Disco II - spryskiwacze przedniej szyby

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

herflikd

Re: Disco II - spryskiwacze przedniej szyby

Post autor: herflikd » wt paź 05, 2010 12:51 pm

gruszkin pisze:to cza uklad wyczyscic zeby czysty byl, a nie dysze :roll:
przeca pisal ze czyscil plukal dlubal chuchal i nic. ciurla jak ciurlalo. dupa zbita. trzeba sprzedac syfa :D
D2 TD5 Było

nismo_pl

Post autor: nismo_pl » wt paź 05, 2010 1:05 pm

Może by dysze na jakie inne wymienił... tylko nie sądze aby był jakiś standard otworów w masce pod dysze spryskiwaczy.

Spróbuje jeszcze te wężyki powymieniać. Ma ktoś może pomysł gdzie takie cudo dostanę? Wiem, że podobne stosowane są w akwarystyce do napowietrzania wody, ale to chyba nie to samo. Jeszcze mi auto glonem zarośnie...

Widocznie tak musi być, przeznaczenia nie oszukam... :)21

Awatar użytkownika
brodafidela

Post autor: brodafidela » wt paź 05, 2010 1:26 pm

Po kiego grzyba wymieniać od razu wężyki - odepnij od dysz i włacz spryskiwacz to zobaczysz jaki strumień leci - u mnie leciał piknie całą średnicą wężyka. A i tak se ciurla - ale na tyle mocno, że daje radę

Jak se kupił CFOM (Car Full Of Magic) to co sie dziwi... że spryskiwacze sie dziwnie zachowujo ?
II TD5, LK (10,2): „Tak więc ten, któremu się wydaje, że stoi, niech uważa, aby nie upadł”.

nismo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: nismo » wt paź 05, 2010 3:52 pm

Po zdjęciu dysz gra i huczy, woda pięknie leci. Tak jak pisałem w pierwszym poście - przewody przepłukałem (znaczy przelałem sporą ilość wody), zbiornik wypłukałem porządnie, założyłem nowe dysze i po dwóch dniach znowu to samo. Niby wszystko czyste, a jednak gdzieś coś musi siedzieć. Stawiam, że to to gdzieś na wężykach, albo syf dostaje się jakoś podczas jazdy (CFOM by to tłumaczyło) :wink:

Awatar użytkownika
gri74

Post autor: gri74 » wt paź 05, 2010 6:38 pm

ale zdjąłeś ten zbiornik do płukania ??
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl

i wiele innych )

nismo_pl

Post autor: nismo_pl » czw maja 19, 2011 10:23 am

Witam,

se odgrzeję kotleta, mojego pierwszego na tym forum :D

Spryskiwacze ogarnięte. Powodem problemów była nieszczelność w łączeniu zbiornika. Ten ostatni składa się z rury, do której mamy dostęp z góry, w celu wlania płynu oraz ze zbiornika właściwego. Obie części połączone są ze sobą jakąś gumową uszczelką. Po porządnym uszczelnieniu łączenia problem syfu zniknął. Najwidoczniej podczas jazdy dostawał się on z zewnątrz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”