Jaki Land Rover ma dwa baki ?
Moderator: Jerry
Jaki Land Rover ma dwa baki ?
Witam!!
Zwracam się z pytaniem jaki Land Rover czy Range Rover posiada dwa ale duże baki konkretnie mi chodzi żeby łącznie miały ok. 300 L bo wiem ze byl jakis model ktory mial dwa baki każdy bodajze po 160-180 L, moge sie mylic ale powiedzcie Panowie jaki Land Rover czy Range Rover ma najwieksze zbiorniki paliwa
Z gory dzieki i Pozdrawiam
Zwracam się z pytaniem jaki Land Rover czy Range Rover posiada dwa ale duże baki konkretnie mi chodzi żeby łącznie miały ok. 300 L bo wiem ze byl jakis model ktory mial dwa baki każdy bodajze po 160-180 L, moge sie mylic ale powiedzcie Panowie jaki Land Rover czy Range Rover ma najwieksze zbiorniki paliwa
Z gory dzieki i Pozdrawiam
- cichy_SIII_109_SW
-
Seria III 109 ma 68 litrów, no i opcjonalnie możesz miec dodatkowo "wyprawowe" po 110 litrów sztuka (z reguły montuje się dwa).
Ale jesli szukasz dużego zbiornika to VW transporter T3 ma 110 litrów i popularne są stare BMW serii 5
Ale jesli szukasz dużego zbiornika to VW transporter T3 ma 110 litrów i popularne są stare BMW serii 5

Seria III'75 109 SW - samodzielny zestaw do majsterkowania 
"Stado Baranów"

"Stado Baranów"
e nie tylko light... 109 militarne tez maja po 2 a niektore po 3 zbiornikiJerry pisze:Dwa Baki fabryczne ma LR Lightweight ale ... po 38 L.
Inne to przeróbki i tyle.
uklad jest taki: najczesciej pod siedzeniami przednimi 2 x ca 48, no rzadko jeszcze z tylu - bodaj 65
ale zeby 300, to napewno nie
Norbert J. Zbróg
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
Re: Jaki Land Rover ma dwa baki ?
Zadenmlody87 pisze:Witam!!
Zwracam się z pytaniem jaki Land Rover czy Range Rover posiada dwa ale duże baki konkretnie mi chodzi żeby łącznie miały ok. 300 L

- cichy_SIII_109_SW
-
Toć mówię VW transporter i BMWdudek pisze:Albo jechać na wschodnią granicę i tam w kolejce przed kreską Ci powiedzą jakie auto ma największy zbiornik. Zresztą sam zauważysz jakich aut najwięcej stoi w kolejce

Ostatnio ze znajomymi gadałem, bo przecież na Białoruś można tylko dwa razy w tygodniu, to stwierdzili "no problemo", sami Bialorusini wozą wachę na Litwe (tam nie ma zakazu i ograniczeń) i z Litwy odbierają ją Nasi. Tylko zdrożała ociupinkę z 2.80 na 3 PLN za litr (ropa) + mixol (0,5 l na 40 litrów - "uszlachetnianie")

"Stado Baranów"

"Stado Baranów"
Pasat kombi to król nafty na przejściach jak wciskasz odpowietrznik wchodzi prawie 110 literków pod korekdudek pisze:Albo jechać na wschodnią granicę i tam w kolejce przed kreską Ci powiedzą jakie auto ma największy zbiornik. Zresztą sam zauważysz jakich aut najwięcej stoi w kolejce
Def 110 SW 300tka i to nie jest ostatnie moje słowo
- cichy_SIII_109_SW
-
Chodzi o to, że ta ropa jest "sucha", trzeba troche oleju dodać (dla starszych wolnossacych diesli jak znalazł)Roch pisze:no wlasniejak to z tym mixolem jest?
podobno syfy zropy jakies rozpuszcza i raz na jakisczas nie zaszkodzi...
"Stado Baranów"

"Stado Baranów"