Disco II przekładka z anglika - za? przeciw? gdzie? za ile?
Moderator: Jerry
Disco II przekładka z anglika - za? przeciw? gdzie? za ile?
Witam.
Daaawno tu nie zaglądałem, bo i od paru lat nie mam 4x4, ale to z musu, a nie z wyboru. Z wyboru to następne ma być Disco II, najchętniej poliftowe, żeby i na polowanie, i do opery można było. Jest ciekawa opcja na 4.0V8 z Wysp. Przeszukałem wpisy w tym dziale pod kątem przekładki ale nic nie znalazłem. Macie jakieś doświadczenia z tym tematem? Proszę o podzielenie się i podrzucenie paru informacji, np. gdzie to zrobić w Warszawie lub okolicach, jak wygląda później rejestracja takiego auta etc.
Sękju from de małntejn.
Daaawno tu nie zaglądałem, bo i od paru lat nie mam 4x4, ale to z musu, a nie z wyboru. Z wyboru to następne ma być Disco II, najchętniej poliftowe, żeby i na polowanie, i do opery można było. Jest ciekawa opcja na 4.0V8 z Wysp. Przeszukałem wpisy w tym dziale pod kątem przekładki ale nic nie znalazłem. Macie jakieś doświadczenia z tym tematem? Proszę o podzielenie się i podrzucenie paru informacji, np. gdzie to zrobić w Warszawie lub okolicach, jak wygląda później rejestracja takiego auta etc.
Sękju from de małntejn.
--
Pozdrawiam - Maciek, Terracan 2.9 CRDI '02.
Ex: Tyran '91, X-trail '06, XJ Endeavor '99.
Re: Disco II przekładka z anglika - za? przeciw? gdzie? za ile?
to zbyt tanie auto aby był sens babrać się z przekładkami. Kable, wnętrze.. ilość prucia i drutowania spora. A jak kupisz fanty i zrobisz to właściwie - to nie będzie oszczędności
Mroczny pisze:to zbyt tanie auto aby był sens babrać się z przekładkami. Kable, wnętrze.. ilość prucia i drutowania spora. A jak kupisz fanty i zrobisz to właściwie - to nie będzie oszczędności

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
Kabal, nie zniechęcaj Kolegi... 

Nie trzymam Kobiet w domu...
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
erpe_roman
Za tęczowym mostem: Ranger, Fiorino, Hąda, Pajero, Frontera, Sintra
Spoko, po to jest ten watek, żeby zniechęcić albo wręcz przeciwnie. Decyzje jeszcze niepodjęte. A jakieś konkretne cyfry co do kosztów operacji ? Ew. podpowiedź gdzie warto dopytać (poza guglarką oczywiście) ?
--
Ja wiem, uja się znamPiRoman pisze:Kabal, nie zniechęcaj Kolegi...

A co do kosztów - jak ktoś mówi, że to jest do zrobienia za 5 tysi, to będzie na pewno zjebane.
Mając cały komplet bambetli i tak roboty jest w [cenzura], zagwozdek w [cenzura] do kwadratu, a robota jest całkiem z dupy

tel. 504126172
tel. 504126172
nie pij tyleKabal pisze:Ja wiem, uja się znamPiRoman pisze:Kabal, nie zniechęcaj Kolegi...![]()
A co do kosztów - jak ktoś mówi, że to jest do zrobienia za 5 tysi, to będzie na pewno zjebane.
Mając cały komplet bambetli i tak roboty jest w [cenzura], zagwozdek w [cenzura] do kwadratu, a robota jest całkiem z dupyTo jest masochizm, albo akcja na Mirka handlarza samochodów. Biały człowiek robiąc takie rzeczy, po prostu ma ograniczoną percepcję
![]()
![]()
![]()
Serio...

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Dyć piszę, że akcja na Mirka, i że uja się znam przecież, niech robi...
Piję dzisiaj od zajebistego obiadu. Zazdrościsz tetryku

Piję dzisiaj od zajebistego obiadu. Zazdrościsz tetryku

tel. 504126172
tel. 504126172
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
w dwójce drogie misie wymiany wymaga najsampierw...rama.
dobranoc.
dobranoc.
#noichuj
O ! I to jest konkret info. Znaczy pozamiatane raczej.czesław&jarząbek pisze:w dwójce drogie misie wymiany wymaga najsampierw...rama.
I po to właśnie był ten wątek. Dzięki wszystkim.
--
Hejka,
ramy wymieniać nie trzeba brak tylko elementu do mocowania panharda, dwa otwory do przekładni są już w ramie, żeby to dobrze ustawić i pospawać konieczny demontaż silnika. Robiłem przekładkę kilka lat temu, ale wtedy ceny za d2 były inne. Drugi raz bym się nie pokusił... Ja przy przekładce rozebrałem auto na części, piaskowałem ramę, cała wiązka wymieniona, więc koszty duże. Aktualnie za cenę dobrze zrobionej przekładki z gratami można sobie kupić D2 gotowe do jazdy..
ramy wymieniać nie trzeba brak tylko elementu do mocowania panharda, dwa otwory do przekładni są już w ramie, żeby to dobrze ustawić i pospawać konieczny demontaż silnika. Robiłem przekładkę kilka lat temu, ale wtedy ceny za d2 były inne. Drugi raz bym się nie pokusił... Ja przy przekładce rozebrałem auto na części, piaskowałem ramę, cała wiązka wymieniona, więc koszty duże. Aktualnie za cenę dobrze zrobionej przekładki z gratami można sobie kupić D2 gotowe do jazdy..