Damian pisze:Subwooferów i wzmaków nie chcę, bo szkoda mi miejsca, praktycznych kieszeni, a jak lekko auto przytopię to będzie po car-audio
zresztą nie mam wysokich wymagań co do dźwięku
ale mam pytanie do Ciebie Flytier (albo kogoś kto dobrze ogarnia temat)
muszę jednak zastosować zwrotnice - przednie JBL dają piękne wysokie i średnie tony, ale basy w nich to żenada - chciałbym żeby niskie i średnie tony realizowały te tylne głośniki, a przednie średnie i wysokie
da się tak? jaką zwrotnicę bez wzmaka zastosować (parametry) i jak ją wpiąć?
Damian, w car audio nie siedzę. Moim konikiem jest domowe audio. Jestem lekko zboczony w tym temacie

. Do tego stopnia, że wyjście z CD zbudowane mam na lampach. Do tego przedwzmacniecz lampowy i końcówka mocy. Co prawda na tranzystorach, ale pracująca w klasie single ended, czyli tak, jak lampa, a właściwie jak pojedyncza trioda (niezależnie od oddawanej mocy, prąd spoczynkowy jest stały i równy maksymalnemu prądowi, który potrafi oddać końcówka).
Ciężko mi jednoznacznie odpowiedzieć na Twoje pytanie. Popatrzyłem na zwrotnice samochodowe i bez specjalnego zagłębiania się w temat widziałem dwa typy. Jedna odcinająca w okolicy 2 kHz, druga 160 kHZ ( dla subwoofera). Trzeba by popatrzeć na na parametry przenoszenia przednich głośników. Od ilu pracują, tak na prawdę. Rozumiem, że Twoją intencją jest odciąć "niskie" tony z przodu. Boję się jednak, że jeżeli zastosujesz gotową zwrotnicę, która nie jest zaprojektowana konkretnie pod Twoje głoniki, to stracisz wiele cennych informacji z niższego pasma. Częstotliwość 2 kHZ jest już dość wysoko położona (odpowiada ona mniej więcej podziałowi 3 drożnemu w normalnej kolumnie), a zwrotnice, które oglądałem miały dość ostre cięcie w zakresie 12 db na oktawę. Podpinając taką zwrotnicę na zasadzie, że z przodu tniesz dół, a z tyłu górę, może się okazać, że powstanie dziura w zakresie, na który ucho ludzkie jest najbardziej wyczulone. Z dźwięku subiektywnie pozostanie sama góra i dół, które będą męczące i mało analogowe. Te zwrotnice nie są zbyt drogie, można zaryzykować i kupić jedną parę, by przetestować jej zachowanie w konkrenym układzie. Osobiście spróbowałbym najpierw zrobić tak, by na tylne elipsy puścić cały sygnał bez obcinania, a na przód wstawić zwrotnicę z głośnikami wpiętymi w część wysokotonową. Wysokie i wyższe średnie z tylnych głośników nie powinny przeszkadzać, gdyż i tak będą tłumione przez zagłówki,fotele i pasażerów. Boję się jednak, ze będzie Ci brakowało niskich tonów z przodu. Wstawienie zwrotnicy z odcięciem 160kHz na przód pewnie niewiele zmieni. Jest to już chyba zbyt niska częstotliwość podziału, by była znacząco odczuwalna na przednich głośnikach. Tym nie mniej są to tylko moje dywagacje, gdyż sam osobiście się w to nie bawiłem.
Tak na prawdę do osiągnięcia dobrego efektu potrzebne jest zestrojenie radia, przetworników i kabiny samochodu. To zabawa na długie, jesienne wieczory

.
Co do długich, jesiennych zabaw. Zmiana wartości rezystora w anodzie lampy z 22 MOhm na 18 MOhm skutkuje diametralną zmianą barwy i rozciągnięcia basu

.