Jak kupować Disco
Moderator: Jerry
Re: Jak kupować Disco
Moja Dyskoteka (również od sprzedawcy marzeń:) do dziś sprawuje się świetnie.
Oczywiście sporo w nią zainwestowałem ale trafił się dobry egzemplarz.
Myślę że u tego Pana raz na jakiś czas idzie coś wybrać rokującego.
Fakt faktem, odpicowane bryki są do perfekcji. Często bardziej wizualnie niż mechanicznie ale ja wybrałem opcję sprawdzenia w Difflandzie za 350zł z tego co pamiętam i nie było tak źle.
Mój z udało się wyrwać za 34. Niby dość wysoko jak na D2 jednak z autem jak narazie odpukać problemów żadnych nie miałem.
Dziś Dyskoteka wygląda tak:
https://www.dropbox.com/sh/4u3pz60xzrk6 ... L-E7a?dl=0
Oczywiście sporo w nią zainwestowałem ale trafił się dobry egzemplarz.
Myślę że u tego Pana raz na jakiś czas idzie coś wybrać rokującego.
Fakt faktem, odpicowane bryki są do perfekcji. Często bardziej wizualnie niż mechanicznie ale ja wybrałem opcję sprawdzenia w Difflandzie za 350zł z tego co pamiętam i nie było tak źle.
Mój z udało się wyrwać za 34. Niby dość wysoko jak na D2 jednak z autem jak narazie odpukać problemów żadnych nie miałem.
Dziś Dyskoteka wygląda tak:
https://www.dropbox.com/sh/4u3pz60xzrk6 ... L-E7a?dl=0
Ostatnio zmieniony śr paź 15, 2014 8:21 pm przez Daarekk, łącznie zmieniany 1 raz.
Discovery II
"Jeśli coś jest za trudne, to znaczy że Ty jesteś za słaby"
"Jeśli coś jest za trudne, to znaczy że Ty jesteś za słaby"
Witam Kolegów,
od dłuższego czasu jestem zafascynowany Disco III i otóż nadeszła wiekopomna chwila na zmianę auta. Przeglądam oferty i szczerze mówiąc w głowie mi sie już od tego kręci
Czy można prosić o opinię na temat tego ogłoszenia?
http://autoauto.pl/pl/16733/Land_Rover_ ... 5&perPage=#
i jeszcze jedno, jakich kosztów stałych należy się spodziewać przy spokojnym użytkowaniu? Spalania spodziewam się w okolicach 12 litrów, ale obawiam sie trochę kosztów pozostałych. Ponieważ auto służy mi również do pracy i zawsze musi być sprawne nie chciał bym żeby sie okazało że mnie na nie nie stać.
pozdrawiam
od dłuższego czasu jestem zafascynowany Disco III i otóż nadeszła wiekopomna chwila na zmianę auta. Przeglądam oferty i szczerze mówiąc w głowie mi sie już od tego kręci

http://autoauto.pl/pl/16733/Land_Rover_ ... 5&perPage=#
i jeszcze jedno, jakich kosztów stałych należy się spodziewać przy spokojnym użytkowaniu? Spalania spodziewam się w okolicach 12 litrów, ale obawiam sie trochę kosztów pozostałych. Ponieważ auto służy mi również do pracy i zawsze musi być sprawne nie chciał bym żeby sie okazało że mnie na nie nie stać.
pozdrawiam
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
powiało grozą
rozumiem że wypicowane autka z komisów to nieporozumienie?

Pytając się wstydzisz się tylko raz, nie wiedząc wstydzisz się całe życie.
joker393 pisze:powiało groząrozumiem że wypicowane autka z komisów to nieporozumienie?
w 95% kazde auto w rynkowej ceniez komisu to mina. W cenie okazyjnej. KAZDE . Nie ma odstepstwa od reguly.
Czeslaw .. trojeczki sa tak drogie w eksploatacji. Kiedys mialem chwile zamroczenia i nawet ogladalem kilka.
y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
normalne są.Wojtek_W pisze:
Czeslaw .. trojeczki sa tak drogie w eksploatacji. Kiedys mialem chwile zamroczenia i nawet ogladalem kilka.
ale trzeba starannie kupować.
bardzo starannie.
w tej chwili budżet na wóz z przebiegiem poniżej 200tkm, dobrą krajową historią i sensownie serwisowany wynosi 60-70k minimum.
#noichuj
Ok,
Dziekuje. Postoje.
Dziekuje. Postoje.

y61 long `99 +2`TrailMaster +SuperWinch +ARB przod + inne swiatelka,przelaczniki,bagazniki...
1. dzięki za odpowiedzi
2. możne ktoś polecić jakiś dobry warsztat w Wawie który pomoże ogarnąć temat? no chyba,ze ASO wyłapie grube usterki bo chcę nim podjechać na przegląd przedzakupowy (jeśli sie oczywiście zdecyduję, bo powiem szczerze, ze zaczynam wątpić ze trafie na coś wiarygodnego ze swoim budżetem).
3. co z kosztami stałymi, na co się szykować?
2. możne ktoś polecić jakiś dobry warsztat w Wawie który pomoże ogarnąć temat? no chyba,ze ASO wyłapie grube usterki bo chcę nim podjechać na przegląd przedzakupowy (jeśli sie oczywiście zdecyduję, bo powiem szczerze, ze zaczynam wątpić ze trafie na coś wiarygodnego ze swoim budżetem).
3. co z kosztami stałymi, na co się szykować?
przeglądając ogłoszenia spotykam się z różnym wyposażeniem tych samych wersji (np.niektóre HSE maja szyberdachy inne nie). Czym generalnie różni sie SE od HSE?
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
generalnie poziomem wyposażeniajoker393 pisze: Czym generalnie różni sie SE od HSE?

#noichuj

chodzi mi o to czy na pewno SE nie ma ekranu, szyberdachu i podgrzewanych siedzen. Generalnie oczywiście

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
generalnie może mieć lub nie mieć
zależy co tam sobie pierwszy właściciel zawinszował.
jezdze teraz es z grzanymi siedzeniami i przednią szybą, kierownicą "wielofunkcyjną" [co za kretyńskie określienie], lodówką i relingami ale w szmacie, bez ekranu i szkła na dachu.

zależy co tam sobie pierwszy właściciel zawinszował.
jezdze teraz es z grzanymi siedzeniami i przednią szybą, kierownicą "wielofunkcyjną" [co za kretyńskie określienie], lodówką i relingami ale w szmacie, bez ekranu i szkła na dachu.
#noichuj
no i o to mi chodziło. z początku nie zwracałem uwagi na wersje SE, ale teraz widzę że niektóre są nawet fajnie wyposażone.
Wracając jeszcze do jednego z moich pierwszych pytań. Dużo większych kosztów eksploatacyjnych trzeba się spodziewać w porównaniu z SUVem?
Wracając jeszcze do jednego z moich pierwszych pytań. Dużo większych kosztów eksploatacyjnych trzeba się spodziewać w porównaniu z SUVem?
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
wielkość pakietu startowego jest odwrotnie proporcjonalna do ceny zakupu.
#noichuj
FUX pisze:W sensie?
klocki, tarcze,oleje, rozrząd, itp eksploatacyjne części.
-
-
- Kontaktowanie:
Podstawowe info:joker393 pisze:![]()
![]()
chodzi mi o to czy na pewno SE nie ma ekranu, szyberdachu i podgrzewanych siedzen. Generalnie oczywiście
SE - fotele materiał, manulane - jako opcja skóra
HSE - Fotele skóra, elektryka z pamięcią.
Szyberdach zawsze jako opcja dla obu.
Podgrzewanie siedzeń (4 razy) plus szyba jako pakiet Cold Climat - opcja dla obu.
Ekran - do SE jako opcja. Do HSE jako opcja do 2008 - potem standard (tak samo automatyczna skrzynia biegów - manula był NonCostOption dla HSE)
Z rzeczy ważnych - nie było ekrany przy audio Land Rover - wymagany był H/K - dla wersji SE. Dla HSE standard H/K.
Xenon - standard dla obu.
Czesław - S ze sterowaniem w kierownicy? - H/K? (jaki rynek pochodzenia? )
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 

GAZFAN pisze:Podstawowe info:joker393 pisze:![]()
![]()
SE - fotele materiał, manulane - jako opcja skóra
HSE - Fotele skóra, elektryka z pamięcią.
Szyberdach zawsze jako opcja dla obu.
Podgrzewanie siedzeń (4 razy) plus szyba jako pakiet Cold Climat - opcja dla obu.
Ekran - do SE jako opcja. Do HSE jako opcja do 2008 - potem standard (tak samo automatyczna skrzynia biegów - manula był NonCostOption dla HSE)
Z rzeczy ważnych - nie było ekrany przy audio Land Rover - wymagany był H/K - dla wersji SE. Dla HSE standard H/K.
Xenon - standard dla obu.
Czesław - S ze sterowaniem w kierownicy? - H/K? (jaki rynek pochodzenia? )
Teraz wszystko jasne, niech Ci Allah stada pilnuje

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
SEGAZFAN pisze: Czesław - S ze sterowaniem w kierownicy? - H/K? (jaki rynek pochodzenia? )
literki mi się przestawiły. mówiłem, że jestem dyslektykiem

aczkolwiek mam na dzielni pra-trójkę AAA145 w wersji S z pneumatyką, manualem ale...tempomatem i sterowaniem radiem w kierownicy.
i to chyba nawet krajówka jest albo rynek niemiecki.
sprawdzę przy okazji.
mam też pra-trójkę AAA145, wersja HSE dodźganą na maksa wszystkim łącznie z lodówką, logic7, doświetlaniem zakrętów i oryginalnym przebiegiem...70tkm
#noichuj
-
-
- Kontaktowanie:
Aha... szkoda bo już się zaciekawiłem...
To ta S z dzielni AAA145 ma H/K, tak?

To ta S z dzielni AAA145 ma H/K, tak?
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
nie, to tańsze audio.
i uprzedzając następne pytanie...kierownica działa. nie jest wszczepiona przez serwis w wąchocku
i uprzedzając następne pytanie...kierownica działa. nie jest wszczepiona przez serwis w wąchocku

#noichuj