 200 tys km - ku przestrodze

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

dikson17

Re: LR odmłodniał o 200 tys km - ku przestrodze

Post autor: dikson17 » czw lip 29, 2010 10:30 am

herflikd pisze:zglosilem to do allegro - zobaczymy , co zrobia. Nad prokuratorem sie zastanowie... poczekam trzy dni na decyzje allegro

zglosilem na policje, [cenzura] w dupe oszustom !!

GAZFAN

Kontaktowanie:

Post autor: GAZFAN » czw lip 29, 2010 10:33 am

Rabarbar pisze:Na Allegro było 5 a na AutoScoucie 4 zdjęcia. Pokrywały się 3 z nich.
Czyli nei prawdziwym jest twierdzenie że do aukcji na allegro przypadkiem wzięli zdjęcia z aukcji na AutoScoucie.
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 :)

GAZFAN

Kontaktowanie:

Post autor: GAZFAN » czw lip 29, 2010 10:55 am

Nie działa... :(
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 :)

Awatar użytkownika
Rabarbar

Post autor: Rabarbar » czw lip 29, 2010 11:03 am

Cała ta historia wskazuje ewidentnie na oszustwo i pospieszną próbę zatarcia śladów.

Nie dosyć, że mamy dwie aukcje tego samego samochodu z różnicą niemal 200k przebiegu po polskiej stronie, to jeszcze natychmiast po upublicznieniu sprawy na forum aukcja zostaje pospiesznie zakończona, zdjęcia zamienione a wszelkie dane i strona www sprzedającego - nota bene prowadzącego serwis 4x4 - usunięte z pozostałych aukcji, celem uniemożliwienia identyfikacji.

Dla porządku dodam, że strona www, która widniała i została usunięta z aukcji pozostałych samochodów to: http://serwis4x4.pl/
Disco 300 '98 Automat

Awatar użytkownika
Rabarbar

Post autor: Rabarbar » czw lip 29, 2010 11:09 am

GAZFAN pisze:Nie działa... :(
Eee... u mnie działa. Jakby co to wejdź sobie na chomika barabakan i tam jest wszystko w folderze dokumenty. Chomika tyle co założyłem, więc może nie jest jeszcze aktywny?
Disco 300 '98 Automat

Awatar użytkownika
JarekK
Kontaktowanie:

Post autor: JarekK » czw lip 29, 2010 11:11 am

GAZFAN pisze:
Nie działa... :(
a masz konto na chomiku?

Awatar użytkownika
Rabarbar

Post autor: Rabarbar » czw lip 29, 2010 11:16 am

A właśnie, może nie masz konta na chomiku. W takim razie dla tych, co nie mają linki do 4shared:

http://www.4shared.com/document/czRNhu8 ... r_Dis.html

http://www.4shared.com/document/a7TrT0w ... D5__1.html
Disco 300 '98 Automat

dikson17

Post autor: dikson17 » czw lip 29, 2010 5:30 pm

Ja:
ladnie to oszukiwac?
duzo osob juz pisze o twoich beznadziejnych uslugach!
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=lsadatuvw4a4#

zlote td5:

Witam,

Po pierwsze dla Pana jestem Pani. Po drugie, pogadajcie sobie dalej o mnie na forach. Jeśli ktoś probuję mnie zarzucić coś tylko na podstawie takich samych zdjęć to po prostu szuka wrażeń żeby sobie kogoś omówić i sobie pogadać. Pewnie jesteście macie z tego zadowolenie. Poczytałam waszą rozmowę na forum o mnie :). Jak psy probujecie jak najwięcej złych rzeczy o mnie napisać nie mając faktów. Brzydko za takich zlosliwych polaków. Ale jak z tego zadowoleni to gadajcie sobie dalej.
Powodzenia.

Pozdrawiam.
Violetta.
Ja:
Faktem nie jest to, ze auto zmienilo przebieg? Ogloszenie niemieckie ma inny przebieg, jak to Pani wyjasni?

zlote td5:
Nie bedę wyjaśniać tematu którego już nie ma.
Zostały zapożyczone zdjęcia do prezentacji a auto było z innego kraju niż niemcy, proszę wyjaśniać sobie to na forum i tam są inteligentni ludzie, którzy wszystko wiedzą i wszystko widzą.
A jeżeli będzie mnie ktoś oczerniał to spotkamy się w sądzie, tak jak ci Panowie którzy mnie szkalują na podstawie pomówień.

ja:

Jezeli ma Pani czyste sumienie, to czemu nie napisze Pani nic na forum, peirwszy raz slysze, o handlarzu, ktory "pozycza" zdjecia. Zenujacy poziom marketingu jak i zenujacy poziom forum. Bedzie sie Pani sadzic z forumowiczami?
Pozdrawiam

zlote td5
Poczytałam te głupoty o sobie. Nie mam zamiaru podrzucać wam więcej tematów do mówień. Niech winny się broni. Na forum wygląda to tak jak głodne czekały na temat a jak znalazły do czego się doczepić to intensywnie i z pełnym brakiem inteligencji zaczęli się wypowiadać. Przedłużajcie dalej swoją dyskusję beze mnie.
A szkoda że inteligenty gazfan nie powiedział w jakich okolicznościach poznał nas w zimę "śmiesznego Pana w moro". Jego kolega kupił od nas dobry samochód Land Rover Discovery II i na ile pamiętam został bardzo zadowolony. Tylko gazfanu było wygodniej zacząć temat oczerniając mnie niż powiedzieć o pozytywnych doświadczeniach.
Może i jest to niski poziom marketingu zapożyczanie zdjęć. Ale powiem że robiłam to nie pierwszy raz i na taką małą firmę jak moja której jest bardzo daleko do salonu samochodowego która dopiero dąży do rozwoju jest to wybaczalne.

ja:
Rozumiem, zycze powodzenia.
Pozdrawiam
Daniel.

zlote td5:
Dziękuje. Na wzajem.

Pozdrawiam.
Violetta.

Awatar użytkownika
selim

Post autor: selim » czw lip 29, 2010 5:40 pm

masakra....
gg4987422
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania

Awatar użytkownika
brodafidela

Post autor: brodafidela » czw lip 29, 2010 5:42 pm

No to pogadali.
GAZFAN do tablicy !! :evil:
Coście tam pominęli w zeznaniach o "pozytywnych doświadczeniach" ze "śmiesznym Panem w moro" ??
Weźcie kajet, ołówek i piszcie tu zaraz jak było na prawdę !! :)21
II TD5, LK (10,2): „Tak więc ten, któremu się wydaje, że stoi, niech uważa, aby nie upadł”.

Awatar użytkownika
mephi

Post autor: mephi » czw lip 29, 2010 5:43 pm

Rabarbar pisze:
Dla porządku dodam, że strona www, która widniała i została usunięta z aukcji pozostałych samochodów to: http://serwis4x4.pl/
Hehe, napisze to po raz kolejny - MÓJ ULUBIONY :)21 :evil:
Rozumiem, że Pan w moro, również w okularkach...chyba, że to ten drugi... mniejszy :)21
Ostatnio zmieniony czw lip 29, 2010 5:51 pm przez mephi, łącznie zmieniany 1 raz.
Chevissan@33"(Y61) V8 Diesel
Disco2 TD5

Awatar użytkownika
JarekK
Kontaktowanie:

Post autor: JarekK » czw lip 29, 2010 5:44 pm

brodafidela pisze:No to pogadali.
GAZFAN do tablicy !! :evil:
Coście tam pominęli w zeznaniach o "pozytywnych doświadczeniach" ze "śmiesznym Panem w moro" ??
Weźcie kajet, ołówek i piszcie tu zaraz jak było na prawdę !! :)21
no i w jaki sposób kolega " został bardzo zadowolony" 8) :)21

Awatar użytkownika
Rabarbar

Post autor: Rabarbar » czw lip 29, 2010 6:51 pm

Jak pisałem wcześniej obie aukcje stanowią wystarczającą przesłankę do wszczęcia dochodzenia. Sprawę została by wyjaśniona w krótkim czasie, gdyby odpowiednie organa wystąpiły o ujawnienie vin'u auta sprzedanego w Niemczech i porównały go z tym znajdującym się w Polsce. Nie było by niedomówień.

Będąc per Panią Violettą - i będąc niesłusznie pomówiony - zadbał bym sam o oczyszczenie dobrego imienia swego oraz firmy w powyższy sposób. Z pewnością nie krył bym głowy w piasku mając w ręce dowody swojej niewinności.
Disco 300 '98 Automat

Awatar użytkownika
kapec

Post autor: kapec » czw lip 29, 2010 7:42 pm

Otoz drogi rabarbarze musze ci powiedziec, ze dosc mocno sie mylisz.
A dlaczego? Juz wyjasniam.
Moze brak ci wiedzy, moze spostrzegawczosci ale zapewniam cie, ze wielu handlarzy stosuje praktyke takowa: biore ogloszenie z niemiec, kopiuje fotki i wystawiam ogloszenie na allegro czy otomoto wywalajac swoja cene. I czekam na odzew. Tak sprawdza sie zainteresowanie co i za ile mozna u nas pogonic. Jak kto zadzwoni to sie powie, ze woz wlasnie sie przed chwila sprzedal ale jest jeszcze jeden taki sam toczka w toczke ino trzeba go zwiezc z zagranicy. I pojdziesz z tym do prokuratora? A skad wiesz, ze pani violka taki samochod w ogole posiada? Ze go kupila, sprowadzila do kraju i czeka na klienta? Teraz juz musztarda po obiedzie. Jak chciales ja udupic trzeba bylo najpierw pojechac, woz oblukac, zrobic foty, ewentualnie kupic go a pozniej wystapic na droge sadowa i udowodnic ze jest oszustka. W kazdym innym wypadku pani violka wypnie sie na ciebie dupa i powie ze takiego auta nigdy nie miala, ewentualnie ze miala a przebieg wpisala bledny bo zapomniala ile mial naprawde nakulane. Nie udowodnisz jej teraz oszustwa. I tyle.
Z pania violka, ktora w moim odczuciu jest swinia kuta na cztery lapy nic mnie nie laczy, zeby nie bylo niedomowien ;)
Kapec, disco 300TDi '97,

Awatar użytkownika
tybero

Post autor: tybero » czw lip 29, 2010 7:45 pm

a w ogole to nie wiadomo czy jest Polka - wnosze po jej watpliwym "polskim" :)21
Mistrzow uprasza sie o spokoj

dikson17

Post autor: dikson17 » czw lip 29, 2010 7:48 pm

kapec pisze:Otoz drogi rabarbarze musze ci powiedziec, ze dosc mocno sie mylisz.
A dlaczego? Juz wyjasniam.
Moze brak ci wiedzy, moze spostrzegawczosci ale zapewniam cie, ze wielu handlarzy stosuje praktyke takowa: biore ogloszenie z niemiec, kopiuje fotki i wystawiam ogloszenie na allegro czy otomoto wywalajac swoja cene. I czekam na odzew. Tak sprawdza sie zainteresowanie co i za ile mozna u nas pogonic. Jak kto zadzwoni to sie powie, ze woz wlasnie sie przed chwila sprzedal ale jest jeszcze jeden taki sam toczka w toczke ino trzeba go zwiezc z zagranicy. I pojdziesz z tym do prokuratora? A skad wiesz, ze pani violka taki samochod w ogole posiada? Ze go kupila, sprowadzila do kraju i czeka na klienta? Teraz juz musztarda po obiedzie. Jak chciales ja udupic trzeba bylo najpierw pojechac, woz oblukac, zrobic foty, ewentualnie kupic go a pozniej wystapic na droge sadowa i udowodnic ze jest oszustka. W kazdym innym wypadku pani violka wypnie sie na ciebie dupa i powie ze takiego auta nigdy nie miala, ewentualnie ze miala a przebieg wpisala bledny bo zapomniala ile mial naprawde nakulane. Nie udowodnisz jej teraz oszustwa. I tyle.
Z pania violka, ktora w moim odczuciu jest swinia kuta na cztery lapy nic mnie nie laczy, zeby nie bylo niedomowien ;)
czesciowo masz racje, ale nie zapomnij, ze aukcja sie jeszcze ni zakonczyla ( pewne zasady i regulamin na allegro sa), i jezeli to byl fakt oczywiscie, licznik jest po przekreceniu... poza tym jezeli sprzedaje i oglasza sie jako firma, i sprzedaje auta sprowadzane, rzeklbym, ze woz posiada.

Awatar użytkownika
kapec

Post autor: kapec » czw lip 29, 2010 8:01 pm

Jak na moje tego wozu nie ma, wnosze po tym, ze ogloszenie jeszcze wisi. Jak kto gada po dzikiemu to moze zadzwonic do belga i zapytac czy sprzedal.
A co do allegro. Regulamin mowi, ze przedmiot wystawiany musze posiadac, ino ten sam regulamin pozwala mi na wycofanie aukcji w kazdej chwili o ile na dany przedmiot nie bylo zlozonych zadnych ofert (a w tym wypadku nie bylo). Wiec allegro wypnie sie dupa.
Panowie. Powiedzmy sobie szczerze. Sciganie na podstawie ogloszenia i domniemanie, ze woz mial krecony licznik - zadna prokuratura sie tym nie zajmie. A jak zajmie to pani zlozy wyjasnienia, ze zle wpisala przebieg i z bani. Albo ze nie ma tego auta a tylko badala rynek. To nie przestepstwo.
Tak czy inaczej niestety w tym kraju liczniki kreca wszyscy. Ostatnio w jakiejs tv nawet dilera bodajze skody czy innego fiata zlapali na tym, ze licznik bujnal, bo sie poprzedni wlasciciel dopatrzyl, ze auto, ktore zostawil w rozliczeniu "odmlodnialo".
Czesto obserwuje ogloszenia w niemczech, tam niestety ten proceder tez ma coraz czesciej miejsce, bo na takich mobilach czy autoskoucie zadko kiedy idzie cos trafic od prywaciarza. A jak woz przeskoczy przez posrednika (ktory nauszyl sie od polakow ze cofniecie licznika przyspiesza sprzedaz za lepsze pieniadze) to juz mu z reguly kilka/nascie/dziesiat/set tys km brakuje.
Kapec, disco 300TDi '97,

herflikd

Post autor: herflikd » czw lip 29, 2010 8:10 pm

Dziękuję za wiadomość.

W odpowiedzi na Pańską korespondencję uprzejmie wyjaśniam, że to Sprzedający jest odpowiedzialny i powinien zadbać o to, aby ani sprzedaż towarów lub usług, ani stworzone przez niego opisy przedmiotów, ani też inne czynności bądź informacje związane z aukcją nie naruszały obowiązującego prawa, Regulaminu oraz zasad Allegro.

Oznacza to, że za opis aukcji i ewentualne błędy lub też nieścisłości w nim zawarte odpowiedzialny jest Sprzedający.

Dodam, że niestety nie możemy zweryfikować rzetelności opisu i jego zgodności ze stanem rzeczywistym w tego typu aukcjach z racji tego, iż nie mamy bezpośredniego dostępu do przedmiotu wystawionego na aukcji.

W sytuacji, kiedy otrzymamy skargi od Użytkowników, którzy zakupili przedmiot o cechach niezgodnych z parametrami zadeklarowanymi w opisie aukcji, podejmiemy stosowne działania.

tak mi alledrogo odpisalo :) i co z tym fantem zrobicie? nic. Ona mi napisala ze tylko posredniczy w sprzedazy tego auta i ze fura nie jest jej wlasnoscia :) jedyne co teraz mozna to bojkot tego warsztatu watpliwej prowieniencji...
D2 TD5 Było

Awatar użytkownika
kapec

Post autor: kapec » czw lip 29, 2010 8:21 pm

Mowilem, ze allegro wypnie sie dupa ;)
Tak jak napisales jedyne co mozna zrobic to naglasniac sprawe, zeby jak najwiecej osob dowiedzialo sie o rzetelnosci violki i jej kliki.
Kapec, disco 300TDi '97,

Awatar użytkownika
kapec

Post autor: kapec » czw lip 29, 2010 8:24 pm

A jeszcze przy okazji pytanie do Gazfana.
Czy jest mozliwosc weryfikacji przebiegu w serwisie Land Rovera, jezeli auto bylo serwisowane w belgii, holandii czy niemczech? Macie taki wglad?
Kapec, disco 300TDi '97,

Awatar użytkownika
mephi

Post autor: mephi » czw lip 29, 2010 8:26 pm

herflikd pisze: jedyne co teraz mozna to bojkot tego warsztatu watpliwej prowieniencji...
Warsztat sam się kompromituje już od kilku lat :)21
Chevissan@33"(Y61) V8 Diesel
Disco2 TD5

Awatar użytkownika
Rabarbar

Post autor: Rabarbar » czw lip 29, 2010 8:38 pm

Kapciu, celem wątku jest ostrzeganie przed nieuczciwymi sprzedawcami. Cel został myślę w jakimś stopniu osiągnięty.

To, czy zajmie się tym prokuratura czy nie zależy wyłącznie od prokuratury. Optowałem i dalej optuję za zgłaszaniem takich kwiatków. Nie zniechęca mnie specjalnie fakt, że komuś się uda wywinąć. Nie prowadzę żadnej prywatnej wojny - interesuje mnie bardziej wywarcie wpływu na samo zjawisko. Nawet minimalny się liczy i jest krokiem w dobrym kierunku.

Masz rację, ze środowiskiem handlarzy samochodami i sposobami ich działania nic mnie nie łączy i nie znam się na tym. Nawet nie chcę się na tym znać. Ja pracuję w innej branży i zapewniam Cię, że na tym z kolei co robię znam się nie najgorzej. Wiem natomiast - nawet bez znajomości środowiska i praktyk handlarzy - że kręcenie liczników jest oszustwem i powinno być tępione. Co sobie natomiast pani Viola powie i jak się wykręci gdy zajdzie konieczność, to jej problem a nie mój.
Disco 300 '98 Automat

herflikd

Post autor: herflikd » czw lip 29, 2010 8:48 pm

eee to chyba tak nie do konca. W Polszy krecenia licznika nie jest scigane z urzedu, co innego w krajach na zachod od Odry... ale tam to nawet maja samochody "nur fur export" bo wiedza ze za sprzedaz tego "auta" w Niemcowni to prokurator. Polska to jeszcze pod wieloma wzgledami dziki kraj, nwet RHD nie mozna normalnie zarejestrowac. Wiele sie zmienia ale duzo jeszcze wody w Wiselce uplynie :)
cytujac slowa klasyka : "jeszcze bedzie przepieknie, jeszcze bedzie normalnie" :)
D2 TD5 Było

dikson17

Post autor: dikson17 » czw lip 29, 2010 8:54 pm

chodzilo mi, ze aukcja jest aktywna, wiec mozesz kupic i wygrac, wtedy robisz jej kolo dupy, a auta i tak ostatecznie nie kupisz bo trefne.

warunek jest jeden, musisz byc pewny, ze bylo grzebane, bo inaczej musisz kupic. Ale znajac tubylcow za granica, wspolpraca nie jest problemem w cywilizowanych krajach. wiec udowodnic sie da.

aukcja moze sobie wisiec i opis moze sobie byc jaki chcesz, tak dziala allegro, nie ma zawartej umowy (czytaj wygranej aukcji), nie ma interwencji. Zreszta fakt ten zostal widze opisane na konkretnym przykladzie w poscie wyzej.

Awatar użytkownika
Rabarbar

Post autor: Rabarbar » czw lip 29, 2010 9:00 pm

herflikd pisze:eee to chyba tak nie do konca. W Polszy krecenia licznika nie jest scigane z urzedu
Jak wspomniałem wcześniej prawnikiem nie jestem i nie wiem, czy jest ścigane z urzędu. Na pewno jest oszustwem i warto takie rzeczy upubliczniać jak w tytule wątku - ku przestrodze przed oszustami.
Disco 300 '98 Automat

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”