naprawa karoserii disco I
Moderator: Jerry
naprawa karoserii disco I
Mam pyatnie do posiadaczy discovery I. Czy karoserie z aluminium da się wogole naprawiać jak np ulegnie uszkodzeniu w terenie lub przy ewentualnej stłuczce. Rozumiem że całe elementy można ewentualnie wymienić ale jak pojazd oberwie np w tylny błotnik to czy da się to wyciągnąć ,zaszpachlować i pomalować jak w karoserii stalowej?
Zastanawiam się nad zakupem tego egzemplarza. samochód jest delikatnie uszkodzony. Co o nim sadzicie?
http://olx.pl/oferta/land-rover-discove ... ea21878733
Zastanawiam się nad zakupem tego egzemplarza. samochód jest delikatnie uszkodzony. Co o nim sadzicie?
http://olx.pl/oferta/land-rover-discove ... ea21878733
- Misiek Cypr
-
Re: naprawa karoserii disco I
Ty się lepiej zorientuj, czy to auto posiada podłoge. A jaki jest cel ćwiczenia pod tytułem naprawa blacharska?
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
Wiesz co, ja to bym to trochę podklepał i zostawił. Wgniotki na terenówce to jak blizny na wojowniku, no i od razu zyskasz +10 na dzielni.
Jak reszta auta to nie wiem, wiem tylko że nie udało mi się kupić Disco bo wszystkie były w opłakanym stanie w stosunku do ceny.

Jak reszta auta to nie wiem, wiem tylko że nie udało mi się kupić Disco bo wszystkie były w opłakanym stanie w stosunku do ceny.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
No taki że chce wiedziec czy przy ewentualnej stluczce wgnoitce ect da sie samochod naprawic czy jestem zdany na jazde pokiereszowanym albo musze go zlomowac...prosteMisiek Cypr pisze:Ty się lepiej zorientuj, czy to auto posiada podłoge. A jaki jest cel ćwiczenia pod tytułem naprawa blacharska?
- Misiek Cypr
-
A po co go prostować do stanu lepszego niż otwieralność I zamykanie drzwi?
513549044
513549044
A nie slyszales nigdy ze za jazde samochodem z uszkodzona karoseria moga ci zabrac dowod?
- Misiek Cypr
-
Pogięte auto, to nie to samo, co uszkodzenia elementów nosnych. W Disco masz ramę.
Za dziury od rdzy można dostac miekki dowód, ale pogieta karoserię nie.
Za to na błotniku dowodu nie zabiorą. Na tyle ile potrzebujesz, naprawic się da. Disco ma poszycie aluminiowe, da się wymienic co chcesz, tylko po co. Wyprostować, żeby nie było ostrich kantów I jechać
Za dziury od rdzy można dostac miekki dowód, ale pogieta karoserię nie.
Za to na błotniku dowodu nie zabiorą. Na tyle ile potrzebujesz, naprawic się da. Disco ma poszycie aluminiowe, da się wymienic co chcesz, tylko po co. Wyprostować, żeby nie było ostrich kantów I jechać
513549044
513549044
gorylpl1 pisze:No taki że chce wiedziec czy przy ewentualnej stluczce wgnoitce ect da sie samochod naprawic czy jestem zdany na jazde pokiereszowanym albo musze go zlomowac...prosteMisiek Cypr pisze:Ty się lepiej zorientuj, czy to auto posiada podłoge. A jaki jest cel ćwiczenia pod tytułem naprawa blacharska?
Oczywiście że się da, aluminium się klepie, spawa itp. Wymaga to trochę innej wiedzy niż w przypadku blachy ale to nie jest żadna tajemna wiedza

gg 3041301
PO CO?
Ja bym to puknął tak aby błoto z koła nie brudziło karoserii i już. Nie poświęcił bym na to więcej niż 2-3 godziny.
Ja bym to puknął tak aby błoto z koła nie brudziło karoserii i już. Nie poświęcił bym na to więcej niż 2-3 godziny.
Ale pytanie było czy da się coś zrobić z karoserią w razie stłuczki czy innego wgniecenia, w przyszłości, w razie "w". Nie chodziło o naprawę tego co na zdjęciu.jradek pisze:PO CO?

gg 3041301
może lekkie prac blacharskie nie dotyczą akurat tego błotnika tylko tej CAŁEJ reszty?
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
To prawdaKoni pisze:Ale pytanie było czy da się coś zrobić z karoserią w razie stłuczki czy innego wgniecenia, w przyszłości, w razie "w". Nie chodziło o naprawę tego co na zdjęciu.jradek pisze:PO CO?
To też prawdabert pisze:może lekkie prac blacharskie nie dotyczą akurat tego błotnika tylko tej CAŁEJ reszty?
No cóż, ciężko znaleźć dobre DI bo te nie są do sprzedania
Choć jest jeden, ładny, w LS w Wieliczce ale kosztuje stówę 

gg 3041301
mam za 25 dobrego 

ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
czarny mat ? 

gg4987422
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
czarny mat nie jest mój i o dziwo po Jankowych zabiegach w tym wymianie budy sprawdza się dobrze.selim pisze:czarny mat ?
mój jest zieloniutki
witam,
Moze powrót do tematu wątku?
czy naprawdę żaden użytkownik nie naprawiał blacharsko swojego discovery I?
czego oczekujesz. Przecież już napisano, że można. Można też za grosze wymienić błotnik, drzwi czy co tam pogniesz. Czego oczekujesz więcej?gorylpl1 pisze:witam,
Napisano Ci też, że akurat poszycia są najmniejszym problemem w starych dyskaczach.
Nikt więcej nic Ci mądrzejszego niż napisano, nie napisze, a już na pewno czegoś w stylu: kupuj, świetne auto
gorylpl1 pisze:A nie slyszales nigdy ze za jazde samochodem z uszkodzona karoseria moga ci zabrac dowod?
w polsce?
nie zartuj...