Nowy silnik dla Defendera MY2012

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

dikson17

Re: Nowy silnik dla Defendera MY2012

Post autor: dikson17 » pt wrz 09, 2011 12:51 pm

powiem tak, mam to wszystko w dupie. moim celem jest posiadanie kilka silnikow 200tdi i moze 2 defy na zapas. do tego 2 3,9v8 i jakies 2 automaty do tego. a co oni beda wkladac w ciagu 50 lat to ja bede mijal na bezdrozach, a jak nie bedzie benzyny to zaczne sam sadzic sloneczniki i rzepak na jakims bezludziu :D

Awatar użytkownika
CrOOchy

Post autor: CrOOchy » pt wrz 09, 2011 1:04 pm

Damian pisze:
m_waku pisze:noo
a blyski na sloncu juz sie zaczely
wg niektorych to poczatek przbiegunowania ziemi
oj bedzie sie dzialo
dupa tam, właśnie jest odwrotnie, słońce ku zaskoczeniu naukowców się uspokoiło - blakną plamy, zatrzymują się prądy, coraz mniejsze koronalne wyrzuty masy
trend ma być dłuższy, co powoduje globalne ochłodzenie

był artykuł o tym w jednym z ostatnich Science
panowie - trzeba kupować stare wiejty i grzać dwutlenkiem w atmosferę ile wlezie!
to chłodzenie to mnie akurat cieszy bo wole jak jet chłodniej :)21

Co do zakupu starych wiejtów to się zgadzam i w tą stronę będę sie kierował, bynajmniej nie z powodu emisji CO2 :)21

Tak w ogóle to w którym Science to było? Bo bym sobie poczytał
Jest tylko cienka czerwona linia między rozsądkiem, a szaleństwem

Jeep
Chevy Suburban

freelander.
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: freelander. » pt wrz 09, 2011 4:55 pm

dikson17 pisze:powiem tak, mam to wszystko w dupie. moim celem jest posiadanie kilka silnikow 200tdi i moze 2 defy na zapas. do tego 2 3,9v8 i jakies 2 automaty do tego. a co oni beda wkladac w ciagu 50 lat to ja bede mijal na bezdrozach, a jak nie bedzie benzyny to zaczne sam sadzic sloneczniki i rzepak na jakims bezludziu :D

oj nie będziesz miał w d... kiedy zatrzyma Cię Inspekcja Transportu Drogowego, albo patrol Policji mierzący normy spalin i hałasu :D skończy się na zabraniu dowodu.

nowe jednostki napędowe są nieuniknione, Uniia Europejska w końcu wywrze na Polsce wprowadzenie NORM CO2 takich jak w reszcie krajów UNII ;) i do miasta nie wjedziesz starym dieslem... :cry:
Freelander I TD4
Toyota Rav 4 VVTi

in the future
LR Freelander II ?
LR Defender III ?

Awatar użytkownika
Wąż

Post autor: Wąż » sob wrz 10, 2011 8:05 am

to prawda, ale nie będą to jedyne "normy" którymi nas uszczęśliwią, na szczęście nikt nam nie każe w unii mieszkać :)21
Land Rover made by craftsmen-driven by psychos :)21
always look on the bright side of life :)21

Awatar użytkownika
gebels

Lokalizacja: dziś Polska jutro Australia, emigracja mnie przyciąga i to coraz intensywniej

Post autor: gebels » sob wrz 10, 2011 8:55 am

Wąż pisze:to prawda, ale nie będą to jedyne "normy" którymi nas uszczęśliwią, na szczęście nikt nam nie każe w unii mieszkać :)21

unia się kończy, zamiast zajmować się trzymaniem w ryzach deficytów budżetowych krajów członkowskich to się zajmowali normą głośności toczenia bieżnika opon i innych dupereli nie istotnych, a w tym czasie Grecja i inni ciągną to unijne gówno na dno :)21
Czwarte serce :cry:

cij

Post autor: cij » pn wrz 19, 2011 7:31 pm

Gazfan,
napisz coś o tym 2.2 silniku, jak go zmienili aby dopasować do defendera itd itp. Pewnie w tym momencie masz juz wiecej informacji.
Pozdrawiam,
Borys

Awatar użytkownika
pamejudd

Post autor: pamejudd » pn paź 17, 2011 1:24 am

freelander. pisze: znajomy wybrał się Fordem FOCUSEM 2002r 1.8 TDDi do Włoch...
ale nie wjechał do Rzymu ponieważ nie spełnia norm :o to nie wina Land Rovera ;) to polityka...

Kurcze, wlasnie przeczytalem te fascynujaca historie.

Myslalem ze we wloskich miastach (kilku, np. w Mediolanie) szlaban na wjazd obowiazuje tylko te auta ktore W OGOLE nie spelniaja norm Euro. Czyzby jakis element wloskiej rzeczywistosci umknal mi w natloku zdarzen?
130 300Tdi '97, Ghost RS 5700 '05
wolvesahead.org

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”