Jak kupować Disco
Moderator: Jerry
Re: Jak kupować Disco
oblesny zderzak...Niuftia pisze:A tego ktoś widział w realu:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7684594
wylamany w srodkku plastuczek od miniaturowego schowka
Olo, kuźwa, Ty śledzisz te zdjęcia jak moja czteroletnia córeczka obrazki typu znajdź 5 różnicLR_Olek pisze:wylamany w srodkku plastuczek od miniaturowego schowka

Ale co - myślisz że to dyskwalifikuje ten egzemplarz czy jednak warto pojechać?

A tak na marginesie - typowe wyłamanie jak ktoś ciągnie celem wyjęcia i nie wie, że tam są takie fajne zapadki/zatrzaski. Dla potomnych - nie szarpcie, nie wkładajcie śrubokrętów, bo szpary za wąskie, tylko: weźcie dwie sztywne karty (np. telefoniczne), wepchnijcie w owe szpary nad i pod schowkiem i wyciągnijcie schowek razem z kartami. To samo z zegarkiem. Idzie jak po maśle i zajmuje 5 sekund.
Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi
czasem takie detale naprowadzaja na trop jakiejs wiekszej usterki,ktora to w ostatniej chwili odsunie kupujacego od zamiaru zakupuDżek pisze:Olo, kuźwa, Ty śledzisz te zdjęcia jak moja czteroletnia córeczka obrazki typu znajdź 5 różnicLR_Olek pisze:wylamany w srodkku plastuczek od miniaturowego schowka![]()
![]()

O jakiej to usterce gadasz?
gg4987422
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
selim pisze:O jakiej to usterce gadasz?
szklana kula mi sie popsula,teraz nie udziele ci odpowiedzi

-
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
czy ktoś może widział tego disco?
obawy budzi przebieg czy jest on dyskwalifikujący te auto?
czy dla disco to b duży przebieg?
http://www.allegro.pl/item550783458_lan ... i_td5.html
podpowiedzcie co na podstawie opisu sądzicie
Piotr - totalny nowicjusz 4x4
...urodziłem się zmęczony,
więc żyje, by odpocząć.
więc żyje, by odpocząć.
hunti pisze:czy ktoś może widział tego disco?
przebieg ma normalny dla dyskotek...
czlek sprzedajacy chyba byl/jest na forum...albo to zbieg nickow

LR Discovery 1996, 2" lift + 265/75 R16
Subaru Libero 1990 KJ8 E12 SDX
brak oryginalnego napisu na masce sugeruje małe bum
to coś z anteny to jakis drut czy moze dym sie unosi bo nie widze tak dokładnie jak pan olek ?
to coś z anteny to jakis drut czy moze dym sie unosi bo nie widze tak dokładnie jak pan olek ?
Land Rover Discovery 300tdi 96 r - zielony 

zderzak przedni bez polowy elementow...
brak napisow na masce i tylnych drzwiach
prawy tylny blotnik pognieciony
ostatni tlumik nie oryginalny
lewy blotnik tylny tez chyba pognieciony
polamana miniskrytka nad zaslepkami pstryczkow co sugeruje na nieudolna ingerencje do wewnatrz panelu
brak rolety bagaznika
brak zapasu aluminiowego
napisano, nowa przekladnia kierwonicza...
ciekawe czy nowa cala czy tylko regenerowana,
nowe zębatki i kosz satelity mechanizmu różnicowego, nowe półośki z przegubami przód
i wiele innych dziwnych inwestycji w baaardzo drogie czesci,ciekawe,ciekawe
czyzby silnik byl remontowany?
wszystko oryginał: honowane cylindry i spasowane tłoki, nowe końcówki wtrysków
Zderzak przedni ma za dużo elementów - tablica powinna być przynitowana do blachy, a nie na plastisiowej podkładce 

Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
c.d.
- urwany spryskiwacz lewego reflektora
- brak tylnej wycieraczki
- nie mogę się dopatrzyć czy spryskiwacz tylnej szyby jest czy to ino dziura ziejąca pustką
- jakieś dziwne pęknięcie w dolnej części zapasu
- zdeformowana od strzału prawa „nakładka” tylnego zderzaka
- motane po tym samym strzale tylne lampy zespolone: lewa od 300, prawa od 200 (pomarańczowy kierunek)
- brak kłów to kiepski pomysł przy fabrycznym zderzaku (ostre krawędzie)

- urwany spryskiwacz lewego reflektora
- brak tylnej wycieraczki
- nie mogę się dopatrzyć czy spryskiwacz tylnej szyby jest czy to ino dziura ziejąca pustką
- jakieś dziwne pęknięcie w dolnej części zapasu
- zdeformowana od strzału prawa „nakładka” tylnego zderzaka
- motane po tym samym strzale tylne lampy zespolone: lewa od 300, prawa od 200 (pomarańczowy kierunek)
- brak kłów to kiepski pomysł przy fabrycznym zderzaku (ostre krawędzie)
Faceci dojrzewają do 3 roku życia, a później już tylko drożeją zabawki... Disco 300 Tdi
lewy przedni blotnik po strzale,bo kierunek zle obsadzony i lewy reflektor...
dżizas, normalnie jeden szerlok drugi holms ..... 

Disco TD5 '01 +lift [jego]
SALLAAA [jej]
SALLAAA [jej]

LR Discovery 1996, 2" lift + 265/75 R16
dobrze ma - o wszystkim wie, pytać nie będzie, my mu nie skasztanimy tematu, wie co ma a nie, że mu się zdajeNiuftia pisze:Uff... Na szczęście oferta już nieaktualna. Po lekturze Waszych ostatnich postów pozostaje chyba tylko współczuć obecnemu właścicielowi tego auta.

jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team
LR disco 200
5 o'clock offroad team
No katastrofa...
po prostu koszmar
Jak można kupować auto terenowe mające 13 lat i niebędące w stanie nówka-błysk
Wyrzucone pieniądze
Lepiej zanabyć takie od handlarza którym tylko ciocia do kościoła jeździła raz w tygodniu

a poważnie - super, dużo szczegółów wyhaczone

Jak można kupować auto terenowe mające 13 lat i niebędące w stanie nówka-błysk

a poważnie - super, dużo szczegółów wyhaczone

Disco 300 96
- apede
-
- Kontaktowanie:
I do tego dziewica niepalaca...Loukee pisze:tylko ciocia do kościoła jeździła raz w tygodniu![]()

Swoja droga, czemu Kosciol narzeka na laicyzacje spoleczenstw Europy zachodniej, skoro analiza rynku pojazdow uzywanych w Polsce wykazuje ze na Zachodzie uzywa sie samochodow tylko do jazdy do kosciola.

loppujen lopuksi suzuki neliveto
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
https://www.flickr.com/photos/apede22
Bareja wieszczem narodowym...
Witam!
Jak chyba każdy który trafia tu na forum jako nowy zaczynam w wątku o kupnie Discovery
Czy ktoś ma jakieś porady co do tego egzemplarza:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7714902 ?
Byłem już na pierwszych oględzinach. Cena jest stosunkowo niska, więc i stan adekwatny tzn: rdza właściwie bierze go wszędzie po trochu: przy lampach z tyłu, progi, okolice drzwi itd. Nie są to jakieś wielkie przeżerki, ale sporo tego. Po drugie tylne drzwi nawet nie pasują kolorystycznie do reszty
Przednia maska dziwnie się schodzi, ale gościu przyznaje że wpadł nim na drzewo i trochę go pogniótł z przodu. Silnik zapalił na strzał, trochę przy tym zakopcił na czarno ale doczytałem że tak ma być. Silnik ogólnie równo sobie terkocze jak to diesel i nie widać żeby dymił. Minus jest jeden a mianowicie gdy chciałem żeby go trochę przegonić, żeby zobaczyć jak działa turbina, to sprzedający stwierdził, że ona włącza się powyżej 3 tys a samochód jest tak ciężki, że tego i tak w sumie nie czuć. Podejrzane, bo na forum wyczytałem coś innego. Z drugiej strony sprzedawca twierdzi, że za silnik i przeniesienie napędu ręczy i możemy podjechać do dowolnego mechanika, żeby sprawdzić stan samochodu (tak też pewnie uczynię). Strasznie twardy jest pedał sprzęgła, a facet twierdzi, że to dlatego że jest nowiutkie, bo wymieniał tarcze sprzęgła niedawno. Nie znam się na tym, ale faktycznie może być taki objaw? Kolejna sprawa: silnik dziwnie jest "spocony" olejem. Wygląda na na to że z góry co cieknie, może to tylko pokrywa zaworów, ale cholera wie... Poza tym ogólnie jakiś zachlapany olejem się wydawał pod maską, ale może tak może być przy samochodach?
Byłbym zapomniał przebieg na desce ma prawie 290 tyś przebiegu, ale pedał sprzęgła ma gładki, a siedzenie kierowcy jest dosłownie zapadnięte do środka... Po zakupie będę musiał chyba kupić inny fotel, bo "cztery litery" bolą tak jest twardo 
Proszę o opinie osoby bardziej doświadczone ode mnie jeśli chodzi o ten autka.
Może ktoś z forumowiczów jest z okolic Częstochowy i byłby skłonny pomóc przy zakupie? Byłbym wdzięczny...
Jak chyba każdy który trafia tu na forum jako nowy zaczynam w wątku o kupnie Discovery

Czy ktoś ma jakieś porady co do tego egzemplarza:
Byłem już na pierwszych oględzinach. Cena jest stosunkowo niska, więc i stan adekwatny tzn: rdza właściwie bierze go wszędzie po trochu: przy lampach z tyłu, progi, okolice drzwi itd. Nie są to jakieś wielkie przeżerki, ale sporo tego. Po drugie tylne drzwi nawet nie pasują kolorystycznie do reszty

Proszę o opinie osoby bardziej doświadczone ode mnie jeśli chodzi o ten autka.
Może ktoś z forumowiczów jest z okolic Częstochowy i byłby skłonny pomóc przy zakupie? Byłbym wdzięczny...
Taka jest moja koncepcja,
Tak ja to widzę...
Tak ja to widzę...
Robert75 pisze:Witam!
turbina, to sprzedający stwierdził, że ona włącza się powyżej 3 tys a samochód jest tak ciężki, że tego i tak w sumie nie czuć.
ciekawe stwierdzenie....z ta turbina

a tak ode mnie to:
nie ma klimy
nie ma zapalniczki
ma dzwignie na szosowych z difflockiem-czemu?, moze tak jezdzi caly czas?
tylny zderzak po strzale...,a wlasciwie czemu nie ma foty calego tylu?
naklejka pl-wertep klub

nie ma rolety bagaznika
Że nie ma klimy to akurat dla mnie żaden problem. W poprzednim aucie miałem klimę i jeździłem z wyłączoną, bo moja kobietę bolała od niej głowa
Nie chcę znowu wracać do tego tematu... 
Hmmmm na zablokowany dyferencjał przyznaje że nie zwróciłem uwagi - początkujący w tym temacie jestem
Ale faktem jest że nic przy niej nie grzebał, tylko tak jeździł, może włączył i zapomniał? Zapytam o to jak zdecyduję się jeszcze raz podjechać. Może być tak że ta blokada jest uszkodzona i po prostu nie działa?

Hmmmm na zablokowany dyferencjał przyznaje że nie zwróciłem uwagi - początkujący w tym temacie jestem

Tak ja to widzę...
Tak ja to widzę...
Robert75 pisze: W poprzednim aucie miałem klimę i jeździłem z wyłączoną, bo moja kobietę bolała od niej głowa
trzeba bylo ja odgrzybic.... klime....(nie kobiete)

To nie kwestia odgrzybienia, tylko nastawienia
Jak udało mi się ukradkiem włączyć to było ok, gorzej jak się połapała na przykład po godzinie
Ból głowy gwarantowany 
Dlatego teraz na klimie mi nie zależy, wystarczy szyberdach.
Dalej jestem niezdecydowany jeśli chodzi o ten samochód...

Dlatego teraz na klimie mi nie zależy, wystarczy szyberdach.
Dalej jestem niezdecydowany jeśli chodzi o ten samochód...
Tak ja to widzę...
Tak ja to widzę...
Robert75 pisze: Dalej jestem niezdecydowany jeśli chodzi o ten samochód...
to masz problem...
nikt za ciebie nie zdecyduje