Nowy silnik dla Defendera MY2012
Moderator: Jerry
Re: Nowy silnik dla Defendera MY2012
powiem tak, mam to wszystko w dupie. moim celem jest posiadanie kilka silnikow 200tdi i moze 2 defy na zapas. do tego 2 3,9v8 i jakies 2 automaty do tego. a co oni beda wkladac w ciagu 50 lat to ja bede mijal na bezdrozach, a jak nie bedzie benzyny to zaczne sam sadzic sloneczniki i rzepak na jakims bezludziu 

to chłodzenie to mnie akurat cieszy bo wole jak jet chłodniejDamian pisze:dupa tam, właśnie jest odwrotnie, słońce ku zaskoczeniu naukowców się uspokoiło - blakną plamy, zatrzymują się prądy, coraz mniejsze koronalne wyrzuty masym_waku pisze:noo
a blyski na sloncu juz sie zaczely
wg niektorych to poczatek przbiegunowania ziemi
oj bedzie sie dzialo
trend ma być dłuższy, co powoduje globalne ochłodzenie
był artykuł o tym w jednym z ostatnich Science
panowie - trzeba kupować stare wiejty i grzać dwutlenkiem w atmosferę ile wlezie!

Co do zakupu starych wiejtów to się zgadzam i w tą stronę będę sie kierował, bynajmniej nie z powodu emisji CO2

Tak w ogóle to w którym Science to było? Bo bym sobie poczytał
Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem, a szaleństwem
Jeep
Chevy Suburban
Jeep
Chevy Suburban
-
- jestem tu nowy...
dikson17 pisze:powiem tak, mam to wszystko w dupie. moim celem jest posiadanie kilka silnikow 200tdi i moze 2 defy na zapas. do tego 2 3,9v8 i jakies 2 automaty do tego. a co oni beda wkladac w ciagu 50 lat to ja bede mijal na bezdrozach, a jak nie bedzie benzyny to zaczne sam sadzic sloneczniki i rzepak na jakims bezludziu
oj nie będziesz miał w d... kiedy zatrzyma Cię Inspekcja Transportu Drogowego, albo patrol Policji mierzący normy spalin i hałasu

nowe jednostki napędowe są nieuniknione, Uniia Europejska w końcu wywrze na Polsce wprowadzenie NORM CO2 takich jak w reszcie krajów UNII

Freelander I TD4
Toyota Rav 4 VVTi
in the future
LR Freelander II ?
LR Defender III ?
Toyota Rav 4 VVTi
in the future
LR Freelander II ?
LR Defender III ?
to prawda, ale nie będą to jedyne "normy" którymi nas uszczęśliwią, na szczęście nikt nam nie każe w unii mieszkać 

Land Rover made by craftsmen-driven by psychos 
always look on the bright side of life

always look on the bright side of life

- gebels
-
- Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej
Wąż pisze:to prawda, ale nie będą to jedyne "normy" którymi nas uszczęśliwią, na szczęście nikt nam nie każe w unii mieszkać
unia się kończy, zamiast zajmować się trzymaniem w ryzach deficytów budżetowych krajów członkowskich to się zajmowali normą głośności toczenia bieżnika opon i innych dupereli nie istotnych, a w tym czasie Grecja i inni ciągną to unijne gówno na dno

Czwarte serce 

Gazfan,
napisz coś o tym 2.2 silniku, jak go zmienili aby dopasować do defendera itd itp. Pewnie w tym momencie masz juz wiecej informacji.
Pozdrawiam,
Borys
napisz coś o tym 2.2 silniku, jak go zmienili aby dopasować do defendera itd itp. Pewnie w tym momencie masz juz wiecej informacji.
Pozdrawiam,
Borys
- pamejudd
-
freelander. pisze: znajomy wybrał się Fordem FOCUSEM 2002r 1.8 TDDi do Włoch...
ale nie wjechał do Rzymu ponieważ nie spełnia normto nie wina Land Rovera
to polityka...
Kurcze, wlasnie przeczytalem te fascynujaca historie.
Myslalem ze we wloskich miastach (kilku, np. w Mediolanie) szlaban na wjazd obowiazuje tylko te auta ktore W OGOLE nie spelniaja norm Euro. Czyzby jakis element wloskiej rzeczywistosci umknal mi w natloku zdarzen?
130 300Tdi '97, Ghost RS 5700 '05
wolvesahead.org
wolvesahead.org