drugi bieg - słabo wchodzi

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

Awatar użytkownika
Discotheque

Post autor: Discotheque » wt lip 03, 2007 7:07 pm

jpi pisze:olej w skrzyni wymieniono, był przeźroczysty jasny bez paprochów ale na korku zlewowym na jego końcówce był mały jeżyk z opiłków stalowych :cry:
nie wiem czy się tym przejmować czy nie - zdrowy objaw to to nie jest ale ??
Filtr oleju wyjales? Co byl na nim?
Forumowym oszołomom mówimy stanowcze NIE!

Awatar użytkownika
LR_Olek

Kontaktowanie:

Post autor: LR_Olek » wt lip 03, 2007 8:20 pm

Discotheque pisze: Filtr oleju wyjales? Co bylo na nim?
synchronizator?

Awatar użytkownika
jpi

Kontaktowanie:

Post autor: jpi » śr lip 04, 2007 5:58 am

niestety filtra nie było chyba - robiłem u gościa wymieniającego oleje bo u nas ciągle deszcz pada i jakos tak mi sie ni uśmiechało leżeć na glebie a mój lr'ek jakoś mi sie na wysokość do garażu nie mieści

troszkę pojeżdżę to dam znać czy się coś poprawiło

filtr łatwo dostać? i jak wygląda
jak ktoś ma pecha to i w dupie palec złamie
LR disco 200
5 o'clock offroad team

Awatar użytkownika
dudek

Post autor: dudek » śr lip 04, 2007 7:02 am

Filtr wygląda tak jak filterek w pistolecie lakierniczym. No nie gadaj ,że nie było filtra. Może nie wiedziałeś gdzie go szukać
AMG M35A2C 2 1/2 TON
AMG M151A2 MUTT 1/4 Ton
M416
XJ 4.0

Awatar użytkownika
jpi

Kontaktowanie:

Post autor: jpi » śr lip 04, 2007 7:08 am

dudek pisze:Filtr wygląda tak jak filterek w pistolecie lakierniczym. No nie gadaj ,że nie było filtra. Może nie wiedziałeś gdzie go szukać
raczej to drugie i tak chcę dolać trochę tego magicznego dwusiarczku molibdenu także niedługo jeszcze raz zleję do czegoś czystego i sprawdzę ten filtr
LR disco 200
5 o'clock offroad team

Awatar użytkownika
Discotheque

Post autor: Discotheque » śr lip 04, 2007 8:49 am

Czyli nie wyciagasz wnioskow z tego co ludzie pisza.

Filtr jest tam gdzie duzy korek spustowy w skrzyni od dolu, po prostu zostal wewnatrz i trzeba go bylo tylko wyciagnac waskimi kombinerkami.

W moim przypadku zaplacilem grube frycowe przez brak kontroli filterka. Poprzedni wlasciciel robil skrzynie i napitolili gigantyczne ilosci silikonu, tenze silikon zatkal filterek i spowodowal brak oleju na koszyczkach i na walku glownym powyzej linii oleju.

Niestety nie mial mi kto doradzic ze tam jest filtr wiec wymienilem tylko olej i skonczylo sie jak skonczylo czyli bolesnie dla kieszeni.

Awatar użytkownika
jpi

Kontaktowanie:

Post autor: jpi » śr lip 04, 2007 8:54 am

Discotheque pisze:Czyli nie wyciagasz wnioskow z tego co ludzie pisza.

Filtr jest tam gdzie duzy korek spustowy w skrzyni od dolu, po prostu zostal wewnatrz i trzeba go bylo tylko wyciagnac waskimi kombinerkami.

W moim przypadku zaplacilem grube frycowe przez brak kontroli filterka. Poprzedni wlasciciel robil skrzynie i napitolili gigantyczne ilosci silikonu, tenze silikon zatkal filterek i spowodowal brak oleju na koszyczkach i na walku glownym powyzej linii oleju.

Niestety nie mial mi kto doradzic ze tam jest filtr wiec wymienilem tylko olej i skonczylo sie jak skonczylo czyli bolesnie dla kieszeni.
oj wyciągam tylko nie robiłem tego sam i troszku się spieszyłem no i tak wyszło, powiedz mi lepiej czy od razu kupić nowy czy go organoleptycznie oglądnąć
LR disco 200
5 o'clock offroad team

Awatar użytkownika
Discotheque

Post autor: Discotheque » śr lip 04, 2007 10:02 am

jpi pisze:
Discotheque pisze:Czyli nie wyciagasz wnioskow z tego co ludzie pisza.

oj wyciągam tylko nie robiłem tego sam i troszku się spieszyłem no i tak wyszło, powiedz mi lepiej czy od razu kupić nowy czy go organoleptycznie oglądnąć
To zwykla siateczka wiec wystarczy jak ja opluczesz przedtem dokladnie lustrujac.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”