Materiały do pracy magisterskiej

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

Awatar użytkownika
slavomiros
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: slavomiros » ndz kwie 01, 2007 5:10 pm

He, he, właśnie dokładniej przeczytałem to z drugiego mojego linku. Napisali tam, że armia australijska zrezygnowała z silników Td5, bo uznali, że ich wysokie osiągi mogą stać się przyczyną zwiększenia liczby wypadków i awarii w przypadku kierowania samochodu przez niedoświadczonych żołnierzy. :lol:
A w ogóle, to do 1996 roku do wojskowych Defenderów montowali wolnossące silniki z serii 2,5l diesel i benzyna.

http://www.csse.monash.edu.au/~lloyd/4/ ... /Military/
Sporo o wojskowych LR-ach z danymi technicznymi włącznie - chyba głównie armia australijska.
Ten Perentie całkiem fajowy - z silnikiem 3,9 D Isuzu.
Ostatnio zmieniony ndz kwie 01, 2007 5:39 pm przez slavomiros, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
HERROS

Post autor: HERROS » ndz kwie 01, 2007 5:28 pm

Wszystko prawda.

Mi się jeszcze to podoba bo to jest najlogiczniejsze:

"Although trials with the Td5 engine proved it to be reliable in battlefield conditions, it was decided that servicing and repairing its electronic control systems should they fail was too complicated and reliant on having diagnostic computers available."

Oczywiście polskie wojsko zdjecydowało kupic TD5 za cenę dwóch Land Roverów XD. Jesteśmy bogatym krajem. :wink:
DISCO 300 TDI

Awatar użytkownika
Tapeworm

Post autor: Tapeworm » ndz kwie 01, 2007 11:06 pm

slavomiros pisze: Napisali tam, że armia australijska zrezygnowała z silników Td5, bo uznali, że ich wysokie osiągi mogą stać się przyczyną zwiększenia liczby wypadków i awarii w przypadku kierowania samochodu przez niedoświadczonych żołnierzy. :lol:
popacz na fotkę z awatara Herrosa i dowiesz się, że racje mieli :)21
Wojsko Polskie lubi mocne silniki :)20 :)21
SeriaIII made by craftsmen-driven by psychos

Awatar użytkownika
HERROS

Post autor: HERROS » pn kwie 02, 2007 5:48 pm

:D Co ty gadasz Tasiemiec? :evil: Przecież to jest zdjęcie z konserwacji podwozia po zimie. Nie rozpuszczaj plotek. U nas mamy samych bardzo doświadczonych kierowców! Nie to co na weterynarii!
DISCO 300 TDI

Awatar użytkownika
Tapeworm

Post autor: Tapeworm » pn kwie 02, 2007 9:06 pm

Zootechnika misiu, ja jeszcze, żadnego samochodu na boku nie postawiłem :wink: największy przechył statyczny 45 stopni w rowie... na zajęcia z bydła sie śpieszyłem :)21
SeriaIII made by craftsmen-driven by psychos

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”