noo...w niemcach to umio naserwisowaćmaristez pisze:60 km. cottbusMuchozol pisze: a tu gdzie mieszkam najblizszy serwis majacy pojecie o marce, to chyba ze 200 km od domu ...

Moderator: Jerry
Polecam monografie czołgu Churchill, tradycja robienia badziewia i poprawiania go w miarę produkcji jest u herbaciarzy starsza niż LRczesław&jarząbek pisze:"w całym tym burdelu..." nie należy zapominać o jednym:
wcześniejsze wersje wcale nie były lepsze.
60 lat tradycji w produkcji badziewia
nie należy też liczyć na to iż następne cokolwiek wniosą w temacie jakości...
TD6,TD4,TDV8 to BMWHiJack pisze:Cos mi sie zdaje ze TDV8 to TDV6+jescze jedno V, a to przeciez silnik z wspolpracy PSA+Ford...nowicjusz127 pisze:.....RRy maja niezle td6 tdv8 i troche petroli.![]()
nowego.KrzyK pisze:Trochę się podłamałem tymi negatywnymi opiniami o nowym defie.
W takim razie kto pokusi się odpowiedzieć na moje rozterki:
Załóżmy, że chcę do końca mojego lajfa, czyli ok. 20-30 roczków jeździć defem, do pracy, w pracy ( w terenie ), na rajdy i wyprawy-
którego defa kupić?- nowego?, TD5, 300 czy 200?
eee...coś mieszasz...nowicjusz127 pisze:TD6,TD4,TDV8 to BMWHiJack pisze:Cos mi sie zdaje ze TDV8 to TDV6+jescze jedno V, a to przeciez silnik z wspolpracy PSA+Ford...nowicjusz127 pisze:.....RRy maja niezle td6 tdv8 i troche petroli.![]()
TD5-bmw pomoglo w projekcie
TDV6-Volvo
nowy TD4 2,2l to juz psa niestety
aha no i TDV8 to bi turbo wiec troszke sie rozni od TDV6 tak dla Twojej wiedzy
Chociaz to nie na temat, akurat tu sie nie zgodze.nowicjusz127 pisze: TD5-bmw pomoglo w projekcie
TDV6-Volvo
MY09 to ten sprzedawany obecnie? bo juz sie calkiem pogubilemczesław&jarząbek pisze:nowego.KrzyK pisze:Trochę się podłamałem tymi negatywnymi opiniami o nowym defie.
W takim razie kto pokusi się odpowiedzieć na moje rozterki:
Załóżmy, że chcę do końca mojego lajfa, czyli ok. 20-30 roczków jeździć defem, do pracy, w pracy ( w terenie ), na rajdy i wyprawy-
którego defa kupić?- nowego?, TD5, 300 czy 200?
rok modelowy 2009 możliwie najbliżej końca rocznika zamówić, a odebrać po nowym roku.
od MY10 będzie na terenie chujni europejskiej w nowych wozach obowiązkowy abs/tc...a to nie jest dobre kung fu jak dowodzi mój przypadek.
przez 3 lata gwarancji zdążysz zaprzyjaznić sie z serwisem i sobie go ponaprawiać na resztę życia.
ważne żeby zabezpieczyć antykorozyjnie póki bedzie nowe i czyste.
może i przepisy podatkowe się do tego czasu coś zmienią i będzie można SW odliczyć...abo cuś...
ja naprawdę jestem z tego auta zadowolony w sumie.
Bradzisz tak ciut ciut.... na szczescie niewiele...nowicjusz127 pisze:TD6,TD4,TDV8 to BMWHiJack pisze:Cos mi sie zdaje ze TDV8 to TDV6+jescze jedno V, a to przeciez silnik z wspolpracy PSA+Ford...nowicjusz127 pisze:.....RRy maja niezle td6 tdv8 i troche petroli.![]()
TDV6-Volvo
Mini poprawka.czesław&jarząbek pisze:eee...coś mieszasz...nowicjusz127 pisze:TD6,TD4,TDV8 to BMWHiJack pisze: Cos mi sie zdaje ze TDV8 to TDV6+jescze jedno V, a to przeciez silnik z wspolpracy PSA+Ford...![]()
TDV6-Volvo
po mojemu prosto i jasno:
2.5d/2.5td leyland
200/300 tdi land rover
td5 land rover w czasach bmw ale bez udziału projektowego
v8 do p38 i dII włącznie rover/land rover [projekt buick/mercury marine]
rekin do 2004 diesle i benzyny bmw
rekin od 2004 benzyny jaguara
rekin diesel v8 jaguar/ford/psa
dIII benzyna jaguar, diesel jaguar/ford/psa
sport diesle i benzyny jak w dużym rendzu od 2004
srylander stary benzyny rover, 2.0tcie rover, 2.0td4 bmw
srylander II diesel psa. benzyna nie wiem.
defender MY07 ford
po co se życie utrudniać i umysł zaśmiecać. poza wszystkim to i tak nie ma zadnego wpływu na...lot rakiety...
Też mini poprawka.HiJack pisze:Chociaz to nie na temat, akurat tu sie nie zgodze.nowicjusz127 pisze: TD5-bmw pomoglo w projekcie
TDV6-Volvo
Znam jednego Anglika ktory pracuje w fabryce Forda w Degenham gdzie te silniki buduja....
TDV6 to ten sam silnik ktorego wersje bi-turbo Ford, ehem, Tatawklada do Jaguara XK, a znajdziesz go takze w Citroenie C6 (brrrr...). TDV8 to dokladnie ten sam silnik + V (policz sobie pojemnosci 2.7/6x8 i wyjdzie Ci pojemnosc silnika TDV8).
Tak na marginesie dowiedzialem sie ze przyszlym roku mozna bedzie kupic Disco3 z silnikiem TDV6 3.0 bi-turbo, a RR dostanie wiekszy 4.4 TDV8
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość