Głośna Discovery 2
Moderator: Jerry
Głośna Discovery 2
Jestem nowy na forum. Potrzebuję pomocy. Nie wiem jak ustalić jaki jest powód hałasu w samochodzie. Dochodzi z łożyska sprzęgłowego lub skrzyni biegów. Jak to ustalić bez wyjmowania automatycznej skrzyni z samochodu. Dzięki.
Re: Głośna Discovery 2
Wyraźnie słychać łożysko. Jak sprawdzić czy łożysko sprzęgłowe czy w skrzyni?
- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
W autonacie nie ma lozyska sprzeglowego Chyba ze to dsg 

TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
co to jest dsg ?
Dyspersyjne Sprzęgło Górnowrzecionowe.
W niektórych LRach na rynek wojskowy montowano taki wynalazek przez chwilę. Miało to zapobiegać niezamierzonemu cofnięciu się pojazdu z rampy załadowczej samolotów/statków/wagonów itp. z powodu np. niekumatego kierownika
Takie załadunki zazwyczaj odbywają się w trudnych warunkach, ciasnocie, na szybko, żołnierze różnie ogarniają, więc żeby nie było uszkodzeń itp - wymyślono takie coś.
Odpowiednikiem na rynku cywilnym był hill-holder w Subaru.
Bardzo mało LRów było w to wyposażonych, szybko się z tego wycofano, stąd nie ma praktycznie informacji w necie.
XTZ 750
Outback EJ25 MT
Outback EJ25 MT
oplułem monitor

w lr jeszcze występował efekt ruszającego pociągu ale to inny odgłos , bez wyjęcia się nie obędzie ale najpierw spr czy jest olej w skrzyniach. możesz załączyć film na youtube z dzwiękiem

w lr jeszcze występował efekt ruszającego pociągu ale to inny odgłos , bez wyjęcia się nie obędzie ale najpierw spr czy jest olej w skrzyniach. możesz załączyć film na youtube z dzwiękiem
lodz4x4.weebly.com
d23 pickup
790-71-74-74
d23 pickup

790-71-74-74
ale tylko stereo i w kolorze

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
czarno - biały i 32 bity odcieni szarości

lodz4x4.weebly.com
d23 pickup
790-71-74-74
d23 pickup

790-71-74-74