Land Rover Show 2007 - Driffield

wszystkie serie i modele...

Moderator: Jerry

Tarsus

Land Rover Show 2007 - Driffield

Post autor: Tarsus » ndz maja 13, 2007 7:32 pm

Najwieksza impreza LRowa w UK (i chyba nawet na swiecie) . Bylem i szczeka opada. Tysiace LRow n a terenie imprezy a drugie tyle na parkingu obok (wielka laka) zmoty, seryjne, kluby LR, kluby wyprawowe i przeprawowe, targowisko z czesciami uzywanymi i nowymi najlepsze firmy od motania wystawialy mega drogie zabawki, wlasciciele myjacy i brudzacy swoje landki (obok tor z blotkiem jakby kto chcial). Cala masa pokazow i zawodow (Wyciagarkowanie, zawody wykrzyzu, pokazy sokolnicze... i inne) Fajna atmosfera, no moze poza wieczorna potancowa: Jakas gowniana dyskoteka z gowniana muzyka... jedna ekipa miala ognisko.... reszta jak to angole, po dobranocce lulu.. Cholera jakby to u nas bylo to by sie dzialo...
Powklejam troche fotek :)

Ten ryndzyk zajal 3cie miejce w zawodach wykrzyzu... 880 punktow - opony 35/12.5
Obrazek
Obrazek

Ekipa Lightweight
Obrazek
Obrazek

Ekipa Seria
Obrazek

Dream Team (w sumie chyba ze trzydziesci oryginalnych Cameli bylo)
Obrazek

Pussy Team
(dranie na zawodach wykrzyzu wjezdzali na pochylnie z wlaczonym TractionControl - ale zjebke dostali obydwaj :)
Choc musze przyznac ze widzialem RR sport i DIII w akcji .... fakt kolesie wszystko w dupie, jedna reka na kierownicy i robili wszystko jak chcieli... no coz, teraz i matoly moga jezdzic w terenie z palcem w zyci... szmyrajac jeszcze przy tym babke na siedzeniu pasazera... nie wiem czy to dobrze czy zle...
Obrazek
Obrazek
Obrazek

ExpedyszynUltrahardmadafakaEdyszyn
(stoisk z osprzetem do wyprawy landem dookola swiata byla cala masa... wszystko i nic... ponizszy zestaw to ok.50-70k funtow (razem z wozem oczywiscie). W pojezdzie znajduje sie juz wszystko - lacznie z bazylia i oregano na poleczce przegrody kuchennej i oczyszczalnia wody... tylko przeczytac instrukcje i w droge:)
Obrazek
Obrazek

101ek tez kilka bylo ale o dziwo nie za wiele...
Obrazek
Obrazek

Jak co roku pokazy sokolnictwa
...takie rzeczy jakie oni z ptakami wyczyniali to glowa mala... jeden orzel sie zbuntowal i polecial na pobliskie drzewo skonsumowac pisklaki wron... facet nie mog go przywolac dopoki tamten sie nie pozywil jak nalezy :) Cholera wszystko bylo za liscmi i nie zlapalem w obiektywie :(:(:(
Mieli kilka roznych ptakow i kazdy zachowywal sie jak pies... chodzil przy nodze i reagowal na wolania ... fajne to bylo tylko nikuta z LRami nie mialo niestety nic wspolnego. Ekipa nawet Berlingo przyjechala a nie Landkiem :(
(sorki za druga fotke ale mi servo-autofokus zlapal jakas kupe w tle :) )
Obrazek
Obrazek

Gwiazda pokazow:

Jakas super zmota z poznej LR90 przygotowana przez organizatorow imprezy . Nie przyjzalem sie co tam mial wmontowane, ale mial duzo. Wygral zawody wykrzyzu- ponad 1400 punktow! ... i zmasakrowal dwa plaskacze na pokazie wyciagarek... publika szalala a pokaz byl naprawde efektowny... smutno mi sie troche robilo jak widzialem te dwa biedne placki czekajace przez noc na srodku areny na nieuchronna smierc :)21

Obrazek
Obrazek

Moglbym wklejac i wklejac i pisac i pisac... bylo swietnie i duzo sie dzialo.... i te wszystkie Landy

Awatar użytkownika
pezet

Post autor: pezet » ndz maja 13, 2007 7:59 pm

:)2 :)2 :)2
!! !! !!
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...

Awatar użytkownika
carlos 110

Post autor: carlos 110 » ndz maja 13, 2007 8:40 pm

:)11 :)11 :)11 :)11 CZEMU U NAS TAKICH IMPREZ NIE MA I CZEMU TEN ALBION TAK DALEKI ?? ?? ?? :cry:
Military OneTen

Tarsus

Post autor: Tarsus » ndz maja 13, 2007 8:47 pm

wiesz... no tu sie wszystko zaczelo :)21
... slyszalem szwabow, skandynawow, kolo mial ruska flage na camel landzie ... a i polakow tez spotkalem... :)21 Trza co roku drugi weekend maja planowac na wypad na wyspy... i na sute nadzienie portfela bo ceny na targu byly ... zadne :)

Kumpela z ktora bylem wsciekla sie, bo nie kupila diskacza z 93' (aukcja) z przebiegiem 96kmil, a ogladalem - marzenie, stan kurde spod igly...
Bez kasy jak przyjechac, to tylko ze sznurem i kawalkiem szubienicy :)

Awatar użytkownika
Tapeworm

Post autor: Tapeworm » ndz maja 13, 2007 8:59 pm

:o za rok musze tam być...niema bata...ceny mocno naciągają ?? bo domyślam się że to wyprzedarz nie jest :roll:
SeriaIII made by craftsmen-driven by psychos

Tarsus

Post autor: Tarsus » ndz maja 13, 2007 9:01 pm

nowe produkty znanych firm... cit taniej niz na stronkach.... ale okazji cala masa!

Wpasc tam ekipa, byc tam juz w sobote (drugi weekend maja) rano i ogien! :)17 :)17 :)17

Awatar użytkownika
LR_Olek

Kontaktowanie:

Re: Land Rover Show 2007 - Driffield

Post autor: LR_Olek » ndz maja 13, 2007 10:07 pm

Tarsus pisze:

Moglbym wklejac i wklejac i pisac i pisac... bylo swietnie i duzo sie dzialo.... i te wszystkie Landy
a moze podeslij to chermolowi aby wsadzil na strone i bedziemy ogladac to twoja mase fotek :D

Awatar użytkownika
gruszkin

Post autor: gruszkin » ndz maja 13, 2007 10:21 pm

:o :o :o :o

a takiego sepa czy orla tez tam mozna kupic?? bo fajne takie.moze znowu mi kolo domu wyladuje jakis :lol: :lol:
nie mów do mnie z rana

jeżdże dieslem dla szatana

ŚNIEGU WYP.ERDALAJ!!

Tarsus

Post autor: Tarsus » ndz maja 13, 2007 10:26 pm

gruszkin pisze::o :o :o :o

a takiego sepa czy orla tez tam mozna kupic?? bo fajne takie.moze znowu mi kolo domu wyladuje jakis :lol: :lol:
mozna....
w Polsce tez mozna...

Awatar użytkownika
gruszkin

Post autor: gruszkin » ndz maja 13, 2007 10:30 pm

no bo w sumie taki angielski to moze po polsku nie rozumiec :lol:
nie mów do mnie z rana

jeżdże dieslem dla szatana

ŚNIEGU WYP.ERDALAJ!!

Tarsus

Post autor: Tarsus » ndz maja 13, 2007 10:32 pm

wieprzowina, gdy juz na jezyku, smakuje tak samo po angielsku czy po polsku :)21
Ostatnio zmieniony ndz maja 13, 2007 10:35 pm przez Tarsus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Roch

Re: Land Rover Show 2007 - Driffield

Post autor: Roch » ndz maja 13, 2007 10:33 pm

LR_Olek pisze:a moze podeslij to chermolowi aby wsadzil na strone i bedziemy ogladac to twoja mase fotek :D
wlasnie wlasnie wlasnie

tez czuje pewien niedosyt
Landrąver Discovęry 200tdi

Tarsus

Post autor: Tarsus » ndz maja 13, 2007 10:37 pm

no nie ma tego az tak duzo... moze jedna plytka CD :)

To co, widzimy sie za rok w Driffield? :)23 :)23 :)23

Awatar użytkownika
Tapeworm

Post autor: Tapeworm » ndz maja 13, 2007 10:37 pm

Tarsus pisze:nowe produkty znanych firm... cit taniej niz na stronkach.... ale okazji cala masa!
Wpasc tam ekipa, byc tam juz w sobote (drugi weekend maja) rano i ogien! :)17 :)17 :)17
a były jakieś podzespoły: skrzynie, silniki... mechaniki ?? :)23
[cenzura] trzeba by tylko jakoś transport nach Polen, zorganizować bo skrzyni w kieszeń nie wsadze :roll:

Tarsus, a ty masz tam jakiś "sklep z częsciami" pod ręką ?? :-?

Tarsus

Post autor: Tarsus » ndz maja 13, 2007 10:42 pm

jezu....
mam... Originalniutenki LandRover Shop.... no prawie tuz za rogiem.... i chuuje chcieli 2000pln za ustawienie pompy a za piec szpilek do poloski 100pln....
tu tylko na necie sie kupuje gadzety i czesci... dla was tylko ciutke drozej z tytulu transportu....

a na Driffield to trzeba tak:
Przez caly rok liste robic... zaladowac syfa na wyprawe na wyspy i zostawic miejsce na czesci, i wyskoczyc na dwa dni fajowej zabawy i przy okazji szalu zakupow w... hmmm elitarnym, swojskim gronie :D:D:D

Tarsus

Post autor: Tarsus » ndz maja 13, 2007 10:50 pm

hehe ale nie tylko LRy tam przyjezdzaja :

Byly tez ze cztey tlojoty i miczubiszi tez byli ze cztery.... ale nie wiecej :) (bo nie mozna im zabronic wjechac.,.. a kolesie handlowali czesciami do landow usilnie wierzac ze jednak pomimo rynku zbytu na ta marke lepiej jezdzic czyms.... solidniejszym :D:D:D

Obrazek
Obrazek

ale jaja byly na "wykrzyzach" jak ten patrol wjechal na rampe...
karwa az mi faceta bylo szkoda, wykrzyz mial fajny (tymbardziej ze seryjna maszyna) ale jak mu tylko sie trawa zaczela podnosic pod opona to juz sedzia wrzeszczal: KONIEC!!! STOP! PROSZE COFNAC TROCHE!! A landy to heheheheh podjechaly, kolo juz w gorze potem sedzia przychodzil i dociskal do gleby, a drugi pan mierzyl ... hahaha, legenda madafaka :)
heheheheheeheh :D

aaa jakby co mam calkiem sporo fotek (niestety bez dokumentacji co kto ma w syfie) z zawodow "wykrzyzu" :)

Tarsus

Post autor: Tarsus » ndz maja 13, 2007 11:04 pm

a tu jeszcze dodam...

Najgorszy samochod na konkursie - LR S I !!! (punktacja jakos wyszla trzysta z hahiem) Obrazek

ale japierdziele najpiekniejsze bylo to ze ... byly najwieksze brawa!! Jedyneczka byla totalnie oryginalna :)

dodam jeszcze ze wszystkie (za wyjatkiem lobuzow z G4) zdiecia byly robione w momencie maksymalnej... artykulacji :lol: :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » pn maja 14, 2007 7:21 am

ofrołd statyczny na kilkuhektarowych działkach....szybkim krokiem zmierzamy w tą stronę...
:)21
niestety
#noichuj

Awatar użytkownika
rafał29

Post autor: rafał29 » pn maja 14, 2007 8:15 am

tak i najgorsze bedzie to że caraz wiecej leszczy bedzie mialo sprzety nie mając nawet pojecia czym jezdza, ba nawet gdzie jest akumulator.

Tarsus

Post autor: Tarsus » pn maja 14, 2007 8:28 am

Czeslaw, to nie byl zlot offroldowy tylko zlot motoryzacyjny fanow marki, a jak ktos chcial mogl sie nawet potaplac...

Awatar użytkownika
Roch

Post autor: Roch » pn maja 14, 2007 8:29 am

na szczescie leszcze szybko odpadna bo samochody z dusza sa nie dla nich i odsprzedadza nam swoje ciut zdefektowane cacka za bezcen ;]

bo przetrwaja tylko najsilniejsi ;]]]]
Landrąver Discovęry 200tdi

Tarsus

Post autor: Tarsus » pn maja 14, 2007 8:32 am

Sami twardziele na tym forum, tu nie ma leszczy...
...jak widac...

Awatar użytkownika
Tapeworm

Post autor: Tapeworm » pn maja 14, 2007 8:36 am

czesław&jarząbek pisze:ofrołd statyczny na kilkuhektarowych działkach....szybkim krokiem zmierzamy w tą stronę...
niestety
wiesz CJ ja bym to tratował jako "zlot" z dużą "komerchą inside"...przyczym sama komercha w tym wypadku nie jest zła...bo można jakieś żadkie fanty kupić które ktoś z piwnicy wygrzebał :)23

Co do prób wykrzyżu, to zawsze twierdziłem, że uwłaczają one kierwcy i maszynie,oraz że nic nie znaczą...dlatego regularnie je olewam 8)

A co do zlotów w plenerze...to puki co biesy rulez :)2 tylko kurde muszę serie dopracować :roll:
A plan szczwany mam :)21

Awatar użytkownika
carlos 110

Post autor: carlos 110 » wt maja 22, 2007 8:05 pm

czesław&jarząbek pisze:ofrołd statyczny na kilkuhektarowych działkach....szybkim krokiem zmierzamy w tą stronę...
niestety
Po pikniku offroadowym pod Łodzią mam te same odczucia,i to nie był zlot fanów żadnej marki ,a jak na koniec popłynęło ze sceny discopolo :o to "wstałem i wyszedłem"
Ostatnio zmieniony wt maja 22, 2007 8:15 pm przez carlos 110, łącznie zmieniany 2 razy.
Military OneTen

Awatar użytkownika
carlos 110

Post autor: carlos 110 » wt maja 22, 2007 8:10 pm

rafał29 pisze:tak i najgorsze bedzie to że caraz wiecej leszczy bedzie mialo sprzety nie mając nawet pojecia czym jezdza, ba nawet gdzie jest akumulator.
Jakiś czas temu spotkałem w "terenie" jeepowców i koleś z nowego wranglera sporta na szosowych kapciach , po przedstawieniu zalet swego sprzętu stwierdził ,że ma 200 koni a jak włączy reduktor to ma 400 !!
Military OneTen

ODPOWIEDZ

Wróć do „Land Rover, Range Rover”