wiskoza freelandera
Moderator: Jerry
wiskoza freelandera
Witam wszystkich forumowiczów,i mam pytanie do ludzi którzy znają się na temacie wiskozy, mianowicie:czy wiskoze freelandera można wymienić na jakąś inną o mniejszym stosunku( orginał ma 60/40 ) czy można znależć jakąś o 20/80 lub 30/70
Czy tą orginalną można jakoś zmodyfikować np przez wymianę oleju na inny( wiskozę). nie ma tam żadnych korków wlewowych , a jak by po przeciwnych stronach przewiercic otwory i nagwintować , spróbować zalać jakimś olejem przekładniowym ,może to rozwiąże problem freelandera( korki chyba muszą być dwa żeby nie było bicia) Znana myśl polak potrafi czy okaże się prawdą czy mitem. Zajmijmy się tym tematem by pomóc innym.

- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
boszzzz...bartko100 pisze: od tego mechanizmu za mocnego pada skrzynia, transfer box i most
to kup sobie wiskozę za własne pieniądze i eksperymentuj...wierć...korkuj...i co tam jeszcze...aha...olej zmieniaj...
gdybyś myślał o zmianie olejów w skrzyni, moście i kontówce zamiast w wiskozie to by problemów z autem nie było
#noichuj
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Oleje zmieniam i nie mam problemów, jeszcze jedno ciśnienie w oponach też trzeba kontrolować aby były w miare te same srednice koła i przód i tył kupować razem nie po dwie, czasem przód na tył przełożyć aby równo się ścierały . Ja nie mam narazie żadnych kłopotów , ale ludzie mają, skoro ktoś ten rover kupił to można mu pomóc pedałować
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Re: wiskoza freelandera
A kto tu niby się zna na wiskozie?bartko100 pisze:...mam pytanie do ludzi którzy znają się na temacie wiskozy...
Odpuść temat, bo majątku na tym nie zrobisz. Na brytyjskim e-bay'u sprzedają już zestawy naprawcze do skrzyni rozdzielczej freelander'a. Raczej lepsze to wyjście niż zrobienie dwóch dziurek ....
LR2 - jej
LR3 - jego
LR3 - jego
- mazurkas007
-