LR2 webasto
Moderator: Jerry
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Re: LR2 webasto
zrobiłem szybki risercz rano i ponoć świec nie grzejesz tylko wsiadasz, noga, wajha, guzik i...buba

#noichuj
No dobra, od początku.
Rzeczywiście za pierwszym razem było tak, że noga-knefel i nic. Ale nieprawdą jest, że wtedy nie grzeją świece - od naciśnięcia zestawu pedał-knefel do zakręcenia rozrusznikiem mija chwila podczas której świeci się kontrolka świec żarowych, czyli przynajmniej w teorii świece grzeją.
Teraz bogatszy o nowe doświadczenia zmodyfikowałem procedurę startową do wersji, knefel 1x, knefel 2x, noga-knefel. Ale problem jest taki, że przy -12 zmodyfikowana procedura startowa spowodowała zakaszlenie połową cylindrów, potrząśnięcie budą jak pies wychodzący z wody i zgaśnięcie nadzieji. Potem jeszcze raz wszystko od początku, jw. tylko po jakiś 10 sekundach pozostałe cylindry zdecydowały się również zabrać się do pracy.
Sukces?
P.S. Dzisiaj w tych największych opadach śniegu zabrałem auto kobiecie i sam pojeździłem - jest pewny i przewidywalny, nadal go lubię
Rzeczywiście za pierwszym razem było tak, że noga-knefel i nic. Ale nieprawdą jest, że wtedy nie grzeją świece - od naciśnięcia zestawu pedał-knefel do zakręcenia rozrusznikiem mija chwila podczas której świeci się kontrolka świec żarowych, czyli przynajmniej w teorii świece grzeją.
Teraz bogatszy o nowe doświadczenia zmodyfikowałem procedurę startową do wersji, knefel 1x, knefel 2x, noga-knefel. Ale problem jest taki, że przy -12 zmodyfikowana procedura startowa spowodowała zakaszlenie połową cylindrów, potrząśnięcie budą jak pies wychodzący z wody i zgaśnięcie nadzieji. Potem jeszcze raz wszystko od początku, jw. tylko po jakiś 10 sekundach pozostałe cylindry zdecydowały się również zabrać się do pracy.
Sukces?
P.S. Dzisiaj w tych największych opadach śniegu zabrałem auto kobiecie i sam pojeździłem - jest pewny i przewidywalny, nadal go lubię

LR2 - jej
LR3 - jego
LR3 - jego
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
przy dużym mrozie świece grzej dwa razy pełny cykl czyli do zgaśnięcia kontrolki.
potem zapalaj.
telepanie zimnego diesla na mrozie nie jest niczym nadzwyczajnym. można mu pomóc gazem delikatnie-wtedy szybciej łapią wszystkie cylindry.
prawdopodobnie masz problem z paliwem. wszystkie reklamowane wypasy typu gold czy ultimate kisną w pierwszej kolejności. przetestuj zwykłe paliwo z któregoś dużego orlenu czy shella.
jak dalej bedzie problem to przejdz do rozdziału pt: zaprawianie paliwa zimą.
temat sterowania do pieca przypomniałem arturowi b. nachodź go intensywnie.
potem zapalaj.
telepanie zimnego diesla na mrozie nie jest niczym nadzwyczajnym. można mu pomóc gazem delikatnie-wtedy szybciej łapią wszystkie cylindry.
prawdopodobnie masz problem z paliwem. wszystkie reklamowane wypasy typu gold czy ultimate kisną w pierwszej kolejności. przetestuj zwykłe paliwo z któregoś dużego orlenu czy shella.
temat sterowania do pieca przypomniałem arturowi b. nachodź go intensywnie.
#noichuj
Ok, dzięki.czesław&jarząbek pisze:temat sterowania do pieca przypomniałem arturowi b. nachodź go intensywnie.
LR2 - jej
LR3 - jego
LR3 - jego
A gdzie jest ten temat? w niebie dla bitów podobnie jak inne fajne wątki?czesław&jarząbek pisze:

bo naszukać se nie mogę a merytoryczny był

Jeszcze sobie w mądrej książce wyczytałem, że fabryczne sterowanie (pilot) piecem jest dostępne na rynku rosyjskim. Daleko mam 

LR2 - jej
LR3 - jego
LR3 - jego
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
myślę, że poprostu outsourcingowi hindusi robiący katalog akcesoriów przegapili to sterowania.

#noichuj
czesław&jarząbek pisze:myślę, że poprostu outsourcingowi hindusi robiący katalog akcesoriów przegapili to sterowania.
eeeeeeee
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
czesław&jarząbek pisze:
sterowaniE
wysyłaniE
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
o takczesław&jarząbek pisze:e nie...

SzczesnyLR pisze: a instrukcje obsługi czytał![]()
Cytat z załącznika do mądrej książki (piszę z głowy, czyli z niczego): "czesław&jarząbek pisze: zrobiłem szybki risercz rano i ponoć świec nie grzejesz tylko wsiadasz, noga, wajha, guzik i...buba
![]()
Aby uruchomić auto z automatyczną skrzynią naciśnij pedał hamulca i naciśnij przycisk start/stop. Przy ujemnych temperaturach okres pomiędzy naciśnięciem przycisku a uruchomieniem samochodu może wynosić nawet 12 sekund."
Problem w tym, że nie wynosi nawet 1 sekundy i dlatego trzeba kilkukrotnie kompa oszukiwać.
LR2 - jej
LR3 - jego
LR3 - jego
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie: