nie pojedziesz nim szybciej niz 120km/h przez wiecej niz 3h bo zwarjujesz od halasu..Buszdoktor pisze:Rubikona bym brał pod uwagę.
Witam i prosze o pomoc
Moderator: Jerry
Re: Witam i prosze o pomoc
-
-
- Kontaktowanie:
Bo tylko Discovery.. tylko.nahs13 pisze:prawde mowiac myslalem ze powiece discovery i tylko discovery;) no coz to moze jednak zle marki do wyboru zaklasyfikowalem hMroczny pisze:Stary - jak gość chce 2 letniego land cruisera to potnie się kluczem do kół po 12 metrach w d2
dobre, az tak zle?![]()
Kup tego rendża ale nie sprzedawaj mazdy. Aby jeździć z klasą trzeba się trochę poświęcić, nie?
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 

Ja bym brał RR.
Bo tak
Na każdym forum o kazdym aucie znajdziesz jakieś minusy. Jak Cię kasa nie trzyma to co tu wymyślać.
Ja sie uparłem na P38 i chyba nie żałuję - mimo że też słuchałem "tylko Disco II uber alles" - ino że to auto mi poprostu nie leży. Jakieś takie nie dla mła. Więc jeśli jeszcze popełnię kolejny pojazd z tej stajni to to będzie RR typu rekin.
Szpas mus zajn. No i : no risk no fun.
Bo tak

Na każdym forum o kazdym aucie znajdziesz jakieś minusy. Jak Cię kasa nie trzyma to co tu wymyślać.
Ja sie uparłem na P38 i chyba nie żałuję - mimo że też słuchałem "tylko Disco II uber alles" - ino że to auto mi poprostu nie leży. Jakieś takie nie dla mła. Więc jeśli jeszcze popełnię kolejny pojazd z tej stajni to to będzie RR typu rekin.
Szpas mus zajn. No i : no risk no fun.
Praca na warsztacie jest zdrowa. Spaceruje się w poszukiwaniu narzędzi które przed chwilą tu były...
Rozejrzyj się za ładnym range roverem....
Auto ładne i wygodne
Auto ładne i wygodne
Żeby coś wynaleźć, wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu./
Naprawde przedkladacie RR nad disco? Wszystkie opinie jakie slyszalem do tej pory w zasadzie ograniczaly sie do jednego, "unikaj range roverow bo z warsztatu nie wyjedziesz.." Ok, pomijajac moze to dosc utarte ale mozliwe ze nieprawdziwe stwierdzenie mam takie pytanie. O ile disco 4 jest lepszy w terenie, dosc trudnym od range rovera? Zalozmy ze 10 to bardzo dobre wlasciwosci jezdne, 0 to po prostu zero.. Gdzie w tej skali bylby range a gdzie discovery?
kliknij w link i zobacz kilkanaście pierwszych postów:
http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=8&t=80456
http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=8&t=80456
Żeby coś wynaleźć, wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu./
Super link... Chyba skutecznie mnie wyleczyl z checi posiadania LR
hahahahaha...
jest to wątek klienta który chyba dał sie namówić a nie wybrał sam
każda fura sie psuje jeden ma to w d a drugi pisze wątki o wymianie żarówki "bo to skandal jest"...
weź człeku wydoroślej - zamiast zrzucać decyzje na innych spróbuj pojeździć w każdym z tych samochodów i weź ten który będzie dla ciebie naj...
ot i filozofia...
a przy okazji RR jest lepszy w ternie od 4. wiem bo porównywaliśmy w terenie
jest to wątek klienta który chyba dał sie namówić a nie wybrał sam

każda fura sie psuje jeden ma to w d a drugi pisze wątki o wymianie żarówki "bo to skandal jest"...
weź człeku wydoroślej - zamiast zrzucać decyzje na innych spróbuj pojeździć w każdym z tych samochodów i weź ten który będzie dla ciebie naj...
ot i filozofia...

Koro po co ta ironia? Nie mam mozliwosci by pojezdzic kazdym z wymienionych aut dlatego pytam tu. Jesli dla ciebie to co znajduje sie pod linkiem wyzej jest normalna sprawa to tylko wspolczuc ze z takimi autami miales do tej pory doczynienia. Bo wymiana polowy zawieszenia w aucie terenowym ktore jezdzi po drogach utwardzonych w 90% jest troche zenujaca. Jesli ktos wydaje na auto 200tys pln to przynajmniej ma prawo przynajmniej oczekiwac by dotrwal do kolejnego serwisu. Ja mialem w zyciu kilkanascie aut i naprawde nie zebralbym ze wszystkich tylu klopotow i problemow co kolega wyzej pod linkiem. No ale jak ktos ma sporo czasu i lubi grzebac w warsztacie to pewnie... Super auto
widzisz - większość użytkowników LR ma ironie wbudowaną, może właśnie po to by dawać sobie rade z własnymi autami???nahs13 pisze:Koro po co ta ironia? Nie mam mozliwosci by pojezdzic kazdym z wymienionych aut dlatego pytam tu. Jesli dla ciebie to co znajduje sie pod linkiem wyzej jest normalna sprawa to tylko wspolczuc ze z takimi autami miales do tej pory doczynienia. (...) Ja mialem w zyciu kilkanascie aut i naprawde nie zebralbym ze wszystkich tylu klopotow i problemow co kolega wyzej pod linkiem. No ale jak ktos ma sporo czasu i lubi grzebac w warsztacie to pewnie... Super auto
dla mnie to co znajduje się pod linkiem to dowód na sfrustrowanie właściciela gdyż:
albo wybrałem co chciałem i mam co chciałem i wtedy nie jęczę na agorze w związku z moim WŁASNYM wyborem
albo "omamili mnie psubraty" auto to syf i sprzedaje go nie chcąc pamiętać.
tak na logikę - myślisz ze to standard w tych autach???

w takim razie dobrze że LR nie wziął się za rządzenie - patrz ilu ludzi oszukali....

No chyba, że najpierw trzeba spłacić leasing.Koro pisze: albo "omamili mnie psubraty" auto to syf i sprzedaje go

No teraz lepiej... Mysle ze to wlasnie dosc wyjatkowa sytuacja u kolegi zaistniala albo mial duzego pecha po prostu... Zdarza sie Koro ale nie mozna mu tez zabronic wzburzenia czy frustracji z tego powodu. Ok wiem troche wiecej ale wiecej dalej znaczy bardzo malo. W tej chwili rowazam juz tylko Nissana Pathfindera a Disco 4. Roznica w cenie jednak spora. A LC mi sie po prostu nie podoba. Pajero nowe wlasnie kupil kolega, widzialem jezdzilem, bardzo fajne ale tez jakos nie gada
Ps. Ostatecznie i tak ja podejme decyzje i nie bede mial do nikogo grosza zalu, w glowie ledwo sie miesci mysl ze moglbym miec hehe. Ale zawsze dobrze sie spytac bardziej doswiadczonych uzytkownikow na forum co?;)
Ps. Ostatecznie i tak ja podejme decyzje i nie bede mial do nikogo grosza zalu, w glowie ledwo sie miesci mysl ze moglbym miec hehe. Ale zawsze dobrze sie spytac bardziej doswiadczonych uzytkownikow na forum co?;)
forum raczej nie jest reprezentatywne w twoim temacie ...
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
-
-
Wkręca się disko oj wkręca 

Te, coś mi się wydaje że LR poprostu nie jest dla Ciebie. Jak pisałem wbrew wszelkim przestrogom wybrałem P38 w benzynie, w dodatku uprzednio posiadając już DI diesel z ostatniego roku produkcji. Nadal nie jestem w 100% usatysfakcjonowany , ale coraz mniej mam z tego powodu wyrzutów. Myślę że po zimie całkiem go pokocham. troche trwa przyzwyczajanie się do spożycia na poziomie 18/100, ale już dojrzałem do wyjazdu nim na 3 dni i 1000 km. jakios przeżyje ten 1000,- PLN, średnio wychodzi 1PLN/km, poki nie zagazuje dziada. Ale RR to RR i chyba nie da się tego wytłumaczyć. Durne auto ale ma to coś.
Zaznaczam że (i mam na to wiarygodnych świadków) - jestem posiadaczem i miłośnikiem starych Citroenów (miałem nawet DS), SAAB'a (tłukę 19 letnim 900 ok 50 tys/rok) i Moto Guzzi (sprzęt niezniszczalny). Więc takie P38 to być może jak mówi Miki - dla mnie miekki chrupek.
I mam gdzies co ktokolwiek o tym myśli. Żona tez się zainteresowała po miesiącu ożywiania P38: a po cholerę to kupiłeś ?
Proste: BO ZAWSZE CHCIAŁEM TAKI MIEĆ.
no to mam. a jak mi przejdzie to se zmienie. Na cos bardziej zrytego. Albo jak mówi Jasiu K: na coś bardziej kretyńskiego.
Bo życie jest nudne więc trzeba sobie uatrakcyjnić.
Zaznaczam że (i mam na to wiarygodnych świadków) - jestem posiadaczem i miłośnikiem starych Citroenów (miałem nawet DS), SAAB'a (tłukę 19 letnim 900 ok 50 tys/rok) i Moto Guzzi (sprzęt niezniszczalny). Więc takie P38 to być może jak mówi Miki - dla mnie miekki chrupek.
I mam gdzies co ktokolwiek o tym myśli. Żona tez się zainteresowała po miesiącu ożywiania P38: a po cholerę to kupiłeś ?
Proste: BO ZAWSZE CHCIAŁEM TAKI MIEĆ.
no to mam. a jak mi przejdzie to se zmienie. Na cos bardziej zrytego. Albo jak mówi Jasiu K: na coś bardziej kretyńskiego.
Bo życie jest nudne więc trzeba sobie uatrakcyjnić.
Praca na warsztacie jest zdrowa. Spaceruje się w poszukiwaniu narzędzi które przed chwilą tu były...
Prawda, dlatego poprosilem moda o przeniesienie na glowne forum ale pewnie ma wolnegri74 pisze:forum raczej nie jest reprezentatywne w twoim temacie ...
to bez róznicy..
-
-
- Kontaktowanie:
Dwa światy... Dalekie od siebie...nahs13 pisze:Nissana Pathfindera a Disco 4.

-
-
- Kontaktowanie:
Ale ja duuużo wiem o D4Mroczny pisze:to bez róznicy..

- Damian
-
- Kontaktowanie:
w temacie D4 jesteś równie niewiarygodny jak ja 

the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
lepiej odpowiedz Gazfi:
jesli disco IV jest przechuj to dlaczego wolałes defendera

jesli disco IV jest przechuj to dlaczego wolałes defendera

-
-
- Kontaktowanie:
A to akurat oczywiste... Nikt nie ma pretensji, że używam go tak jak używam.Koro pisze:lepiej odpowiedz Gazfi:
jesli disco IV jest przechuj to dlaczego wolałes defendera![]()

Hi, jako autor tamtego tematu czuję się wywołany od tablicy.Koro pisze:hahahahaha...
jest to wątek klienta który chyba dał sie namówić a nie wybrał sam![]()
ot i filozofia...
Klient nie dał się namówić, wręcz przeciwnie klient od początku "wiedział", że chce DIII, mało tego klient odbył kilka jazd próbnych rożnymi samochodami celem potwierdzenia tezy, że DIII to to. Post był wyrazem rozczarowania i to nie tyle jakością samochodu (tak jak pisałem dalej go lubię - choć pewnie nie przerobię go na "dalkosiężnowycieczkowy" co planowałem. Post był wyrazem rozczarowania kompletną ignorancją autoryzowanych serwisów, tudzież ignorowaniem moich próśb o pomoc przez GAZFANA.
btw: Podobno DIV mniej awaryjne - ale tu masa bardziej kompetentnych ludzi.
pozdr
Y