www.lr60.pl strona zlotu z okazji 60 lat. 20.09...

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

GAZFAN

Kontaktowanie:

Post autor: GAZFAN » pt sie 29, 2008 4:07 pm

sbb pisze:gazfan ja z poznania jestem, jak gdzies napisane ze dzieci do 12 lat gratis to znaczy , ze powyzej płacę
chocby dlatego zeby na jakies bramce jakis ochroniarz nie truł mi doopy że za duże dzieciaki wioze za darmo ( 17 i 15 lat )
czyli wynika z tego ze czesław miał racje, 950 za samo wejście
zwyczajnie i poprostu za drogo jak dla mnie :)
dziekuję nie skorzystam ale zyczę innym fajowej zabawy
:)
sbb.. jejku już raz ci to tłumaczyłem dokładnie na tym forum. :-?
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 :)

GAZFAN

Kontaktowanie:

Post autor: GAZFAN » pt sie 29, 2008 4:08 pm

Broncosaurus pisze:
GAZFAN pisze:Co do komercyjnego aspektu imprezy że niby biznes itd to może krótkie zestawienie:
Max 200 aut - 200 razy 450 daje 90 000.
Zestawcie do tego honorarium Waglewski, 1,2,3, i sceny ze sprzetem by dobrze nagłośnić i oświetlić....
i teraz policzmy inne koszta - wyjęcie restauracji, wyżywienie dla uczestników, wyjęcie terenów na kemping, parking, 40 osób obsługi, pełna ochrona, straż, wszelkie druki, reklamy w 20 gazetach, strona www pod tą imprezę, samochody, transport itd...

w 200k powinniście sie zamknąć - czyli cena jednego disco po promocji

znam sie trochę na tym
Piotrze, to znak że znanie sie nie wychodzi Ci, sorry :)21

GAZFAN

Kontaktowanie:

Post autor: GAZFAN » pt sie 29, 2008 4:09 pm

rorvik pisze:
Broncosaurus pisze:
GAZFAN pisze:Co do komercyjnego aspektu imprezy że niby biznes itd to może krótkie zestawienie:
Zestawcie do tego honorarium Waglewski, 1,2,3, i sceny ze sprzetem by dobrze nagłośnić i oświetlić....
i teraz policzmy inne koszta - wyjęcie restauracji, wyżywienie dla uczestników, wyjęcie terenów na kemping, parking, 40 osób obsługi, pełna ochrona, straż, wszelkie druki, reklamy w 20 gazetach, strona www pod tą imprezę, samochody, transport itd...

znam sie trochę na tym
Oj chyba się nie zmieszczą....
Stawiam na x2 też się trochę na tym znam;) Dużo zależy od tego kto im to robi.
A i tak najłatwiej będzie oszacować jak zobaczymy zlot na żywo

r
Piotrze no stwierdzić muszę że rorvik zna się ciut trafniej. :)21

GAZFAN

Kontaktowanie:

Post autor: GAZFAN » pt sie 29, 2008 4:11 pm

KrzyK pisze:
Saphira pisze:... Jak komuś pasuje to jedzie, jak nie to przecież nie musi. I po co tyle gadania :roll:
:)2
Czy wszyscy muszą wiedzieć dlaczego ktoś jedzie, a ktoś nie ??
Wolny rynek- kupujesz/ nie kupujesz- twój problem.
Impreza się nie podoba, za drogo- nie jedź, albo zrób lepszą i tańszą.

Pakiet "Gość" jest do łyknięcia- taki wziąłem i jadę , bo lubię LR-y :D
Miło będzie Cię gościć. :)2

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » pt sie 29, 2008 6:03 pm

fiflak...załatwiłeś?

to puść na maila jakiś konkret gdzie co i jak...

no.

:)21
#noichuj

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » pt sie 29, 2008 8:03 pm

Wiechu pisze:
bert pisze:..................
W sytuacji, której dzisiaj jesteś, absolutnie Cię rozumiem.

Gdybyś kilka razy pod rząd, nie zamknął listy startowej na swojej imprezie, zapewne pogląd miałbyś inny na takie wystawiennictwo.

:wink:
nie bardzo rozumie co chcesz powiedziec ....

generalnie sytuacje mam dobra, to fakt ... :),

liste start na Pomeranii bo chyba o niej piszesz, zamykam zgodnie z ustalonymi z administratorami i wlascicielami terenow limitami

co do wystawiennictwa /targow itp/ od zawsze mam zdanie takie a nie inne, szczegolnie w dobie internetu

nie wiem co zamykanie listy ma do wystawiennictwa ?

pzdr
Norbert J. Zbróg
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania

tytusdezoo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: tytusdezoo » pt sie 29, 2008 8:11 pm

czesław&jarząbek pisze:znaczy kuwa tak...

wystawa historycznych...jak knyziak, trawa i jeszcze kilku innych wystawią swoje auta to będzie

wystawa specjalnych...przywiezo pewnie na lorze to co stoi po serwisach zdupcone i pokażą jakie to niby zajebiste

prezentacje sracje...jak wyżej z wystawą historyczną...jak komuś się będzie chciało prezentować to będą

jazdy po centrum jazdy land rover...czytaj jazdy po zataśmowanej pętli na trawniku przy grilu

itd itp..

wieje nudą

a gdzie najebka, gdzie nocne akcje, gdzie mordobicie?

i jeszcze mam pińcet dopłacić do firmy która mi sprzedała najchujowszy samochód w tej galaktyce...

no karwa

Daj Czeslaw mi i Tatusiowi po 200 zeta + 2 litry wodki, gieta, musztarde i wegiel do grilla a zobaczysz co to prawdziwe atrakcje i prezentacje.No i jeszcze fakture jako zrobimy.Na koszta.
:)21 :)21 :)11 :)11
A tak na marginesie z tym fotoradarem to jakis smiech i sciema czy zjawisko ze wszech miar prawdziwe.Pytam,bo chce sobie zalozyc woltomierz do Ryndza i teraz nie wiem czy taki z cyferkami elektroniczny nie spowoduje jakichs klopotow.Czy lepi wskazowkowy ze starej deski rozdzielczej zapodac :)20 :)20

Awatar użytkownika
Wiechu

Post autor: Wiechu » pt sie 29, 2008 8:11 pm

Wszystko trzeba tak kawę na ławę ?
:wink:

Imprezy które organizujesz, mają renomę i się dobrze sprzedają. Gdyby tak nie było i nagle okazałoby się, że wieje pustką, 2 tysie byłoby całkiem do przełknięcia za reklamę przez 2 dni na takiej, bądź innej podobnej imprezie.

To autor miał na mysli.
łoś też człowiek

tytusdezoo
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: tytusdezoo » pt sie 29, 2008 8:46 pm

tytusdezoo pisze:
czesław&jarząbek pisze:znaczy kuwa tak...

wystawa historycznych...jak knyziak, trawa i jeszcze kilku innych wystawią swoje auta to będzie

wystawa specjalnych...przywiezo pewnie na lorze to co stoi po serwisach zdupcone i pokażą jakie to niby zajebiste

prezentacje sracje...jak wyżej z wystawą historyczną...jak komuś się będzie chciało prezentować to będą

jazdy po centrum jazdy land rover...czytaj jazdy po zataśmowanej pętli na trawniku przy grilu

itd itp..

wieje nudą

a gdzie najebka, gdzie nocne akcje, gdzie mordobicie?

i jeszcze mam pińcet dopłacić do firmy która mi sprzedała najchujowszy samochód w tej galaktyce...

no karwa

Daj Czeslaw mi i Tatusiowi po 200 zeta + 2 litry wodki, gieta, musztarde i wegiel do grilla a zobaczysz co to prawdziwe atrakcje i prezentacje.No i jeszcze fakture jako zrobimy.Na koszta.
A tak na marginesie z tym fotoradarem to jakis smiech i sciema czy zjawisko ze wszech miar prawdziwe.Pytam,bo chce sobie zalozyc woltomierz do Ryndza i teraz nie wiem czy taki z cyferkami elektroniczny nie spowoduje jakichs klopotow.Czy lepi wskazowkowy ze starej deski rozdzielczej zapodac :)20 :)20
No i jeszcze w sprawie atrakcji to my do Ciebie mozemy przyjechac.Zeby nie bylo ze zdzieramy kase :oops:

Awatar użytkownika
Ptak

Post autor: Ptak » sob sie 30, 2008 8:52 am

Czytając te posty dochodzę do wniosku że będzie to impreza dla: straży granicznej, zakładu energetycznego, karpackiej spółki gazowej, geofizyki itp. firm które używają LRów.
LR Disco 300
LR SIII reanimacja
Chodój łópiesz

Awatar użytkownika
Koro
Kontaktowanie:

Post autor: Koro » sob sie 30, 2008 11:17 am

eh, siem latami nie odzywałem ale mnie spowokowano:
Gazfi miał idee fix: zrobic zlot na którym WSZYSCY wielbiciele LR bedą mogli sie pojawić i taki Wąż ze smieciowym gratem i lalunia kochająca swego frelka i Riczi Ricz swoim RR sportem...
a tu toważystwo użytkowników wzgardza pomysłem bo drogo no i DIII beda....
zenua...
kupta se Aro abo innego uaza i bedziecie mieli zloty za 50 zyli no i nikt nie kopnie w kompleks samochodem za 400 tysi.
Legenda zobowiazuje.
1 Oficjalny Ogólnopolski Zlot to nie popierdułka na grilla i trzy fury tylko troszke inny standart. szkoda że nie dotarło... :)3
Lubie LRy. I chciałem byc na zlocie. Ale niestety nie będzie mnie i nie dlatego że drogo tylko dlatego że bede za granicą ( taki k.urw.a lajf) :(
wg mnie EOT

Awatar użytkownika
Toroo

Kontaktowanie:

Post autor: Toroo » sob sie 30, 2008 12:24 pm

Koro pisze:eh
:)2

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » sob sie 30, 2008 5:06 pm

tytusdezoo pisze:daj Czeslaw mi i Tatusiowi po 200 zeta + 2 litry wodki, gieta, musztarde i wegiel do grilla a zobaczysz co to prawdziwe atrakcje i prezentacje.No i jeszcze fakture jako zrobimy.Na koszta.
No i jeszcze w sprawie atrakcji to my do Ciebie mozemy przyjechac.Zeby nie bylo ze zdzieramy kase :oops:
to ja te flaszke obstaluje, ale loco ten tam jak mu tam...zalew zegrzyński...zrobimy nowoposiadaczom atrakcje...
#noichuj

Awatar użytkownika
eSPe
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: eSPe » sob sie 30, 2008 6:18 pm

ze sregulaminu....
6. OCHRONA ŚRODOWISKA
6.1. Z uwagi na konieczność wyrządzenia jak najmniejszych szkód dla środowiska naturalnego podczas trwania Zlotu niedopuszczalne jest jakiekolwiek zanieczyszczanie środowiska płynami eksploatacyjnymi, zużytym wyposażeniem i/lub innymi odpadami.
6.2. Zanieczyszczanie środowiska poprzez wylewanie olejów, smarów, paliw oraz innych toksycznych płynów eksploatacyjnych na ziemię lub do wody skutkuje wszczęciem wobec uczestnika postępowania administracyjnego.

...to jak tam wjechać syfem?? bo 450 peelenów to można dziecku z bierzmowania zabrać...ale zobaczyć niecieknącego elera to raczej ... bezcenne...
Można sie zaszyć i nie pić. Ale po co?
DEF 90 TD5 SW & DEF 90 TD5 piqap

Awatar użytkownika
DAŁEK

Razem

Post autor: DAŁEK » sob sie 30, 2008 7:49 pm

I tak trzymaj, LR to kawał historii tej nowej również.
GAZFAN pisze:Generalnie to myslałem sobie dzień wczorajszy cały.. i wieczór też.
Pamiętam kiedyś na forum pisałem o tym czemu ludzie z nowymi autami nei pojawiają sie na imprezach itd...
I przypomniałem sobie tą dyskusję ponad dwa miesiące temu kiedy rysował sie plan Zlotu. kiedy wyjściową koncepcją była impreza dla dilerstw i zapraszanych przez nich klientów. Wtedy też przeszło kilka kłótni awantur i krzyku o to że tak nei wolno. Ze formuła Zlotu ma być otwarta dla ludzi którzy mają, są sympatykami itd LRa. Że nie można tego izolować, dzielić i td.. doszło do tego że udało się przewalczyć formę zlotu gdzie także nieautoryzowane serwisy, sklepy związane z marką będą mogły sie zaprezentować, mieć swoje stoisko itd. Gdzie na parkingu będzie i DIII i DI i seria II. I pamiętam że wydawało mi się słusznym iść w tą stronę.
Taką myśł udało sie wprowadzić.
Wara od Gazfan to równy gość. czy to komu pasi czy nie LR to jedna rodzina. :)2
Moi interlokutorzy którzy mieli różne argumenty przeciw temu dziś piszą mi w mailach cytaty z forum z wielką pewnie satysfakcją że jednak ich idea wygrała choć zwycięstwo pyrrusowym pewnie jest.
Moja cena za którą płacę za chęć by pierwszy raz z taki rozmachem zrobić imprezę pod znaczkiem LR. smutno troszkę wyjśc na fiuta... A mówiło wiele osób że sie nie da... a ja wierzyłem. Wiec teraz sobie płacę.Ale oki... naiwności moja.
Impreza jest jaka jest, kosztuje tyle ile kosztuje....
Co do komercyjnego aspektu imprezy że niby biznes itd to może krótkie zestawienie:

Idea zlotu jest rodzinno-piknikowa... dzień na dworze, z roznorodnymi atrakcjami, z zabawą, z dobra muzyką na zywo, z jedzeniem dobrym, z napojami, z jazdami swoimi jak i najnowszymi samochodami, z ochroną, z wynajętym świetnym miejscem, z duzym placem zabaw i uciech dla dzieciaków, z pokazami różnorodnymi... i wszystko w cenie.
I nie da się podzielić tego na tych co tylko muzykę, lub tylko ognisko, lub tylko jazdy, lub tylko oglądanie, lub tylko jazda w terenie, lub tylko kemping... i dlatego taka cena.
Więc można wiele napisać, że się nie przyjedzie, nie da rady i tak dalej.

Mam nadzieję że tyle wystarczy już tłumaczenia, prawda?
"Świat bez kobiet jest jak ogród bez kwiatów. Łatwiejszy do utrzymania"
D3 ,Y60+PTO+35``

Awatar użytkownika
Broncosaurus

Post autor: Broncosaurus » ndz sie 31, 2008 2:57 pm

GAZFAN pisze:
rorvik pisze:
Broncosaurus pisze:

znam sie trochę na tym
Oj chyba się nie zmieszczą....
Stawiam na x2 też się trochę na tym znam;) Dużo zależy od tego kto im to robi.
A i tak najłatwiej będzie oszacować jak zobaczymy zlot na żywo

r
Piotrze no stwierdzić muszę że rorvik zna się ciut trafniej. :)21
no 220 niech bedzie :21

ale 400 to rozlosowaniem 110 MY09

chociaz " zależy kto wam to robi..." ma tu kluczowe znaczenie
OneTen
Discofery 300tdi

Awatar użytkownika
LR_Olek

Kontaktowanie:

Post autor: LR_Olek » ndz sie 31, 2008 6:25 pm

ale czad...zrobilem se wywczas na dwa tydzienie , objechalem caly kraj w kolo i jeden oscienny a tu taki watek...

:o

Awatar użytkownika
Broncosaurus

Post autor: Broncosaurus » ndz sie 31, 2008 6:53 pm

tak sie tylko do Gazfana przypitalamy zeby nie miał za lekko w centrali :)
OneTen
Discofery 300tdi

Awatar użytkownika
Ryszard Giedrojć

Post autor: Ryszard Giedrojć » ndz sie 31, 2008 7:24 pm

Minister finansów zdementował pogłoskę, że komornicy bedą nachodzić posiadaczy LR, którzy nie zapłacą za zlot. Do tego doszło, że można karcić producenta, odmawiając zakupu pojazdu. Cieszcie sie prawem wolnego wyboru i zakończcie ten konkurs na przeliczanie, co można kupic za to wpisowe.
Tylko nie kupujcie jeepa, bo takiego i mędzenia żadna marka nie udźwignie.
Jeep Grand 2,7 CRD , Toyota LC RJ 70

Awatar użytkownika
Misiek Bielsko

Kontaktowanie:

Post autor: Misiek Bielsko » ndz sie 31, 2008 7:40 pm

Tez nie rozumiem tego jojczenia jak stare baby, ale ja juz dawno nie mialem elera :21
Podpisuje sie pod slowami Korka, a Wy, Fiflak, nie przejmujcie sie i robcie swoje :)2

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » ndz sie 31, 2008 7:54 pm

co i tak nie zmienia faktu, że strasznie drogie macie te zabawy

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » ndz sie 31, 2008 7:57 pm

cy jo wim...

kup bilety na dwie kapele, do tego żarcie z grila i browary dla dwóch osób, dwie koszulki i zobaczysz ile ci wyjdzie...
#noichuj

Awatar użytkownika
Mroczny

Post autor: Mroczny » ndz sie 31, 2008 8:00 pm

950?

wiesz... inne standardy tu mamy

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » ndz sie 31, 2008 8:02 pm

950 to chyba z dojazdem do roskilde