Zmota realna czy nierealna, czyli jak poprawic fabryke LR
Moderator: Jerry
Zmota realna czy nierealna, czyli jak poprawic fabryke LR
Dzien dobry lub dobry wieczor.
Chodzi pogloska ze mosty i skrzynia w Disco nie naleza do najwytrzymalszych, w przeciwienstwie do mostow patrola czy g-klasy. Moze dalo by rade wstawic mosty od patorla do disco, bedzie to lepsze rozwiazanie niz np kupywac drogie maxidrive lub podobne? Albo skrzynie? Probowal juz ktos cos takiego ?
...a chodzi mi jeszze po glowie jeden pomysl jak by tak silnik np z patrola 3.3td wlozyc lub inny ciekawy niezniszczalny diesel.
Wiem ze takie przerobkowe pytania to raczej do dzialu UAZ czy SAM sie nadaja, a co koledzy z pod znaku LR na takie wizje powiedza?
Chodzi pogloska ze mosty i skrzynia w Disco nie naleza do najwytrzymalszych, w przeciwienstwie do mostow patrola czy g-klasy. Moze dalo by rade wstawic mosty od patorla do disco, bedzie to lepsze rozwiazanie niz np kupywac drogie maxidrive lub podobne? Albo skrzynie? Probowal juz ktos cos takiego ?
...a chodzi mi jeszze po glowie jeden pomysl jak by tak silnik np z patrola 3.3td wlozyc lub inny ciekawy niezniszczalny diesel.
Wiem ze takie przerobkowe pytania to raczej do dzialu UAZ czy SAM sie nadaja, a co koledzy z pod znaku LR na takie wizje powiedza?
Taaa, pogloska glosi ze kaczki tez olatuja do cieplych krajow, a tym czasem jakos nie chca... na rozsadnych gumach i z tym silniczkiem nic nie pozrywasz spoko bez paniki.
Maksidrajwy Aerbe i inne ustrojstwa, spoko, jak masz zbedna kaske albo zalezy ci na difflokach. Jesli nie olej i lej olej i smigaj bez strachu.
U mnie jezdzi disko na 37 gumach, upierdolony po dach w blocie. Gadalem z typem i mowi ze mosty oryginaly ... takich plotek widzisz to mozna sluchac
Maksidrajwy Aerbe i inne ustrojstwa, spoko, jak masz zbedna kaske albo zalezy ci na difflokach. Jesli nie olej i lej olej i smigaj bez strachu.
U mnie jezdzi disko na 37 gumach, upierdolony po dach w blocie. Gadalem z typem i mowi ze mosty oryginaly ... takich plotek widzisz to mozna sluchac

Tarsus pisze:Taaa, pogloska glosi ze kaczki tez olatuja do cieplych krajow, a tym czasem jakos nie chca... na rozsadnych gumach i z tym silniczkiem nic nie pozrywasz spoko bez paniki.

był patrol - był kojot ... teraz juz tylko emerytura...
Re: Zmota realna czy nierealna, czyli jak poprawic fabryke L
Tdi jest ciekawy i niezniszczalny, skrzynie sa ok, nie rozumiem kolegi wogole bo nie powiedzial czego mu brakuje, albo co sie popsulo... czy moze tak tylko kolega sobie spekuluje niewinnie wieczorowa porahojek pisze:

hojek pisze: ...a chodzi mi jeszze po glowie jeden pomysl jak by tak silnik np z patrola 3.3td wlozyc lub inny ciekawy niezniszczalny diesel.

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
"...ziew..."
bo jezdzić to trza umić
to jest przygotowany samochód:
http://www.rajdy4x4.pl/rajdy/2006/lands ... edited.jpg
nic nie widać,
nie ma pedalskich migotek,
szary jest i pogiety, ale ma motór, mosty, mechanika, klatkę i objedzie każdą najbardziej maderfakierską, jarmarczną zmotę na mostach z zaniemoga, reduktorze z robura i nadwoziu z kotłowni osiedlowej...
bo jezdzić to trza umić
to jest przygotowany samochód:
http://www.rajdy4x4.pl/rajdy/2006/lands ... edited.jpg
nic nie widać,
nie ma pedalskich migotek,
szary jest i pogiety, ale ma motór, mosty, mechanika, klatkę i objedzie każdą najbardziej maderfakierską, jarmarczną zmotę na mostach z zaniemoga, reduktorze z robura i nadwoziu z kotłowni osiedlowej...
#noichuj
Ja bym poprawil fabryke - wymienil nakretki i sruby z aluminiowych na stalowe i rozmiary z imperialnych na metryczne. Dzisiaj cale sasrane miasto zlazilem zeby kupic porzadny klucz 9/16 zeby nie skatowac poddajacej sie juz nakretki z aluminium - a jak znalazlem to wydalem na niego 7funtow!
Poza tym LR chyba spoko jest
Poza tym LR chyba spoko jest

Mosty to jeszcze moge zrozumiec - bo ostatnio slysze tu i tam, ze sie byly rozpierdaczyly, ale silnikhojek pisze:Dzien dobry lub dobry wieczor.
...

Jedyne co mi sie podoba w silniku od patrola to... fajny dzwiek.
Ale niezawodnosc

Co jak co, ale silnik w diskaczu - jak mu piasku w cylindry zamiast oleju nie nasypiesz - przezyje cala reszte.
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
miałem oba więc mogę się wypowiadaćpezet pisze: Jedyne co mi sie podoba w silniku od patrola to... fajny dzwiek.
Ale niezawodnosc...

3,3td ciężki więcej pali bardziej "dynamiczny" - ikarusa bierze spoko

2,5TDI mniej pali, mniej "dynamiczny", mniejszy klekot
jeśli chodzi o niezniszczalność to moim zdaniem oba (pod warunkiem prawidłowej obsługi) są nie do zarznięcia i tu różnicy żadnej nie widzę
a zj.ebać to jak się chce można wszystko

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
się dowartościowało towarzycho własnej adoracjiJarekK pisze:ale my nie piszemy o 2,8 (zwanym potocznie bezgłowicowymkondziu pisze:co do silnika to koleś zassał wody z błotem i jeszcze 4 tys km zrobił zanim padł a kumpel miał gr i ... głowica sru w powietrze i teraz stoi od paru miesięcy bo koszty go jedzą) a o 3,3 a to duuza równica jest

VOLVO TGB 11 + GE300 Спец + Honda XR400R
taaa, raczej przeglądasz forum LR czując podświadomą cheć posiadania tego najbardziej kultowego i niezawodnego samochoduBartas pisze:no bo farmazonie o sztruclach klepiecie jak przekupki na targuJarekK pisze:tak czekałem aż się zjawiszBartas pisze: się dowartościowało towarzycho własnej adoracji

PS
kumpel co ma jeeepa dokupuje dyskoteke 2-kę - nie udało mi się wyperswadować mu tego pomysłu
Jareczku ja kocham wszystkie 4x4 i tak uważam, że najbardziej ortodoksyjni użytkownicy LR-a są cool w porównaniu fali TojociarzyJarekK pisze:taaa, raczej przeglądasz forum LR czując podświadomą cheć posiadania tego najbardziej kultowego i niezawodnego samochodu![]()
PS
kumpel co ma jeeepa dokupuje dyskoteke 2-kę - nie udało mi się wyperswadować mu tego pomysłu

VOLVO TGB 11 + GE300 Спец + Honda XR400R
a co, moze nie? widzialem trabanta monstrtrucka i jezdzilpoinnych autach leciutkoi pewnie wblotku tezby fajnie poszedl, czy znaczy toze trabant to dobra nerenowka? A moze ze mosty z trabanta robia dobrze w terenie...
Jest kilka regol ktore pomagaja wybrac ssamochod pod motanie, jak dlugosc czy masa czy inne rzeczy, ale generalnie na koniecnajedno wychodzi...
Jest kilka regol ktore pomagaja wybrac ssamochod pod motanie, jak dlugosc czy masa czy inne rzeczy, ale generalnie na koniecnajedno wychodzi...