Disco 4 2.7 vs. 3.0-eksploatacja, zmiany...
Moderator: Jerry
Re: Disco 4 2.7 vs. 3.0-eksploatacja, zmiany...
Mam z tyłu różna wysokość od podłoża do krawędzi nadkola. Różnica od 0,5-1cm
Poziomnica także pokazuje nierówność.
Co padło, a jeżeli nie, to czy tak ma być?
Poziomnica także pokazuje nierówność.
Co padło, a jeżeli nie, to czy tak ma być?
SALLAAA
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Już mnie serwis zaznajomił. Jakieś ingerencje w zawias robili, tulejki idrążki zmienili no i zapomnieli
zrobić.
Jutro awanturka.

Jutro awanturka.
SALLAAA
nie zapomnij tez zrobic zbieznosci
co ty robisz temu disco ja mojego zlewam (fakt wymienilem ostatnio olej) i jezdze, mam 140 ponad jakos w extremie i nic sie nie kalibruje!FUX pisze:Już mnie serwis zaznajomił. Jakieś ingerencje w zawias robili, tulejki idrążki zmienili no i zapomnielizrobić.
Jutro awanturka.
Tak naprawde to znajoma pozyczyla go jej znajomemu (na mysl o wyjezdzie ponoc mazda zachorowala na engine typu blow up ) na chorwacje wiec zakladam nic nie rozkalibrowal.
Ja nie zlewam.
Jeszcze musi trochę mojej nogi wytrzymać...
Jeszcze musi trochę mojej nogi wytrzymać...

SALLAAA
Kolega ma RRS i taki problem.
Macie pomysła, co mu doradzić?
Bryka na gwarancji.
Hamowanie juz od 100 kmh, lekkie hamowanie powoduje silne drżenie podskakiwanie kierownicy. Pow. 140 kmh szarpanie i targanie kierownicą. Subjektywnie przychodzi to od przodu auta. Zawieszenia. Kół, hamulców. Podobno wymieniono wszystko z przodu. I... nic. Po 5 tys. km. znow identyczne objawy.
Sprawa b. nieprzyjemna. Jezdze b. duzo po autostradach. i 160-180 kmh to standard. Ale! przy 100kmh tez juz robi sie cieplo przy hamowaniu!!!
Krotko: felling jak w żuku.
Bryka na gwarancji.
SALLAAA
tarcze hamulcowe
-
-
- Kontaktowanie:
Mamy pomysła a nawet pewność.FUX pisze:Kolega ma RRS i taki problem.
Hamowanie juz od 100 kmh, lekkie hamowanie powoduje silne drżenie podskakiwanie kierownicy. Pow. 140 kmh szarpanie i targanie kierownicą. Subjektywnie przychodzi to od przodu auta. Zawieszenia. Kół, hamulców. Podobno wymieniono wszystko z przodu. I... nic. Po 5 tys. km. znow identyczne objawy.
Sprawa b. nieprzyjemna. Jezdze b. duzo po autostradach. i 160-180 kmh to standard. Ale! przy 100kmh tez juz robi sie cieplo przy hamowaniu!!!
Krotko: felling jak w żuku.
Bryka na gwarancji.
Porada: dobry serwis.
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 

Znaczy autoryzację masz i wysłać do Ciebie, czy inna pomysła?
Człek mobilny; RP, Niemcy, etc.
Człek mobilny; RP, Niemcy, etc.
SALLAAA
-
-
- Kontaktowanie:
Nie mamy autoryzacji...
Nie robimy napraw w ramach napraw gwarancyjnych...
Nie robimy napraw w ramach napraw gwarancyjnych...
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 

A co byś polecił do zakupienia, żeby się nie gięło?
Okazało się, że tarcze mu wymienili i kilka kkm było ok.
Później znowu to samo...
Później znowu to samo...
SALLAAA
Przywyknac. Ja tak mam w busie. 4 komplety tarcz i klockow, kilka, max kilkanascie tysi i znow to samo. Tarcze i klocki rozne - ate, brembo, bosh, wsio sie gnie.FUX pisze:A co byś polecił
Kapec, disco 300TDi '97,
jedz do warsztatu. sprawdz porzadnie wszystkie wahacze, przekladnie i piasty. z powietrza problem sie nie bierzeFUX pisze:A co byś polecił do zakupienia, żeby się nie gięło?
Później znowu to samo...
- K9discoland
- jestem tu nowy...
Witam
Orientujecie się jakie w miarę największe AT-ki zmieszczą się w serii 3 ?
Albo gdzie można zaopatrzyć się w jakieś ciekawe akcesoria-zabaweczki do Disco 3 ?
Poszukuję egzemplarza na sprężynkach, jednak ciężki temat ... aczkolwiek w ostateczności może być i na poduszkach ...
Czy ktoś przerabiał temat takiego niby lifciku :
http://www.ebay.co.uk/itm/LAND-ROVER-DI ... 2482332%26
Chciałbym sobie nieco zmotać i przygotować w bardziej extremalne warunki
Pozdro
Albo gdzie można zaopatrzyć się w jakieś ciekawe akcesoria-zabaweczki do Disco 3 ?
Poszukuję egzemplarza na sprężynkach, jednak ciężki temat ... aczkolwiek w ostateczności może być i na poduszkach ...
Chciałbym sobie nieco zmotać i przygotować w bardziej extremalne warunki

Pozdro
JGC 4.7 5,5"
XJ 4.0 6,5"
Disco tdV6 oczekujący
XJ 4.0 6,5"
Disco tdV6 oczekujący
Ja mam 265/70R18. Tył trochę przyciera o takie plastykowe przetłoczenie w nadkolu, ale tylko w dość extremalnych sytuacjach. Mi się to zdarzyło możne ze 3 razy w ciągu 2 lat użytkowania.K9discoland pisze:Witam
Chciałbym sobie nieco zmotać i przygotować w bardziej extremalne warunki![]()
Pozdro
Taki zestaw z linku też mam, ale trochę lepszy. Pomiędzy oczkami mam śrubę rzymską i możliwość płynnej regulacji wysokości zawieszenia.
LR2 - jej
LR3 - jego
LR3 - jego
- K9discoland
- jestem tu nowy...
Ooo to ciekawe bardzo ! A gdzie taki zestawik można zanabyć ? A oponki masz kolego AT-ki czy jakieś inne?Maq pisze: Ja mam 265/70R18. Tył trochę przyciera o takie plastykowe przetłoczenie w nadkolu, ale tylko w dość extremalnych sytuacjach. Mi się to zdarzyło możne ze 3 razy w ciągu 2 lat użytkowania.
Taki zestaw z linku też mam, ale trochę lepszy. Pomiędzy oczkami mam śrubę rzymską i możliwość płynnej regulacji wysokości zawieszenia.
JGC 4.7 5,5"
XJ 4.0 6,5"
Disco tdV6 oczekujący
XJ 4.0 6,5"
Disco tdV6 oczekujący
W tym wątku http://forum4x4.pl/viewtopic.php?f=8&t=86062 wrzuciłem zdjęcie tego przycierającego przetłoczenia. Opony TOYO OP/AT.K9discoland pisze:Ooo to ciekawe bardzo ! A gdzie taki zestawik można zanabyć ? A oponki masz kolego AT-ki czy jakieś inne?Maq pisze: Ja mam 265/70R18. Tył trochę przyciera o takie plastykowe przetłoczenie w nadkolu, ale tylko w dość extremalnych sytuacjach. Mi się to zdarzyło możne ze 3 razy w ciągu 2 lat użytkowania.
Zestaw do liftu ściągał znajomy w kilku egzemplarzach, nie mam papierów więc tak na szybko nie odpowiem. Spróbuję się coś dowiedzieć.
LR2 - jej
LR3 - jego
LR3 - jego
Znalazłem: http://store.toddcosuspensions.com/lr3adrihesel.html
Wydaje mi się, że mam te nakrętki kontrujące z obydwóch stron, ale to jest szczegół. Nakrętkę można dołożyć, być może ja sam dołożyłem i nie pamiętam.
Wydaje mi się, że mam te nakrętki kontrujące z obydwóch stron, ale to jest szczegół. Nakrętkę można dołożyć, być może ja sam dołożyłem i nie pamiętam.
LR2 - jej
LR3 - jego
LR3 - jego
- K9discoland
- jestem tu nowy...
DziękówaMaq pisze:Znalazłem: http://store.toddcosuspensions.com/lr3adrihesel.html

JGC 4.7 5,5"
XJ 4.0 6,5"
Disco tdV6 oczekujący
XJ 4.0 6,5"
Disco tdV6 oczekujący
Opony do dIV potrzebne do jazdy całorocznej asfaltowo-terenowej.
Brać toto, co na pierwszym montażu, GY czy inne propozycje.
Żadnych miszelinów czy innych takich za zylion zeta.
Jeżeli z całorocznymi nic ciekawego nie wymyślicie, to coś na lato i jakie zimówki.
Brać toto, co na pierwszym montażu, GY czy inne propozycje.
Żadnych miszelinów czy innych takich za zylion zeta.
Jeżeli z całorocznymi nic ciekawego nie wymyślicie, to coś na lato i jakie zimówki.
SALLAAA
Ja mam Toyo Open Country AT. Chwalę.
Bardzo ciche, przyzwoite w terenie. Zrobiłem na nich jakieś 50 tys km, wytrzymają jeszcze z 15-20.
Nie używałem zimą, bo mam zimówki. Na forum są szaleńcy, którzy jeżdżą na takich oponach cały rok i też chwalą.
Bardzo ciche, przyzwoite w terenie. Zrobiłem na nich jakieś 50 tys km, wytrzymają jeszcze z 15-20.
Nie używałem zimą, bo mam zimówki. Na forum są szaleńcy, którzy jeżdżą na takich oponach cały rok i też chwalą.
LR2 - jej
LR3 - jego
LR3 - jego
Śmigam na GG AT, lato, zima, szosa, teren, fabryczny rozmiar w 18"
Disco3 wiejt 4.4
Disco3 wiejt 4.4
ex MB 300GD
K9discoland pisze:Witam
to dwa rozne auta