Zderzak - zrobię zobie sam

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

GAZFAN

Kontaktowanie:

Re: Zderzak - zrobię zobie sam

Post autor: GAZFAN » czw kwie 29, 2010 9:44 am

Idealna
:)21
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 :)

Awatar użytkownika
tedi73

Post autor: tedi73 » czw kwie 29, 2010 4:45 pm

TRAWOLT pisze:
tedi73 pisze:kiedyś miałem podobny pomysł (jak napisałem wyżej), napisałem też, że zrezygnowałem z niego,
raz że sprzedałem disco :),
jak miałem disco, miałem możliwości (podłączenia sie spawarką) to se coś tam wystrugałem :roll: :D
mając rrc już możliwości nie było i kupiłem gotowy produkt, więc ...
tedi73 pisze:nie uzyskał bym moim zdaniem oczekiwanego wyglądu konstrukcji (za mało wiedzy i umiejętności)
wygląd jak wygląd, kwestia co dla kogo jest piorytetem tudzież "pedantyczności pracy" - mi się nawet spawów szlifować nie chciało :roll: :D

częstym problemem samoróbek jest odpowiednia wytrzymałość - czyli jakość stali i spawów
pisząc "za mało wiedzy i umiejętności" miałem na myśli brak możliwości wystruganie czegoś, co nie było by tylko kawałkiem blachy na przodzie, ale miało by też praktyczne zastosowanie, np. płyta pod wyciągarkę, odpowiednio umiejscowione (wydaje mi się to ważne) mocowania szekli, wspawane rury/ki pod hi-lift'a itp.,
kiedy szukałem informacji potrzebnych mi do stworzenia zderzaka, okazało się, że nie posiadam potrzebnej mi wiedzy, tak jak pisałem, nie wystarczy mieć wymiarów mocowania do ramy,
gdybym teraz był w podobnej sytuacji(potrzebował zderzaka), to raczej zbierał bym kasę na firmówkę i znając sprzęt z autopsji w przyszłości poprawił bym to co chciał bym widzieć inaczej, chyba ze miał bym kogoś na miejscu kto ma np. UP'a i pozwolił by mi na podpatrzenie (na żywo), wtedy bym zerżnął :D,
ale to tylko moje subiektywne zdanie na ten tema, ktoś inny może się decydować na budowę bez jakichkolwiek danych i tez będzie git
było disco 300 TDI '96
był Land Rover defender 110 cysetka '94
jest Toyota SURF 2.4 TD '92 automat

Awatar użytkownika
ignat36
Kontaktowanie:

Post autor: ignat36 » wt maja 04, 2010 9:14 am

a czy UP-y nie staniały ostatnio niwelując jakąkolwiek możliwość opłacalności dziergania zderzaka samemu :roll:
Range Rover Classic 91' 3,9l
+2"Scorpion Racing, 235/85/R16 BFG AT

Awatar użytkownika
HUSKYTEAM
Kontaktowanie:

Post autor: HUSKYTEAM » śr maja 05, 2010 8:02 pm

Samemu ZAWSZE wyjdzie taniej, patrz tu: http://www.forum4x4.pl/viewtopic.php?f=8&t=56456 :D
Jacek Szadkowski
http://www.war-saw.net
Pajero I > Disco I 2.5 > Vitara I 1,6 > Samurai...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”