Wasze opinie na temat liftow w D2
Moderator: Jerry
- Damian
-
- Kontaktowanie:
Re: Wasze opinie na temat liftow w D2
nic nie trzeba ciąć
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
Hmm po przeczytaniu wczoraj prawie 30 stron debaty praktycznie każdy przycinał...
Zdecyduję się na 245/75 i mam nadzieje że tarcia nie będzie bez liftu. Z liftem to zobaczę po przeglądach mojej Landrynki.
245/75 wydaje sie optymalny bez liftu jak i po lifcie.
Niektórzy daja 265/75 ale to chyba przesada
Zdecyduję się na 245/75 i mam nadzieje że tarcia nie będzie bez liftu. Z liftem to zobaczę po przeglądach mojej Landrynki.
245/75 wydaje sie optymalny bez liftu jak i po lifcie.
Niektórzy daja 265/75 ale to chyba przesada
Discovery II
"Jeśli coś jest za trudne, to znaczy że Ty jesteś za słaby"
I będzie to TO wyglądało jak jakiś "Tramwaj zwany pożądaniem " ___ Czy jakoś tak ? ... Masakra !Damian pisze:
ja bym poświęcił trochę właściwości jezdnych i założył kompromisowe 235/85R16

LR Discovery 2_ V8 4,0L.
- Damian
-
- Kontaktowanie:
miłość do dużych opon mija jak...młodzieńcza masturbacja. wyrośniesz

the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Kurde. Chcial bym.czesław&jarząbek pisze:sugerujesz, że adamek ma 13 lat?

Grandzik 5.7 V8 Hemi Overland - One Life Live It
NIE KRADNIJ - władza nie lubi konkurencji
Adamek ma w profilu w zainteresowaniach kulturystykę więc pewnie stąd pociągi do "muskularnych" opon 

Ostatnio zmieniony ndz lip 21, 2013 12:25 pm przez Daarekk, łącznie zmieniany 2 razy.
Discovery II
Muskularnych ?! 265 to muskularna opona ?! Eeeee, panie. 

A jeszcze pytanie odnośnie liftu. W większości z tego co widzę są lifty 2 cale.
Czy są tutaj użytkownicy którzy mają D2 na 3' ?
Jakie wrażenia z jazdy i jak samochód się zachowuje przy takim zestawie.
Czy są tutaj użytkownicy którzy mają D2 na 3' ?
Jakie wrażenia z jazdy i jak samochód się zachowuje przy takim zestawie.
Discovery II
ja gdzieś widziałem 4"
ktoś sprzedaje takiego DII za 40 koła....
wygląda całkiem, a 2" czy 4: to niewielka różnica jest...
ktoś sprzedaje takiego DII za 40 koła....
wygląda całkiem, a 2" czy 4: to niewielka różnica jest...

Vitarka 1.6 JLX cabrio --> Land Rover Discovery II, 2.5 TD5
Z zewnątrz tak, trochę gorzej to wychodzi jeśli chodzi o ilość modyfikacji aby dało się tym jeździć.

w Polsce nie ma tego dużo
jednak dużo czytam na zagranicznych forach i tam sporo ludzi jeździ takimi monsterami.
2 cale jak tak patrzę to wcale nie wydaje się dużo w stosunku do fabryki... Może na żywo będzie większa różnica.
Czekam aż moje Disco wyjedzie z serwisu i prosto jedzie na dozbrajanie.
Do jutra mam dać odpowiedź w sprawie opon, i chyba jednak skuszę się na te 265...
3'

2 cale jak tak patrzę to wcale nie wydaje się dużo w stosunku do fabryki... Może na żywo będzie większa różnica.
Czekam aż moje Disco wyjedzie z serwisu i prosto jedzie na dozbrajanie.
Do jutra mam dać odpowiedź w sprawie opon, i chyba jednak skuszę się na te 265...
3'

Discovery II
Do 2" nie musisz oprocz sprezyn i amorow wiele dokladac. Przy 3" trzeba juz wymieniac wachacze, panharda, dluzsze przewody hamulcowe itd. 

Doopa !Adamek pisze:Do 2" nie musisz oprocz sprezyn i amorow wiele dokladac. Przy 3" trzeba juz wymieniac wachacze, panharda, dluzsze przewody hamulcowe itd.

LR Discovery 2_ V8 4,0L.
Czyli jednak nie zrobi tego bezboleśnie
już dziubania zdecydowanie więcej.

Discovery II
Taaaa. A jak wydech odpadnie to skrecic na drucie. Jakie to polskie. Zeby tylko bylo, a najwazniejsze ze jakos wyglada i ludzie beda sie ogladac.art74 pisze:Doopa !Adamek pisze:Do 2" nie musisz oprocz sprezyn i amorow wiele dokladac. Przy 3" trzeba juz wymieniac wachacze, panharda, dluzsze przewody hamulcowe itd.W D2 nic nie trzeba robić do 3,5 cala . Jak nie kupisz gotowego setu sprężyn i amorów np . z USa to wystarczy +2" tylko talerzyki obrócić i je przemodelować odpowiednio , podnieść mocowania amorów z przodu a tylne amory przedłużyć o oczko . Wywalić przednią belkę spinającą ramę co by wał w nią nie pierdooolnł lub se ją obniżyć lub zmodyfikować kątówką i spawarką . Przewody Hamulcowe na końcach puścić inaczej po ramie i ABS też . ZLuzować zawias i skręcić ponownie , dolać oliwy do mostów przytykając palcem otwór wlewowy by wlazło na maxa . Amen !
Darek. Jak masz tak robic to wcale nie rob. Bedzie to samo.
He he ... Wydech ostatni to się wywala bo sterczy a to przeszkadza i obywa się to bez większego uszczerbku na głośności i dynamice . A co do reszty ... Jak to mawiają _ "Onanizm prowadzi do krótkowzroczności"Adamek pisze:Taaaa. A jak wydech odpadnie to skrecic na drucie. Jakie to polskie. Zeby tylko bylo, a najwazniejsze ze jakos wyglada i ludzie beda sie ogladac.art74 pisze:Doopa !Adamek pisze:Do 2" nie musisz oprocz sprezyn i amorow wiele dokladac. Przy 3" trzeba juz wymieniac wachacze, panharda, dluzsze przewody hamulcowe itd.W D2 nic nie trzeba robić do 3,5 cala . Jak nie kupisz gotowego setu sprężyn i amorów np . z USa to wystarczy +2" tylko talerzyki obrócić i je przemodelować odpowiednio , podnieść mocowania amorów z przodu a tylne amory przedłużyć o oczko . Wywalić przednią belkę spinającą ramę co by wał w nią nie pierdooolnł lub se ją obniżyć lub zmodyfikować kątówką i spawarką . Przewody Hamulcowe na końcach puścić inaczej po ramie i ABS też . ZLuzować zawias i skręcić ponownie , dolać oliwy do mostów przytykając palcem otwór wlewowy by wlazło na maxa . Amen !
Darek. Jak masz tak robic to wcale nie rob. Bedzie to samo.

LR Discovery 2_ V8 4,0L.
Darek wkładaj 265 , kup dobre amortyzatory, podkładki pod sprężyny fabryczne +2" (wiem że są przeciwnicy takiego rozwiązania, ale są też zwolennicy
) i auto hula aż miło, nie masz żadnych przeróbek. Chyba że szykujesz auto do jakiegoś extermu - to inna bajka .Co do spalania - byłem trochę przerażony bo wyszło mi 14,6l/100km w cyklu mieszanym - okazało się że zasyfione były wtyczki od czujnika temperatury i przepływomierza i wywalało błąd , po oczyszczeniu i wykasowaniu błędów auto w cyklu mieszanym pali 10/100 (300 miasto/250 trasa)więc wynik jest zadowalający (jak dla mnie). A co do opinii o lifcie to jest chyba tak jak mówi stare powiedzenie... jeden lubi jaja kurze inny woli cycki duże 

DII
czyli poprostu trza wymienić wahaczeart74 pisze:Adamek pisze:..... dolać oliwy do mostów przytykając palcem otwór wlewowy by wlazło na maxa .....

Zmienisz wahacze to se z kątami na wale przednim narobisz bajzlu
___Podwójny kardan !
__ No chyba że se z Defektora wała zapodasz na dużym krzyżu - Tylko pytanie po co jak kąt wyprzedzenia zwrotnicy przy +3 jeszcze spoko wyrabia .

LR Discovery 2_ V8 4,0L.
Choc by po to, zeby nie wozic 3 kompletow gum, jak sie wybierze gdzies dalej po bezdrozach pojezdzic. 

Zawieszka old man emu +2 już zamówiona więc czekam. Kółka też 265.
Jeszcze bagażnik na dach i drabinka.
Jeszcze bagażnik na dach i drabinka.
Discovery II
Adamek pisze:Choc by po to, zeby nie wozic 3 kompletow gum, jak sie wybierze gdzies dalej po bezdrozach pojezdzic.

LR Discovery 2_ V8 4,0L.
Ok. To moze powiedz mnie co sie dzieje jak zapodasz 3" liftu (only amory i sprezyny ) i jezdzisz po wyjebach gdzie wystepuja duze wykrzyze. Co cierpi najbardziej ?