generalnie kupuje 3d 2.0 td, rok 1999 lub 2000
naczytałem sie troche jakie to jest słabe cieńkie i w ogóle do niczego, ale zacząłem wówczas czytać o innych suvach i terenówkach i mniej wiecej to samo było napisane ...
o swojej martwej osobówce też tak moge napisać (w końcu 6 letni lanos z silnikiem do generalnego po 90tys daje powód by go objechać) ale na coś sie zdecydowac musze
po wczorajszej rozmowie (osobistej) z jednym użytkownikiem freelandera 1998 1.8i przekonałem sie że cokolwiek kupie prawdopodobieństwo wtopy jest takie samo, a jego freelander nie zawiódł go ani razu, jego poprzednika też nie, bo historia wozu jest znana.
Należy wyeliminować tylko oczywiste zasadzki i powinno byc ok.
czemu freelander?
- nie planuje wielkich wypraw w bagno, raczej asfalt + las + małe eksperymenty
- po paru godzinach w necie ten model pasuje do naszych wymagan niby najlepiej, a ponadto najbardziej nam sie podoba
- stosunkowo ekonomiczny
- marzenie mojej drugiej połowy o samochodzie tego typu
- no i jazda próbna wypadła pomyslnie

generalnie pisze tego posta bo mam pytanie następujące:
3drzwiowe wersje dostepne w Polsce (sprowadzone bądź po polskim użytkowniku) raczej rzadko posiadają orurowanie. gdzie mozna takowe zakupić/zamontować ... poza aso bo tam pewnie zabule za to jak za nowego freelandera

jesli ktoś ma przy okazji rade na co szczególnie powinienem zwrócić uwage podczas oględzin potencjalnego nabytku to to też jest czas i miejsce na to
prosze tylko o nieznęcanie sie nade mną ... to bedzie pierwsza terenówka w życiu wiec jestem raczej zielony