Chyba nie tylko sprzęgło musiał wduszać. Skoro szło bez zgrzytów to międzygaz musiał być... A to już wymaga pewnych nawykówzu-tec pisze:Spoko byłoleon zet pisze:Jak to było?zu-tec pisze: Łeee...Czesław - to Ty niesynchronizowanej skrzyni nie przerabiałeś....![]()
Figle i cuda czyli ten zmieni bieg komu się uda
- ponieważ nie siegałem do pedałów, to mogłem tylko kierownik i wajchę obsługiwać. Ociec wduszał sprzęgło, a ja biegi zmieniałem - szło jak po maśle...
modele redukcyjne LR
Moderator: Jerry
- leon zet
-
- Kontaktowanie:
Może i tak...leon zet pisze:Chyba nie tylko sprzęgło musiał wduszać. Skoro szło bez zgrzytów to międzygaz musiał być... A to już wymaga pewnych nawykówzu-tec pisze:Spoko byłoleon zet pisze: Jak to było?
Figle i cuda czyli ten zmieni bieg komu się uda
- ponieważ nie siegałem do pedałów, to mogłem tylko kierownik i wajchę obsługiwać. Ociec wduszał sprzęgło, a ja biegi zmieniałem - szło jak po maśle...

JimnyJeans + 2" - jeździmy bez śladów 

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Kiedyś z 1 km próbowaliśmy zipę na popych zapalić, pot się z nas lał gęściejszy aniżeli niebieski dym z pierdzirury, ta...wolna bieszka i kierowca z bombowca to były fajne klimaty...czesław&jarząbek pisze:no co wy gadacie...przeca w zipie było wolne koło i biegi bez sprzęgła wchodziły elegancko też

TOYOTA&GAZ , to tak w sam raz.
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Ty się tu nie napierdalaj bo się w kuńcu udało, wolną biechę dało się wyłaczać jakimś tam wichajstrem...., kiedyś Gebelsa na linie próbowałem odpalić z jego parchatym duży Fiatem co to Babci z Kónskich (kieleckie) zajumał, tak go ciągłem z Kobióra do Tychów i nic, się okazało , że ma system antykradzierzowy w postaci centralnego wyłacznika prądu ale to dopiero zdesperowani znaleźliśmy na parkinku strzeżonym już w Tychach. 

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
w temacie ciągania...
dziś sczezła typowi dyskoteka v8
stał na "małej murckowskiej", plan był dociągnąć na roździeńskiego za castorame.
zapiął linke i pyta co robić bo nigdy mu żadne auto nie sczezło...
no to mówie, że najpierw hamuje on i że lina napięta ma być
ok-poniał
no to jazda
jade i czuje że typ hamuje cały czas
cisne gaz, a on nic
myślałem że po chwili załapie, ale gdzie tam...
całą drogę hamulec wdepnięty dla bezpieczności trzymał

pół butli gazu mi zmarnował

stał na "małej murckowskiej", plan był dociągnąć na roździeńskiego za castorame.
ok-poniał
no to jazda
cisne gaz, a on nic

#noichuj
kurde jak czytam te opowiadania to zaluje ze taki mlody jestem
ja tam pierwszy raz prowadzilem swoje l200 chyba jak z 11 lat mialem a pozniej transitem duzo na wakacjach jezdzilem a tu wszyscy syreną upalali jak cztery lata mieli
ja to syrenki ledwo pamietam- jakis koles trzymaj u nas na podwórku jak dzieciak maluśki bylem ale sie zapaliły i dwie spłoneły.
a odnośnie biegów: czytalem duzo ale nie wiem czy dobrze rozumiem:
miedzygaz daje sie w zeby wyrównac predkosc obrotowa silnika i kol czy tam walu napedowego czy czegos tam i dopiero pozniej sie bieg wklada tak??
a w defie i innych landroverach tez sie jakos biegi inaczej zmienia czy tak jak w kazdym samochodzie?? (pyta bo cos tam kiedys bylo o zmianie biegów wpecyficznej coby synchronizatory czy cos po dupie nie dostały)
ide spac
dobranoc
ja tam pierwszy raz prowadzilem swoje l200 chyba jak z 11 lat mialem a pozniej transitem duzo na wakacjach jezdzilem a tu wszyscy syreną upalali jak cztery lata mieli
ja to syrenki ledwo pamietam- jakis koles trzymaj u nas na podwórku jak dzieciak maluśki bylem ale sie zapaliły i dwie spłoneły.
a odnośnie biegów: czytalem duzo ale nie wiem czy dobrze rozumiem:
miedzygaz daje sie w zeby wyrównac predkosc obrotowa silnika i kol czy tam walu napedowego czy czegos tam i dopiero pozniej sie bieg wklada tak??
a w defie i innych landroverach tez sie jakos biegi inaczej zmienia czy tak jak w kazdym samochodzie?? (pyta bo cos tam kiedys bylo o zmianie biegów wpecyficznej coby synchronizatory czy cos po dupie nie dostały)

ide spac
dobranoc
E...tam jak Fazi sholował malucha i też tak poinstruował (tfu trudne słowo) to się na terenach przemysłowych szczęki w malaczu skończyły i generalnie to chyba rekord prędkości na rondzie malacz zrobił.
Ja mam patent na holowanie Opla Manty, jebaną z 10 razy smyrałewm ją po całych tychach, bo koledze wiecznie na benzynę jakoś brakowało. Odpierdalać pink ponga na linie też trzeba umieć...
Ja mam patent na holowanie Opla Manty, jebaną z 10 razy smyrałewm ją po całych tychach, bo koledze wiecznie na benzynę jakoś brakowało. Odpierdalać pink ponga na linie też trzeba umieć...

ciekawe jak on się porusza... ale nawet jeśli nie porusza się wcale to usunąć parę obciachowych naklejek i
http://cgi.ebay.de/RC-Landrover-Discove ... dZViewItem

http://cgi.ebay.de/RC-Landrover-Discove ... dZViewItem
"Nie jestem bardzo analityczny. Mało myślę o sobie i dlaczego robię różne rzeczy."
G.W.Bush
G.W.Bush

no i dlatego już nikogo nie ciągam.... hyba że wiem że umie inaczej laweta i nawet nie dyskutuje , jak chcesz to se szukaj innego co cie pociągnie....czesław&jarząbek pisze:w temacie ciągania...
ok-poniał
no to jazda
cisne gaz, a on nic
kiedyś kolega "tyle" już jeżdżacy na linkach zatrzymał sie na mojej d.upie....
koniec , brak wiedzy musi kosztować

przecinak musi być jak drajwer niewprawny, żeby autka nie pokiereszowałN2O pisze:ciekawe czy ma pneumatyke![]()
tylko ten przecinak z przodu brzydki

a tak swoją drogą te chińskie dzieci tymi swoimi rąckami i nibynóżkami to chyba wszystko zrobią...

"Nie jestem bardzo analityczny. Mało myślę o sobie i dlaczego robię różne rzeczy."
G.W.Bush
G.W.Bush

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- leon zet
-
- Kontaktowanie:
Posłałem już czesławowi emalią dwie fotki razem z komentarzem
A to znalazłem dosłownie przed chwilą
http://gry.onet.pl/Syrenka_Racer,galeri ... 1849&Pic=1

A to znalazłem dosłownie przed chwilą